Ρόντμαν για Πίπεν: «Καλύτερος από ΛεΜπρόν, στους 2-3 κορυφαίους ever!»

Ρόντμαν για Πίπεν: «Καλύτερος από ΛεΜπρόν, στους 2-3 κορυφαίους ever!»

Νίκος Καρφής
Ρόντμαν για Πίπεν: «Καλύτερος από ΛεΜπρόν, στους 2-3 κορυφαίους ever!»

bet365

Ο Ντένις Ρόντμαν υποκλίθηκε στον Σκότι Πίπεν, υψώνοντας... ασπίδα προστασίας γύρω του, ενώ τόνισε πως ο κόσμος πρέπει να τον θυμάται σαν έναν εκ των 2-3 κορυφαίων παικτών της ιστορίας.

Στο Last Dance o Mάικλ Τζόρνταν είχε χαρακτηρίσει εγωιστή τον Σκότι Πίπεν για το γεγονός πως προτίμησε να κάνει εγχείριση στον αστράγαλο του κατά τη διάρκεια της σεζόν 1997-98, αντί να το πράξει νωρίτερα στην offseason για να μην επηρεάσει την ομάδα.,

Την συγκεκριμένη απόφαση την είχε καταλάβει ο Φιλ Τζάκσον, όχι όμως και ο MJ, κάτι που είχε κάνει αρκετό κόσμο που είδε το ντοκιμαντέρ να κατηγορήσει τον Ινδιάνο που φορούσε το Νο.33 στους Μπουλς.

Ο Ντένις Ρόντμαν που μαζί με τους MJ και Πίπεν έφτασε σε 3 σερί πρωταθλήματα και συνέθεσαν μία εκ των κορυφαίων τριάδων στην ιστορία, υπερασπίστηκε τον Σκότι, αναφέροντας πως είναι πολύ υποτιμημένος και ανήκει στους 2-3 κορυφαίους παίκτες ever.

Στην αρχή ο Worm είπε στο ESPN: «Πρέπει να θυμούνται τον Πίπεν σαν έναν εκ των 2-3 κορυφαίων παικτών στην ιστορία. Αλλά κανείς δεν τον βλέπει έτσι. Ήταν τόσο ήσυχος και πάντα στεκόταν δίπλα στον Τζόρνταν. Ο Σκότι ήταν τόσο υποτιμημένος και τόσο αδικημένος στο θέμα των χρημάτων. Έπρεπε να έχει το κεφάλι του πιο ψηλά από τον Τζόρνταν σε αυτό το ντοκιμαντέρ. Τώρα κατάλαβε ο κόσμος τι πέρασε. Το παιδί αυτό ήταν ήρωας με πολλούς τρόπους κατά τη διάρκεια των σεζόν των Μπουλς».

Ο φοβερός ριμπάουντερ μίλησε και για τη φάση του Game 4 των τελικών Ανατολής του 1991, όπου πέταξε στο έδαφος τον Πίπεν και τον ανάγκασε σε 6 ράμματα. «Ήταν σπρώξιμο, ήμουν νευριασμένος επειδή χάναμε. Δεν ήθελα να τον τραυματίσω. Ήμασταν σε ένα σημείο που ξέραμε πως δεν μπορούμε να τους νικήσουμε».

Για τις ομοιότητες του με τον Πίπεν: «Το παιχνίδι μου έμοιαζε με το δικό του. Βασιζόμασταν στην ενέργεια στην άμυνα μας. Δεν ήμασταν οι πιο έξυπνοι παίκτες, αφού δεν είχαμε παίξει τοσο πολύ όσο άλλοι. Ωστόσο ήμασταν έτοιμοι».

Για τον Πίπεν και τον Μπερντ είπε: «Ο κόσμος μιλούσε για τον Μπερντ. Ο Λάρι ήταν σπουδαίος αλλά δεν μπορούσε να παίξει σε πολλές θέσεις όπως ο Σκότι. Δεν νομίζω πως ακόμα ο κόσμος έχει καταλάβει τι έκανε ο Πιπεν το 1991».

Στη συνέχεια ανέφερε: «Ο Πίπεν έφερε επανάσταση στη θέση του point forward. Όλοι οι παίκτες του σήμερα θα πρέπει να ευχαριστήσουν τον Σκότι. Ας πόυμε ο Ντουράντ θα πρέπει να πει "Σκότι κοίτα τι έκανες για εμάς. Ο Σκότι μπορεί να σουτάρει να κάνει ντρίμπλες, να αμυνθεί, να πάει στο ριμπάουντ. Αν ο ΛεΜπρόν έπαιζε στα 90s, εγώ ακόμα και τότε θα έλεγα πως ο Πίπεν είναι ο 2ος καλύτερος παίκτης μετά τον Τζόρνταν».

Στο τέλος είπε: «Όλοι έλεγαν ότι ο Μάικλ δεν εμπιστευόταν τον Πίπεν. Στο Game 7 του 1990, ο Σκότι είχε ημικρανία και τα έβλεπε όλα διπλά. Όταν βγήκαμε από τα αποδυτήρια για να μπούμε στο παρκέ, ο Μάικλ τον ρώτησε αν είναι έτοιμος. Ο Σκότι δεν μπορούσε καθόλου και ο Μάικλ νευρίασε. Πάντα τον ρωτούσα πως τα πάει με τον Μάικλ και ποτέ δεν μου απάντησε. Είναι σκληρό όταν ο κόσμος λεει αρνητικά πράγματα για τον Σκότι. Εγώ του λέω πως δεν έχει να απολογηθεί για κάτι. Του λέω πως είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες».

 

NBA Τελευταία Νέα