ΝΒΑ: Τα πιο... εναλλακτικά βραβεία για τη σεζόν 2019-20!

Gazzetta team
ΝΒΑ: Τα πιο... εναλλακτικά βραβεία για τη σεζόν 2019-20!

bet365

Η ιστοσελίδα «fadeawayworld.net» έδωσε τα πιο... διαφορετικά βραβεία της χρονιάς στην κορυφαία λίγκα.

bwin - Περισσότερα από 2100 φρουτάκια για να επιλέξεις. |21+

Κάθε χρόνο στο ΝΒΑ, αλλά και σε όλα τα πρωταθλήματα, υπάρχουν βραβεία για τον καλύτερο προπονητή της χρονιάς, την καλύτερη, αλλά και την δεύτερη, πεντάδα, τον πρωτοεμφανιζόμενο και πάει λέγοντας.

Φυσικά σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν και οι «snubs», δηλαδή παίκτες/προπονητές που άξιζαν ένα βραβείο, αλλά τους... σνόμπαραν.

Γι' αυτό και το «fadeawayworld.net» αποφάσισε να απονείμει διαφορετικού είδους βραβεία φέτος στους πρωταγωνιστές.

Έχουμε και λέμε...

Μεγαλύτερη έκπληξη της σεζόν: Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ

Μια ομάδα που «έχασε» και Ράσελ Ουέστμπρουκ και Πολ Τζορτζ, έμειναν μόλις οκτώ παίκτες της από το περσινό ρόστερ, και θα περίμενε κανείς πως δεν θα μπει καν στα playoffs. Ωστόσο, οι Θάντερ βρήκαν τον δρόμο τους και βρέθηκαν στην 5η θέση της βαθμολογίας στην Δυτική περιφέρεια, με ρεκόρ 40-24.

Τιμητική αναφορά: Μέμφις Γκρίζλις

Μεγαλύτερη απογοήτευση της σεζόν (ομάδα): Μινεσότα Τίμπεργουλβς

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα των ΗΠΑ δυσκολεύτηκε να αποφασίσει τον... νικητή σε αυτή την κατηγορία, όπως αναφέρει, καθώς αρκετές ομάδες που ήταν στα playoffs το 2019, δεν έχουν παρουσιαστεί όπως πρέπει φέτος (Σίξερς, Μπλέιζερς, Σπερς) και κάποιες άλλες αναμένονταν καλύτερες (Κινγκς, Σανς, Χοκς). Ωστόσο, οι Τίμπεργουλβς «ταίριαζαν» καλύτερα.Με το δίδυμο Τάουνς - Ουίγκινς, έναν καλό 3-and-D παίκτης όπως ο Κόβινγκτον και σταθερούς παίκτες, όπως οι Ντιένγκ, Οκόγκι και Τιγκ, οι Τίμπεργουλβς βρίσκονται στο 19-45 και την προτελευταία θέση στη Δύση.

Τιμητική αναφορά: Φιλαντέλφεια Σίξερς

Μεγαλύτερη απογοήτευση της σεζόν (παίκτης): Μάικ Κόνλεϊ

Ο 32χρονος παίκτης έχει θεωρηθεί αρκετές φορές «υποτιμημένος» και ποτέ δεν έχει υπάρχει σε All-Star ομάδα, ακόμα κι όταν είχε κατά μέσο όρο 20.5 πόντους και 6.3 ασίστ τη σεζόν 2016-17. Είναι γνωστός για τον αντίκτυπο που έχει ως πόιντ γκαρντ και αυτό περίμεναν αρκετοί να φανεί με την άφιξή του στους Γιούτα Τζαζ. Παρόλα αυτά, στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια είχε κατά μέσο όρο 7.8 πόντους, 4.3 ασίστ και 2.8 λάθη, με 15% στο τρίποντο και ποτέ δεν επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις.

Τιμητική αναφορά: Κάιρι Ίρβινγκ

Ο... empty stats king: Αντρέ Ντράμοντ

Ο 26χρονος σέντερ κάποτε σημείωνε «τρελούς» αριθμούς και το όνομά του γινόταν αντικείμενο συζήτησης. Την περσινή σεζόν ο Μπλέικ Γκρίφιν (24.5π.) του... έκλεψε την λάμψη στους Πίστονς (είχε 15.5π., 14.7ρ.) και η ομάδα του Ντιτρόιτ έψαξε να τον αλλάξει. Παρά τις σταθερές εμφανίσεις, καμία ομάδα δεν προθυμοποιήθηκε να αφήσει πολύτιμα κομμάτια της για εκείνον. Πριν την διακοπή για το All-Star Game πήγε στους Καβαλίερς, οι οποίοι, πάντως, έκαναν ένα 4-4, ενώ οι Πίστονς με την απουσία του έκαναν μόλις μία νίκη και 12 ήττες!

