ΝΒΑ: Οι κορυφαίες... παραστάσεις των μασκοφόρων! (vids)

Νίκος Καρφής
ΝΒΑ: Οι κορυφαίες... παραστάσεις των μασκοφόρων! (vids)

bet365

H προστατευτική μάσκα έχει αποτελέσει... όπλο πολλών NBAers και το gazzetta.gr διάλεξε κορυφαίες εμφανίσεις που έμειναν αξέχαστες.

bwin - Περισσότερα από 2100 φρουτάκια για να επιλέξεις. |21+

Ο Ίρβινγκ βάζει 41 στους Νικς

Ημερομηνία: 15 Δεκέμβρη 2012

Στατιστικά: 41 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1 κλέψιμο

Αφού έσπασε το σαγόνι του κόντρα στο Μιλγουόκι, αναγκάστηκε να φορέσει τη μάσκα. Αυτό φαίνεται πως του έφερε γούρι, καθώς κόντρα στους Νικς έκανε… παπάδες, φτάνοντας τους 41 πόντους. Ήταν το πρώτο ματς στην καριέρα του που φόρεσε προστατευτική μάσκα. Ήταν και το ρεκόρ καριέρας του μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Το 38άρι του Κόμπι κόντρα στους Κινγκς

Ημερομηνία: 2 Μάρτη 2012

Στατιστικά: 38 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ

Ο τεράστιος Κόμπι δεν είχε πρόβλημα να βάζει τη μπάλα στο καλάθι, ακόμα και όταν φορούσε μάσκα. Σε μια διαφορετική βραδιά από τις άλλες, ο Black Mamba έδειξε να συνηθίζει αμέσως το νέο του αξεσουάρ και να σκοτώνει τους Κινγκς. Η μάσκα αυτή πωλήθηκε 67.100 δολάρια σε δημοπρασία.

Όταν ο ΛεΜπρόν τράβηξε 31 και κατεδάφισε τον Τζόουνς

Ημερομηνία: 3 Φλεβάρη 2005

Στατιστικά: 31 πόντοι, 10 ασίστ, 3 ριμπάουντ

Εντάξει δεν είναι δύσκολο για τον ΛεΜπρόν τέτοιου είδους double double. Όμως όταν φοράς μάσκα το πράγμα μπορεί να αλλάξει. Πάντως για τον Βασιλιά αυτό δεν έπαιξε ρόλο και μας χάρισε μια φοβερή εμφάνιση, ενώ σίγουρα η στιγμή που ξεχώρισε ήταν το πόστερ στον Ντέιμον Τζόουνς.

Μασκοφόρος Ριπ… all time classic

Ημερομηνία: 10 Ιουνίου 2004

Στατιστικά: 31 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα

Ο αγαπημένος Ριπ Χάμιλτον έχει σπάσει τη μύτη του 2 φορές και συνήθισε να φορά τη μάσκα την μεγαλύτερη περίοδο της καριέρας του. Ήταν το σήμα κατατεθέν του. Μπορεί στους περισσότερους να μην αρέσει αυτό το είδος προστασίας, ωστόσο ο Ριπ πραγματοποίησε αρκετές μεγάλες εμφανίσεις φορώντας το αξεσουάρ αυτό.

Αξέχαστη εμφάνιση του στο Game 3 των τελικών του 2004, τότε που πέτυχε 31 και βοήθησε τους Πίστονς να προηγηθούν με 2-1 στη σειρά

Ο κυρίαρχος Γκραντ με τους Πέισερς

Ημερομηνία: 26 Δεκέμβρη 1992

Στατιστικά: 30 πόντοι, 20 ριμπάουντ, 2 μπλοκ

Κρατά χρόνια η κολώνια με την μάσκα στο ΝΒΑ και ένας από αυτούς που τη φορούσε ήταν και ο Χόρας Γκραντ. Μάλιστα με μάσκα έκανε ένα εκ των κορυφαίων ματς της καριέρας του. Έβαλε 30, κατέβασε 20 ριμπάουντ και οι Πέισερς υπέφεραν.

Tα… όργια του μασκοφόρου Ουέστμπρουκ

Ημερομηνία 4 Μάρτη 2015

Στατιστικά: 49 πόντοι, 15 ριμπάουντ, 10 ασίστ

Λίγο καιρό πριν ο Ράσελ είχε δεχθεί γονατιά στο πρόσωπο και αναγκάστηκε να χάσει ματς. Όταν όμως επέστρεψε το έκανε με τη μάσκα του. Ποιος τον είδε και δεν τον φοβήθηκε! Οι Σίξερς τον είδαν να τους φορτώνει το καλάθι με 49 πόντου, αδυνατώντας να βρουν αντίδοτο για να τον αντιμετωπίσουν. Σίγουρα μια εμφάνιση που θα έχει σαν παράσημο για πάντα.

Όταν ο μασκοφόρος ΛεΜπρόν έβαζε 61!

Ημερομηνία: 3 Μάρτη 2014

Στατιστικά: 61 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ

Για πολλούς η κλασικότερη παράσταση με μάσκα. Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς παρουσιάστηκε με αυτή για να προστατευτεί κόντρα στους Μπομπκατς και τα… διέλυσε όλα. Το κοντέρ έγραψε 61 πόντους στη νίκη των Χιτ με 124-107, με τον Βασιλιά να φτάνει σε ρεκόρ καριέρας, το οποίο δεν έχει σπάσει μέχρι σήμερα. Εκείνη τη νύχτα έβλεπε το καλάθι σαν βαρέλι.

 

NBA Τελευταία Νέα