ΝΒΑ: 5+1 περιπτώσεις social distancing (pics & vids)

ΝΒΑ: 5+1 περιπτώσεις social distancing (pics & vids)

bet365

Το social distancing ή αλλιώς κοινωνική απόσταση/αποστασιοποίηση έχει γίνει από τις πιο επίκαιρες ορολογίες. Στο ΝΒΑ, όμως, υπήρχε από πριν!

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Στην εποχή του κορονοϊού, μεταξύ των «νέων» ορολογιών που ακούμε, έγινε της... μοδός και το social distancing.

Η κοινωνική αποστασιοποίηση (και όχι απομόνωση, όπως λάθος νομίζουν κάποιοι που συγχέουν τις δύο έννοιες) μπορεί να σώσει ζωές και να βάλει σταδιακά ένα τέλος στον ιό που ήρθε για να αλλάξει προσωρινά τις ζωές μας.

Στην κορυφαία λίγκα του κόσμου, όμως, αυτή η φράση... προϋπήρχε! Τι εννοούμε;

Πολύ απλά, οι αντίπαλοι παίκτες κρατούσαν αποστάσεις από τον παίκτη που πήγαινε για τρίποντο, γιατί πολύ απλά ήξεραν ότι... δεν θα ευστοχήσει!

Μπεν Σίμονς

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο γκαρντ των Σίξερς, που το ΝΒΑ Buzz τον «χρησιμοποίησε» πρόσφατα, για να περάσει τη σημασία του social distancing στον κόσμο.

«Αν δεν σας είναι "ξεκάθαρη" η κοινωνική αποστασιοποίηση, φανταστείτε πως μαρκάρετε τον Μπεν Σίμονς, όταν εκείνος είναι στην περιφέρεια», είπε η γνωστή ιστοσελίδα με χιουμοριστικό τρόπο.

Ε, τι να κάνουμε; Δεν είναι και ο πιο... αξιόπιστος! Το συνολικό του ποσοστά στα τέσσερα χρόνια που είναι στο ΝΒΑ ανέρχεται στο 33.3%. Για την ακρίβεια, τον προηγούμενο Οκτώβριο πέτυχε το πρώτο του τρίποντο!

Γιάννης Αντετοκούνμπο

Ο δικός μας «Greek Freak» μπορεί να μην είναι «killer» στο παρκέ, από την άποψη των τριπόντων, αλλά παραμένει ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού και χωρίς αυτό το στοιχείο.

Κάποιοι αντίπαλοι, όταν τον έβλεπαν στην γραμμή των 7.25μ. τον άφηναν επιδεικτικά να σουτάρει, αλλά αυτό συνέβαινε κατά κύριο λόγο τα προηγούμενα χρόνια.

O Τρέισι ΜακΓκρέιντι είχε πει πως αν βελτιώσει κι αυτόν τον τομέα θα είναι για «πολλά παραπάνω από αυτή τη λίγκα». Ο Giannis βελτιώθηκε πολύ και φέτος είναι λίγο διαφορετικός, προς το καλύτερο φυσικά. Κι όπως είπε κι η Μαράια «Μπορεί να σουτάρει haters!».

Πέρυσι είχε 25.6% στα τρίποντα και φέτος 30.6%.

Στεφ Κάρι - Ντέιμιαν Λίλαρντ - Τρε Γιανγκ

Ας δούμε, όμως, και την άλλη πλευρά... Αυτή που ό,τι κι αν κάνεις, πάρεις δεν πάρεις απόσταση, το αποτέλεσμα είναι... προμελετημένο!

Οι τρεις τους μπορεί να κάνουν διάφορα βίντεο τον τελευταίο καιρό, διαδίδοντας το μήνυμα του social distancing, αλλά στη δική τους περίπτωση, τι είσαι μακριά, τι κοντά, θα δεις την μπάλα να μπαίνει μέσα στο διχτάκι με μεγάλη άνεση!

Και γι' αυτό ακριβώς μας αρέσουν!

Bonus: Τρίσταν Τόμπσον

Οκ, ναι δεν είναι γκαρντ, αλλά αξίζει να θυμηθούμε το πρώτο τρίποντο στην καριέρα του, που το πέτυχε τον προηγούμενο Νοέμβριο!

Και χαρακτηριστικό στο παρακάτω βίντεο είναι πως ΚΑΝΕΝΑΣ παίκτης των Σίξερς δεν τον μαρκάρει!

Ε, να χαρεί κι αυτός μια φορά!

 

NBA Τελευταία Νέα