Εμπίντ - Σιάκαμ: Από το Καμερούν με αγάπη! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Εμπίντ - Σιάκαμ: Από το Καμερούν με αγάπη! (pics & vids)

bet365

Οι Εμπίντ και Σιάκαμ θα είναι βασικοί στο All Star Game με την Team Giannis και το gazzetta.gr γράφει για τους 2 σταρ από το Καμερούν που κάνουν περήφανη τη χώρα τους, αφήνοντας τη σφραγίδα τους στο κορυφαία πρωτάθλημα του κόσμου.

Γιάννης Αντετοκούνμπο και ΛεΜπρόν Τζέιμς επέλεξαν τις ομάδες τους για το All Star Game και ετοιμάζονται για μάχη.

Στην Team Giannis υπάρχουν και τα ονόματα των Τζοέλ Εμπίντ και Πασκάλ Σιακάμ. Μάλιστα τον ηγέτη των Σίξερς ο Greek Freak τον διάλεξε πρώτο.

Οι δυο Καμερουνέζοι θα ειναι βασικοί στο All Star Game, κάτι που σημαίνει πως η χώρα τη Αφρικής θα είχε τους περισσότερους βασικούς στη γορτή των κορυφαίων μετά τις ΗΠΑ φυσικά.

Το gazzetta.gr γράφει για τη δυάδα που κάνει περήφανο το Καμερούν, αφήνοντας το στίγμα της στην κορυφαία λίγκα του κόσμου.

Ο πρωταθλητής που δεν σταματά να βελτιώνεται

Ο δρόμος του Σιάκαμ δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Όταν ήταν μικρός, το όνειρο του ήταν να γίνει ποδοσφαιριστής, αλλά μετά από την παρουσία του στο camp του συμπατριώτη του ΝΒΑer, Λουκ Μπα Α Μούτε και την πρόσκληση που τον έφερε στο Basketball Without Borders Camp στη Νότια Αφρική, η ζωή του άλλαξε. Αγάπησε το μπάσκετ, πάλεψε για αυτό, έκανε υπομονή όταν ήταν στη G-League και πλέον είναι πρωταθλητής του ΝΒΑ.

H διαδρομή του Πασκάλ Σιάκαμ θυμιζει παραμύθι. Ο ηγέτης των Ράπτορς πέρασε όλα τα στάδια και τελικά έφτασε στην ελίτ. Έγινε ο πρώτος πρώην παίκτης της G-League που θα παίξει βασικός σε All Star Game.

Από την G-League στο βραβείο του πιο βελτιωμένου, στο πρωτάθλημα του 2019 με το Τορόντο και φέτος στο Αll Star Game του Σίκαγο.

Ένα παιδί που ποτέ δεν σταματά να βελτιώνεται και να δουλεύει. Ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων που ποτέ δεν μπλέκει σε καυγάδες και μιλάει μόνο μέσα στο παρκέ με τις εμφανίσεις. Επαγγελματίας, προσηλωμένος στον στόχο του.

Φέτος όχι μόνο θα παίξει σε All Star Game, αλλά θα είναι και βασικός, δείχνοντας την τεράστια εξέλιξη του στο πέρασμα των χρόνων.

Ο Πασκάλ είναι ηγέτης του Τορόντο μετά τη φυγή Λέοναρντ και ονειρέυειται ξανά να φτάσει στα τελευταία στάδια των playoffs και γιατί όχι και στο repeat. Φέτος έχει μπει στην κουβέντα για να πάρει ξανά το βραβείο του πιο βελτιωμένου παίκτη, αφού μετρά 23.7 πόντους, 7.7 ριμπάουντ και 3.5 ασίστ. Διαθέτει εξαιρετικές κινήσεις στο post και κάθε χρόνο βάζει κάτι καινούριο στο ρεπερτόριο του, ενώ προσπαθεί να γίνει πιο απειλητικός στο τρίποντο.