Τιμητική αναφορά: Τρε Γιανγκ

Κύριος... Υποτιμημένος: Ντένις Σρέντερ

Κάθε χρόνο που το «ESPN» δημοσιεύει τη λίστα με τους 100 καλύτερους παίκτες της χρονιάς, ο Σρέντερ είτε λείπει είτε είναι κάπου στο Νο90, την στιγμή που έχει 17.8 πόντους και 5.2 ασίστ σε τέσσερις σεζόν στο ΝΒΑ. Τις δύο ήταν back up των Ράσελ Ουέστμπρουκ (2018-19) και Κρις Πολ (2019-20). Φέτος, όμως, ο ρόλος του ήταν καταλυτικός στους Θάντερ και είχε κατά μέσο όρο 19.0 πόντους και 4.1 ασίστ, ερχόμενος από τον πάγκο, κατορθώνοντας και πολλά winning shots. Γι' αυτό, τού αξίζει αυτή η αναγνώριση.

Τιμητική αναφορά: Σερτζ Ιμπάκα

Καλύτερη προσθήκη της χρονιάς: Κέντρικ Ναν

Την στιγμή που αρκετοί περίμεναν οι Μαϊάμι Χιτ να είναι χαμηλά στην βαθμολογία, εκείνοι είναι στο 24-9 και την 4η θέση στην Ανατολή, με τον Κέντρικ Ναν να διαπρέπει! Ο 24χρονος γκαρντ δεν επελέγη στο draft του 2018 και έκανε ένα πέρασμα από την G-League, πριν κάνει λίγο... θόρυβο στην κορυφαία λίγκα. Καθιερώθηκε βασικός στους Χιτ, αφού ξεκίνησε σε 62 από τα 65 παιχνίδια. Οι εμφανίσεις του φέτος τον κατέστησαν έναν από τους πιο εντυπωσιακούς rookies.

Τιμητική αναφορά: Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς

All-Highlight Team: Τζα Μοράντ, Ζακ ΛαΒιν, ΛεΜπρόν Τζέιμς, Ζάιον Ουίλιαμσον, Γιάννης Αντετοκούνμπο

Μια χρονιά γεμάτη με πόστερ καρφώματα, «σπάσιμο» αστραγάλων, ωραίες ασίστ και νικητήρια σουτ. Αυτοί οι πέντε παίκτες είναι οι πιο σταθερά θεαματικοί στο παρκέ. Μπορεί ο Ουίλιαμσον να έπαιξε μόλις σε 19 ματς, αλλά προσέφερε εντυπωσιακά στιγμιότυπα με εκρηκτικά καρφώματα και τάπες. Ο Μοράντ ψυχαγώγησε το κοινό με τις coast-to-coast φάσεις του, ο ΛαΒιν έκανε καρφώματα που θύμισαν Βινς Κάρτερ, ο ΛεΜπρόν θύμισε παλιές, καλές εποχές των Λέικερς και ο Γιάννης συνέχισε να περνά μέσα από αμυντικούς και να κάνει πόστερ όποιον προσπαθούσε να μπει στο δρόμο του.

Τιμητική αναφορά: Ντέρικ Τζόουνς Τζούνιορ

Το... φιάσκο του draft: Ρομέο Λάνγκφορντ - Κάμερον Τζόνσον

Οι Σέλτικς επέλεξαν τον Λάνγκφορντ στην 14η θέση του draft, λόγω της καλής προοπτικής που είχε. Βέβαια, με τους Ουόκερ, Σμαρτ και Μπράουν στο ρόστερ, δεν κατάφερε να βρει λεπτά. Με τον Ουαναμέικερ να παίρνει τα εναπομείναντα λεπτά, ο Λάνγκφορντ έδειξε ότι δεν είναι έτοιμος ακόμα για το ΝΒΑ. Από την άλλη, ο Τζόνσον δεν είναι απαραίτητα «φιάσκο». Οι Τίμπεργουλβς τον επέλεξαν στο Νο11, αλλά οι Σανς τον απέκτησαν μέσω ανταλλαγής. Είναι ένας καλός σουτέρ, όπως αναμενόταν, αλλά ακόμα δεν έχει δείξει κι άλλες ικανότητες στο παρκέ.

Τιμητική αναφορά: Ντάριους Γκάρλαντ

Steal of the draft: Έρικ Πάσκαλ

Οι Ουόριορς φέτος κατάφεραν να «πέσουν» από τις κορυφαίες ομάδες, στις χειρότερες. Βέβαια, έπαιξαν και οι απανωτοί τραυματισμοί το ρόλο τους σε αυτό. Παρόλα αυτά, πέτυχαν... λαχείο με την απόκτηση του Έρικ Πάσκαλ στο Νο41 του draft 2019. Ο 23χρονος φόργουορντ ξεδίπλωσε την ικανότητά του στο σκοράρισμα κι έκανε εκληκτικό ξεκίνημα, «ξαποσταίνοντας» λίγο τον Δεκέμβριο.

Τιμητική αναφορά: Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ, Ντάνιελ Γκάφορντ

Πόστερ κάρφωμα της χρονιάς: ΝτεΜαρ ΝτεΡόζαν

Ο παίκτης των Σπερς έκανε τον Κρις Μπουσέρ να δει... αστεράκια για τα καλά και μετά τού έριξε κι ένα «άγριο» βλέμμα.

 

NBA Τελευταία Νέα