Mαϊάμι: Ο μεγαλύτερος «κίνδυνος» για τους Μπακς στην Ανατολή!

Αντώνης Καλκαβούρας Αντώνης Καλκαβούρας
Mαϊάμι: Ο μεγαλύτερος «κίνδυνος» για τους Μπακς στην Ανατολή!

bet365

Ο Αντώνης Καλκαβούρας εξηγεί γιατί οι Χιτ συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες να «βγάλουν το λάδι» του Μιλγουόκι στην μάχη για την πρόκριση στους τελικούς. Οι βολές του Γιάννη, η παράμετρος Ιγκουοντάλα, το σύστημα του Σπόλστρα και το δίδυμο Μπάτλερ-Αντεμπάγιο!

Σούπερ προσφορά* στα παρολί | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Η Φλόριντα και δη το Μαϊάμι είναι από τους αγαπημένους προορισμούς της οικογένειας Αντετοκούνμπο. Ο Γιάννης μάλιστα (μαζί με την Μαράϊα αλλά και τα αδέρφια με την μητέρα του) έχει επισκεφτεί για διακοπές τόσο τη South Beach όσο και το Ορλάντο, όπου βρίσκεται η Disneyland και έχει πολύ ευχάριστες αναμνήσεις από την τουριστική παραμονή του στις δύο πόλεις.

Πολύ πρόσφατα, δε, ο παλαίμαχος NBAer και πρωταθλητής με τους Σέλτικς (2008), Κέντρικ Πέρκινς, υποστήριξε στο πλαίσιο της μπασκετικής εκπομπής "The Jump" του ESPN, ότι οι Χιτ είναι ίσως ο μόνος οργανισμός που - με την κουλτούρα και το σύστημά του - μπορεί να δελεάσει τον "Greek Freak" και να τον πείσει να μετακομίσει στον παράδεισο της νοτιοανατολικής ακτής.

Όλα αυτά βέβαια, δεν είναι παρά εικασίες, σχόλια και ευσεβείς πόθοι που αφορούν σε ό,τι θα συμβεί μετά το τέλος της εφετινής σεζόν, οπότε και θα κριθεί το αν 25χρονος Έλληνας διεθνής άσος θα υπογράψει το 5ετούς διάρκειας max συμβόλαιο (αξίας 247 εκ. δολαρίων), που θα του προσφέρουν οι Μπακς (έχουν δεσμευτεί επισήμως και έχουν πληρώσει πρόστιμο γι' αυτό) ή θα εξαντλήσει την τρέχουσα συμφωνία που εκπνέει το καλοκαίρι του 2021 και τότε θα βγει στην free agency!

Για τους επόμενους τέσσερις και κάτι μήνες, λοιπόν (ίσως και για πάντα, γιατί ο ίδιος έχει πει πολλάκις και μάλιστα δημοσίως, ότι θέλει να τελειώσει την καριέρα του στους Μπακς), να 'στε σίγουροι ότι στο μυαλό του Γιάννη δεν στριφογυρίζει κανένα σενάριο! Πολύ απλά γιατί είναι απολύτως συγκεντρωμένος στην προσπάθεια της πρόκρισης των «ελαφιών» στους τελικούς, ένα επίτευγμα που θα του δώσει για πρώτη φορά την ευκαιρία να διεκδικήσει ένα από τα μεγαλύτερα όνειρά του: την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο ΝΒΑ!

Κι αν όλα μέχρι στιγμής πηγαίνουν πρίμα για την ομάδα του Μάϊκ Μπουντενχόλτζερ, που πραγματοποιεί μία εκπληκτική πορεία στην κανονική περίοδο (αυτή τη στιγμή, με ρεκόρ 46-8, έχει το 3ο καλύτερο ποσοστό όλων των εποχών με 85,2%), αλλά και για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο που θεωρείται μακράν ο επικρατέστερος για τον τίτλο του back-to-back πολυτιμότερου παίκτης της κανονικής περιόδου (MVP), αν υπάρχει μία ομάδα που δείχνει να αποτελεί την μεγαλύτερη απειλή από την ανατολική περιφέρεια, αυτή είναι το Μαϊάμι.

