«Ο Καρμέλο δεν ήθελε να γίνει Τζόρνταν»

«Ο Καρμέλο δεν ήθελε να γίνει Τζόρνταν»

bet365

Σε αποκαλύψεις προχώρησε ο επί σειρά ετών συνεργάτης του Φιλ Τζάκσον, Τσάρλι Ρόουζεν, σχετικά με το επίπεδο προσφοράς του στη δημιουργία της αυτοκρατορίας των Σικάγο Μπουλς αλλά και όλων όσων συνέβησαν στους Νιου Υόρκ Νικς και τον ρόλο του Καρμέλο Άντονι.

Ο Τσάρλι Ρόουζεν είναι συγγραφέας και συνδέεται με πολυετή φιλία με τον Φιλ Τζάκσον από την εποχή της συνεργασίας τους στους Άλμπανι Πάτρονς. Μάλιστα, έκανε δύο εμφανίσεις στο ντοκιμαντέρ «TheLast Dance» στις οποίες αναφέρθηκε στον ρόλο του φίλου του στο χτίσιμο της αυτοκρατορίας των Σικάγο Μπουλς. Με νέες δηλώσεις του οποίες φιλοξενούνται σε άρθρο της «NYPOST», αρχικά αναφέρθηκε στο επίπεδο επίδρασης του Φιλ Τζάκσον στην εξέλιξη συγκεκριμένων παικτών. «Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι οι Τζόρνταν, Πίπεν, Σακίλ, Κόμπι δεν πήραν τίποτε δίχως τον Φιλ. Πήρε όλους αυτούς τους παίκτες και τους πήγε σε άλλο επίπεδο. Και το έκανε λόγω της τριγωνικής επίθεσης».

Ο Ρόουζεν στάθηκε περισσότερο στην περιπέτεια του Τζάκσον στους Νιου Υόρκ Νικς, σημειώνοντας ότι τότε (Μάρτιος του 2014) ήταν αντίθετος σ’ αυτή τη συνεργασία, στην ανάληψη της προεδρίας της ομάδας. «Του είπα να μην αναλάβει τη δουλειά γιατί εκεί (Νέα Υόρκη) επικρατούσε μια τρέλα. Η Τζένι (Μπας) επίσης τον συμβούλεψε να μην το κάνει καθώς η σχέση τους θα τελείωνε από τη στιγμή που θα βρίσκονταν σε απόσταση 3.000 μιλιών. «Ήταν λανθασμένη η απόφαση πρόσληψης (στη θέση του προπονητή) του Ντέρεκ Φίσερ. Δεν ήταν έτοιμος. Ο Τζεφ (Χόρνασεκ) είπε ότι ήξερε την τριγωνική επίθεση από τις συγκρούσεις τους με τους Μπουλς (την εποχή που ήταν παίκτης της Τζαζ). Αποδείχθηκε ότι δεν ήξερε. Είναι πολύ καλός άνθρωπος αλλά ένιωθε φοβισμένος στη Νέα Υόρκη. Προσπάθησε να είναι καλός με τους παίκτες και μετά μπήκε σε μια τρύπα. Έπρεπε να προσπαθήσεις ακολουθώντας εντός διαφορετική κατεύθυνση».

Εκεί στάθηκε στον ρόλο του Καρμέλο Άντονι στην αποτυχία του όλου εγχειρήματος στη Νέα Υόρκη. «Ο Καρμέλο Άντονι δεν ήθελε να παίξει τριγωνική επίθεση κι έλεγε στον Πορζίνγκις να μην λέει δημόσια για το πόσο καλή ήταν. Ο Καρμέλο αρνήθηκε την τριγωνική, παρότι αυτός ήταν ο λόγος που ο Φιλ τον υπέγραψε στη Νέα Υόρκη. Ο ιδιοκτήτης (Τζέιμς Ντόλαν) ασκούσε έντονη πίεση. Αν ο Καρμέλο έπαιζε αυτήν την επίθεση θα ήταν συνεχώς ελεύθερος στην αδύναμη πλευρά. Αν το έκανε θα είχε πολλές επιλογές στην εκτέλεση και θα γινόταν ένας ‘δολοφόνος’. Θα γινόταν σαν τον Μάικλ Τζόρνταν καθώς θα ήταν ασταμάτητος. Ωστόσο, ο Μέλο ήθελε απλά να παίρνει την μπάλα και να σουτάρει δίχως να κάνει τα υπόλοιπα».

Κατέληξε αναφερόμενος στον Πορζίνγκις αλλά και στην κριτική που δέχθηκε ο Φιλ Τζάκσον από τον Τύπο. «Ο Φιλ είδε αρκετούς παίκτες που ήταν κοντύτεροι από τον Πορζίνγκις να παρουσιάζονται πιο δυνατοί από αυτόν καθώς ο Πορζίνγκις είχε αδύνατο σώμα και όχι τόσο γυμνασμένα πόδια». «Οι Νικς δεν του έδωσαν αρκετό χρόνο. Όταν είσαι πολύ πετυχημένος ο κόσμος θέλει να σε εκθρονίσει. Αυτό έκαναν τα media στη Νέα Υόρκη. Δεν μπορείς να μετατρέψεις τα κοτόπουλα σε κοτοσαλάτα μέσα σε τρία χρόνια».

 

NBA Τελευταία Νέα