Κορονοϊός: Δύο νεκροί και δύο ασθενείς μετά από «μονό» στη Νέα Υόρκη!

Νίκος Καρφής
Κορονοϊός: Δύο νεκροί και δύο ασθενείς μετά από «μονό» στη Νέα Υόρκη!

bet365

Ο παλαίμαχος guard του Ηρακλή, Στιβ Μπαρτ (πατέρας του πρώην παίκτη του Ιωνικού Ν.) κι ένας φίλος του ήταν οι τυχεροί της μπασκετικής μονομαχίας (δύο εναντίον δύο) σε ανοιχτό γήπεδο της Νέας Υόρκης. Οι δύο τους διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό (ήπια συμπτώματα), ενώ δυστυχώς οι άλλοι δύο νόσησαν και πέθαναν μέσα σε λίγες μέρες.

bwin - Περισσότερα από 2100 φρουτάκια για να επιλέξεις. |21+

Ο κορονοϊός… χτύπησε και τη Νέα Υόρκη, η οποία είναι μία από τις πόλεις που αντιμετωπίζουν τα περισσότερα προβλήματα από την πανδημία. Μια πόλη που αποτελεί τη Μέκκα του αθλήματος, όμως πλέον τα πάντα έχουν αλλάξει εξαιτίας της εξάπλωσης του Covid-19.

Ο Ντέιβιντ Κέιν που μεγάλωσε στο Χάρλεμ και έπαιξε μπάσκετ στο πανεπιστήμιο του St. John’s είχε τα γενέθλια. Έγινε 49 ετών και έκανε το πάρτι του στις 14 Μάρτη.

Πέρασε όμορφα με τον 49χρονο Λι Γκριν, έναν πρώην συμπαίκτης του St John. «Ήταν πολύ όμορφη νύχτα» ανέφερε ο Κέιν.

Δέκα μέρες αργότερα ο Γκριν και ο Τζόναθαν Ντακ (πρώην παίκτη του Iona και συμπαίκτης του Κέιν) έφυγαν από τη ζωή λόγω κορονοϊού.

Ακόμα 4 άνθρωποι που βρέθηκαν στο πάρτι, βρέθηκαν θετικοί, όπως και ο Κέιν που αναρρώνει στο σπίτι. Υπάρχουν και εκείνοι που περιμένουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων

Στο πάρτι το οποίο εξελίχθηκε σε... μονό βρέθηκαν και 2 σταρ της Νέας Υόρκης στα 70s. Ο Στιβ Μπαρτ Sr (ο γιος του έπαιζε στη Basket League με Ιωνικό, Ρέθυμνο και Απόλλων Πάτρας) και ο Ντέιβιντ Μπρίτον.

Ο μεγάλος Μπαρτ ήταν πρώην παίκτης του Ηρακλή και τρομερός σκόρερ της εποχής. Έφυγε άδοξα από την Ελλάδα, αφού συνελήφθη με ναρκωτικά. Έπαιξε σε Ουόριρς, Κλίπερς, Σανς και Μπουλετς στο ΝΒΑ

«Νιώθω άσχημα για τον Λι Γκριν και τα άλλα παιδιά. Διασκεδάζαμε και μετά από λίγες μέρες ο Λι πέθανε». Ο Κέιν φοβόταν να βγει έξω και αναρωτιόταν τι σκέφτεται ο κόσμος. Πίστευε πως ο κόσμο δεν καταλάβαινε το social distancing.

Ο κορονοϊός εξαπλωνόταν σε όλο τον κόσμο και οι επιστήμονες με τους πολιτικούς προέτρεπαν τον κόσμο να κρατά αποστάσεις. Ο ιός μπορεί εύκολα να μεταδοθεί από τον έναν στον άλλο ακόμα και αν δεν υπάρχουν συμπτώματα

Η Νέα Υόρκη είχε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα την 1η Μάρτη. Στις 11 Μάρτη μετά την είδηση πως ο Γκομπέρ βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, το ΝΒΑ προχώρησε σε αναβολή των ματς. Τα σχολεία ανακοινωθηκε ότι θα έκλειναν στη Νέα Υόρκη στις 15 Μάρτη.

Αλλά στις 14 του μήνα, θα γινόταν πάρτι για τα γενέθλια του Κέιν. Ο ιδιοκτήτης του μέρους συζήτησε για να ακυρώσει το πάρτι και ήθελε να προφυλάξει τον κόσμο

Μετά το πάρτι έμεινε ανοιχτό για ακόμα μια εβδομάδα πριν κλείσει. Ο ιδιοκτήτης ήταν βέβαιος πως αυτό που έγινε προκάλεσε την εξάπλωση του ιού.

Ο Κέιν άρχισε να νιώθει άρρωστος μετά από λίγες μέρες και έμαθε πως ένα άλλο άτομο του πάρτι είχε συμπτώματα. Ο Γκριν έκανε εξετάσεις στο νοσοκομείο και γύρισε σπίτι σε καραντίνα, περιμένοντας τα αποτελέσματα. «Φοβήθηκα πως θα πεθάνω», ήταν το μήνυμα που έστειλε στην κόρη του. Ήταν το τελευταίο μήνυμα που πήρε από εκείνον.

«Ηθελα απλά να κρατήσω το χέρι του, να είμαι δίπλα του. Υποσχέθηκα πως θα ζήσει. Θέλω όλοι οι άνθρωποι να μένουν μέσα. Θα έκανα τα πάντα για να τον έχω ξανά στην αγκαλιά μου», ήταν τα λόγια της κόρης του.

Ο Κέιν θέλησε να δείξει πόσο σοβαρός είναι ο κίνδυνος του κορονοϊού με τα όσα είπε: « Ο ιός έκανε 10 άτομα να προσβληθούν εκείνη την νύχτα στο πάρτι. Δεν είναι αστείο αυτό το πράγμα».

πηγή: new york times

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα