NCAA: Τα κολέγια με τους περισσότερους ΝΒΑers στην ιστορία! (pics)

Νίκος Καρφής
NCAA: Τα κολέγια με τους περισσότερους ΝΒΑers στην ιστορία! (pics)

bet365

Αρκετά είναι τα κολέγια που έχουν παράδοση στο να... στέλνουν τους παίκτες τους στο NBA, αλλά 5 από αυτά ξεχωρίζουν σύμφωνα με τους αριθμούς. To gazzetta.gr βρήκε το TOP 5 και θυμίζει τι παιχταράδες έβγαλαν.

Το κολέγιο δίνει στον παίκτη πολλά εφόδια για το μέλλον και τον προετοιμάζει για τα πιο απαιτητικά χρόνια που έρχονται.

Υπάρχουν κάποια πανεπιστήμια με παράδοση στην... επάνδρωση του ΝΒΑ με παίκτες.

Αρκετές ομάδες του NCAA το έχουν κάνει επιστήμη το να... φτιάχνουν ΝΒΑers και μαζί θα δούμε τα 5 κολέγια που έχουν στείλει τους περισσότερους παίκτες στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου..

Kansas (77 παίκτες στο ΝΒΑ)

Το Κansas καταφέρνει να μπει στην 5άδα και αν ρίξουμε μια ματιά στους καλύτερους παίκτες που έχει βγάλει, τότε υπάρχει ενδιαφέρον. Μπράντον Ρας που έχει έρθει και στα μέρη μας, Κιρκ Χάινριχ, Ντρου Γκούντεν, Πέιτον Μάνινγκ, Μάριο Τσάλμερς που πλέον βρίσκεται στην ΑΕΚ, , Πολ Πιρς, Tζοέλ Εμπίντ, Μάρκους Μόρις, Άντριου Ουίγκινς και Ουίλτ Τσάμπερλεϊν αποτελούν τα πιο διάσημα ονόματα που έχουν βγάλει οι JayHawks.

Duke (86 παίκτες στο ΝΒΑ)

Ένα κολέγιο με τεράστια παράδοση και πολλά πρωτάθλημα που αποτελεί ένα εκ των κορυφαίων μπασκετικών προγραμμάτων των ΗΠΑ. Έχουμε και λέμε. Τζέι Τζέι Ρέντικ, Σέιν Μπατίρ, Κάρλος Μπούζερ, Ντάνι Φέρι, Τζόνι Ντόκινς, Κρίστιαν Λάετνερ, Γκραντ Χιλ και Κάιρι Ίρβιινγκ, Ζάιον Ουίλιαμσον, RJ Μπάρετ, Μπράντον Ίνγκραμ, Τζέισον Τέιτουμ και Τζαμπάρι Πάρκερ είναι μερικοί παιχταράδες που έχει βγάλει το κολέγιο και έχουν παίξει στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου.

North Carolina (97 παίκτες στο ΝΒΑ)

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το φημισμένο North Carolina με 97 παίκτες. Οι Tar Heels μπορούν να αισθάνονται περήφανοι, αφού σε εκείνους έχει αγωνιστεί ο κορυφαίος παίκτης όλων των εποχών. Ο τεράστιος Μάικλ Τζόρνταν. Βέβαια η λίστα είναι τεράστια με πολλά σπουδαία ονόματα. Μερικά από αυτά είναι οι Χάρισον Μπαρνς, Κένι Σμιθ, Σαμ Πέρκινς, Ρασίντ Ουάλας, Αντουάν Τζέιμισον, Τζέρι Στάκχαουζ, Μπομπ ΜάκΑντου, Τζέιμς Ουόρθι και φυσικά ο καλύτερος dunker ever, Βινς Κάρτερ.

UCLA (99 παίκτες στο ΝΒΑ)

Πολύ κοντά στο North Carolina βρίσκεται το φοβερό UCLA που έχει στείλει 2 παίκτες παραπάνω στο ΝΒΑ και έτσι καταλαμβάνει την 2η θέση. Μερικοί από τους παίκτες που άφησαν το... στίγμα τους στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη και έχουν ζήσει όμορφα χρόνια στο πανεπιστήμιο είναι οι Τρέβορ Αρίζα, Λόνζο Μπολ, Tζρου Χόλιντεϊ, Μαρκίζ Τζόνσον, Μπαρόν Ντέιβις, Κέβιν Λοβ, Γκέιλ Γούντριχ, Μπιλ Ουόλτον, Ρέτζι Μίλερ, Ράσελ Ουέστμπρουκ και Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ.

Κentucky (117 παίκτες στο ΝΒΑ)

Δεν προκαλεί καμία εντύπωση το γεγονός πως οι Wildcats βρίσκονται στην πρώτη θέση της λίστας με 117. Αν δεν κάποιος τους παίκτες που έχουν κάνει το... άλμα από το Kentucky στο ΝΒΑ, τα τελευταία χρόνια θα καταλάβει πάρα πολλά για τη δουλειά που γίνεται στο κολέγιο. Tζούλιους Ραντλ, Αντουάν Ουόκερ, Έρικ Μπλέντσο, Τζαμάλ Μάρεϊ, Ντε Άαρον Φοξ, Ρεξ Τσάπμαν, Ταισόν Πρινς, Ραζόν Ρόντο, Τζαμάλ Μάσμπερν, Ντέβιν Μπούκερ, Καρλ-Άντονι Τάουνς, Ντεμάρκους Κάζινς, Τζον Ουόλ και Άντονι Ντέιβις έχουν τιμήσει την φανέλα του πανεπιστημίου, αφήνοντας το αποτύπωμα τους στο ΝΒΑ. Για τους νεότερους από αυτούς θα πρέπει να είναι πολύ περήφανος ο προπονητής του κολεγίου, Τζον Καλιπάρι που του είχε παίκτες.

 

NBA Τελευταία Νέα