Σε προηγούμενο σημείωμα, αναλύσαμε το πως ο πολυμήχανος πρόεδρος, Πατ Ράϊλι και ο επί 12 χρόνια προπονητής των Χιτ, Έρικ Σπόλστρα, κατάφεραν να ξεπεράσουν την αποχώρηση του Ντουέϊν Ουέϊντ και από 'κει που όλοι, τους θεωρούσαν «ομάδα λοταρίας», με τις κατάλληλες κινήσεις κατόρθωσαν να γίνουν και πάλι υπολογίσιμη δύναμη σε βαθμό που να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο εφετινό πρωτάθλημα και να διεκδικούν πλεονέκτημα έδρας στον 1ο γύρο των playoffs.

Το θέμα με τους τρεις φορές πρωταθλητές του ΝΒΑ, όμως, είναι ότι δεν αρκέστηκαν μόνο στην παραπάνω ξεκάθαρη υπέρβαση, αλλά ότι έψαξαν ένα ακόμη μεγαλύτερο "upgrade" και στο πρόσωπο του Αντρέ Ιγκουοντάλα, βρήκαν τον έναν πρώην MVP των τελικών (2015) και κάτοχο τριών δαχτυλιδιών με τους Ουόριορς (2015, 2017 & 2018), ο οποίος μπορεί να «δέσει» την άμυνά τους και ταυτόχρονα να πετύχει και μεγάλα σουτ στην επίθεση!

Από τη στιγμή, μάλιστα, που στο «πακέτο» της συμφωνίας με τους Γκρίζλις, συμπεριελήφθη και ο σκληροτράχηλος βετεράνος, Τζέϊ Κράουντερ, τότε ο ισχυρισμός ότι η ομάδα από την Πολιτεία της Φλόριντα, έχει πλέον τα «όπλα» για να εξουδετερώσει τους Μπακς, δεν συνιστά καμία υπερβολή.

Στην εποχή πριν την ανταλλαγή του "Iggy", άλλωστε, οι Χιτ μετρούν ήδη μία εκτός έδρας νίκη επί των «ελαφιών» (την πρώτη εφετινή στο Μιλγουόκι με 131-126), ενώ θα τους υποδεχθούν στις 3 του Μάρτη και εν συνεχεία θα του επισκεφτούν ξανά στις 17 του ίδιου μήνα. Σ' αυτά τα δύο παιχνίδια, που θα διεξαχθούν μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων, αναμένεται βγουν και τα τελικά συμπεράσματα για τις ισορροπίες ανάμεσα στο συγκεκριμένο ζευγάρι, που για την ώρα δείχνει να είναι αυτό, από το οποίο θα προκύψει η ομάδα που θα κατακτήσει τον τίτλο της ανατολικής περιφέρειας και θα προκριθεί στους τελικούς.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα, δεδομένα, πάντως, αυτό το συναπάντημα δεν φαίνεται ότι θα προκύψει στους τελικούς της Ανατολής, καθώς το Μαϊάμι βρίσκεται για την ώρα στην 4η θέση της κατάταξης (με ρεκόρ 35-20) και δύσκολα στα τελευταία 27 παιχνίδια της κανονικής περιόδου, θα καταφέρει να προσπεράσει είτε τους Σέλτικς (έχουν 39 νίκες και 16 ήττες), πολλώ δε μάλλον τους Ράπτορς (41-15), τους οποίους φέτος έχει νικήσει δύο φορές σε ισάριθμους αγώνες.

Η δυναμική των Χιτ, όμως, δείχνει εξαιρετικά ισχυρή με τους All Stars, Μπάτλερ (μ.ο. 20,9π., 6,9ρ. & 6,2ασ.) και Αντεμπάγιο (μ.ο. 16,1π., 10,6ρ. & 5,0ασ.) να έχουν βρει τρομερή «χημεία», τον έμπειρο Ντράγκιτς (μ.ο. 16,1π. & 5,0ασ. με 38,8% τριπ.) να αποτελεί εγγύηση από τον πάγκο, τους rookies, Ναν (μ.ο. 15,3π. & 3,4ασ.) και Χίροου (μ.ο. 13,1π. & 4,0ρ. με 39,3% τριπ.) να ξεπερνούν τις αρχικές προσδοκίες, ο 49χρονος τεχνικός με καταγωγή από τις Φιλιππίνες, έχει δημιουργήσει ένα εξαιρετικό σύνολο, που δεν παρεκκλίνει καθόλου από σύστημά του.

Τους προαναφερθέντες συνεπικουρούν ο αναβαθμισμένος φέτος Ντάνκαν Ρόμπινσον, που είναι «δολοφόνος» έξω από τα 7,25 (μ.ο. 12,6π. με 43,2% τριπ.), ο τρομερά βελτιωμένος Ντέρικ Τζόουνς τζούνιορ (μ.ο. 8,6π., 4,2ρ. & 1,0κλ.) που νίκησε στον πρόσφατο διαγωνισμό καρφωμάτων και οι ψηλοί Κέλι Ολίνικ (μ.ο. 7,5π. & 4,6ρ.) και Μέγιερς Λέοναρντ (μ.ο. 6,1π. & 5,1ρ.), που μαζί με τους νεοαποκτηθέντες Ιγκουοντάλα και Κράουντερ συνθέτουν ένα πολυπληθές rotation έντεκα παικτών, που επιτρέπει στην ομάδα να παίζει στα «κόκκινα» με μεγάλη διάρκεια.

Όλα τα παραπάνω, δεν επιχειρούν να καταδείξουν ότι η ομάδα του Μαϊάμι είναι καλύτερη από τους Μπακς. Το Μιλγουόκι με τον Γιάννη στα ντουζένια του και με το υπόλοιπο supporting cast στα καλά του, δεν είναι υποδεέστερο καμίας ομάδας στο εφετινό ΝΒΑ. Ωστόσο, πρέπει να το αποδείξει με τον πλέον κυριαρχικό τρόπο, γιατί οι Χιτ, είναι από τις λίγες ομάδες που παίζουν στην ίδια ένταση εντός κι εκτός έδρας, και είναι πάντα ικανοί για την ζημιά. Ειδικότερα αν ο αντίπαλος δώσει δικαίωμα...

Υγ.1: Όχι ότι παίζει κάποιο σημαντικό ρόλο, αλλά από την rookie του σεζόν (2013-2014) μέχρι και την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν περνάει εύκολα στο Μαϊάμι.

Υγ.2: Σε 10 αγώνες ως φιλοξενούμενος, μετράει 4 νίκες και 6 ήττες με νούμερα πολύ χαμηλότερα (μ.ο. 15,5π., 7,7ρ., 6,1ασ. & 3,0λ. με 78,7% βολ. & 45,7% εντός πεδιάς) από τον μέσο όρο καριέρας του (19,9π., 8,8ρ., 4,3ασ. & 2,7λ. με 72,3% βολ. & 52,5% στα σουτ), στην 8η σεζόν του στο ΝΒΑ.

Υγ.3: Αρνητικός όμως είναι και ο συνολικός απολογισμός νικών-ηττών (8-11), αν συμπεριλάβουμε και τα ματς που έγιναν στο Μιλγουόκι, με τους αριθμούς του "Greek Freak" να ανεβαίνουν λίγο περισσότερο (μ.ο. 17,1π., 8,0ρ., 4,2ασ. & 2,7λ. με 71,1% βολ., 49,3% στα σουτ), μαζί με τα ματς που έγιναν στο "Bradley Center" και το "Fiserv Forum".

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αντώνης Καλκαβούρας
Αντώνης Καλκαβούρας

Στην συγκεκριμένη στήλη θα βρείτε αντικειμενικά καταγεγραμμένη άποψη γύρω από τα μπασκετικά δρώμενα και μπόλικη ανάλυση, ενίοτε σε συνδυασμό και με ρεπορτάζ. Το Gazzetta, άλλωστε, μπορεί να μπήκε στην καθημερινότητα μου στη μέση της έως τώρα δημοσιογραφικής διαδρομής (2008), ωστόσο, εδώ και 13 χρόνια αποτελεί την πιο σύγχρονη και ταχύτερη πλατφόρμα ενημέρωσης και ένα μέσο στο οποίο απολαμβάνω από την πρώτη μέρα να δουλεύω. Και σίγουρα το μόνο από τα πολυάριθμα στα οποία έχω εργαστεί και εργάζομαι (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδα, περιοδικό), το οποίο εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο, σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνεται ευχάριστη εμμονή για τους αναγνώστες αλλά και για όλους εμάς τους συντελεστές. Να χαιρόμαστε λοιπόν τη νέα του έκδοσή του και να το εξελίσσουμε συνεχώς!