Στα λεξικά η λέξη βελτίωση θα πρέπει να έχει δίπλα το όνομα Σιάκαμ. Ο ίδιος έχει υψηλές βλέψεις, καθώς ονειρεύεται να βγει ακόμα και MVP στη λίγκα, όπως άφησε να εννοηθεί στην εικόνα που προσπαθήσε να πείσει τους Γιάννη και ΛεΜπρόν να τον διαλέξουν για το All Star Game.

Φέτος το Τορόντο είναι καλύτερο από πέρυσι στο αντίστοιχο σημείο της σεζόν και ο Πασκάλ έχει βάλει την υπογραφή του σε αυτό.

Δεν τον λύγισαν οι τραυματισμοί, θέλει να απαντήσει στους επικριτές του

Πάμε και στον Τζοέλ Εμπίντ που δεν είναι στα καλά του τον τελευταίο καιρό. Παρόλα αυτά είναι δίκαι βασικός στο All Star Game, αφού στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν, κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις.

Ο Τζοέλ μετρά 23 πόντους και 12.1 ριμπάουντ. Εδώ και λίγα χρόνια ανήκει στην αφρόκρεμα των σέντερ της λίγκας, διαθέτοντας ένα γεμάτο επιθετικό οπλοστάσιο.

Μπορεί να σε σκοτώσει με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους μακριά και κοντά στο καλάθι.

Πάντα έτοιμος να μπει σε τσαμπουκά ή να προστατέψει κάποιο συμπαίκτη του.

Ο Εμπίντ δεν στάθηκε τυχερός στο ξεκίνημα του στο ΝΒΑ. Tις 2 πρώτες σεζόν δεν αγωνίστηκε ούτε λεπτό, αφού είχε τραυματιστεί σοβαρά στο πόδι.

Πολλοί στη θέση του θα λύγιζαν, θα τους έπαιρνε από κάτω. Ο Εμπίντ δεν ήταν ένας από εκείνους.

Στην τρίτη του σεζόν άρχισε να νιώθει καλά και έπαιξε σε 31 ματς, ενώ στις 2 επόμενες πέρασε τα 60 χωρίς όμως να μένει μακριά από ενοχλήσεις και τραυματισμούς.

Όλοι αναρωτιούνται που θα φτάσει αν μείνει για ολόκληρη σεζόν μακριά από προβλήματα. Μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει κρατηθεί μακριά από κακοτοπιές.

Πέρυσι έφτασε μια ανάσα από τους τελικούς Ανατολής, αλλά ο Λέοναρντ τον... σκότωσε.

Φέτος είναι ο ηγέτης σε μια ομάδα που αποτελούσε φαβορί για τελικούς από Ανατολή μαζί με τους Μπακς, ωστόσο τελευταία δείχνει να έχει χάσει τον δρόμο της.

Δέχεται πάρα πολλά πυρά από θρύλους του αθλήματος, όπως ο Σακίλ. «Είναι λίγος. Δεν παίζει με δύναμη. Ψάχνει το φάουλ. Έχει έναν επίδεσμο στο μικρό χεράκι του, θέλει οι διαιτητές να σφυρίξουν φάουλ. Δεν είμαι σκληρός με αυτά που λέω», ανέφερε ο Shaq Attack, λόγια που σίγουρα πείσμωσαν τον Εμπίντ.

Στο παρελθόν σκληρή κριτική του έχει κάνει και ο Μπάρκλεϊ.

Στη ζωή του έχει μάθει να μην τα παρατά ο Τζοέλ. Έτσι και τώρα το πιθανότερο είναι πως θα απαντήσει. Θα απαντήσει με τα πεπραγμένα του στο παρκέ. Ο ίδιος τονίζει «προσπαθώ να ξαναβρώ τον κεφάτο Τζοέλ. Να χαμογελάω λίγο περισσότερο. Όλη τη σεζόν έλεγα στον εαυτό μου πως θα είμαι σοβαρός. Ένιωθα πως όλοι με κοιτούσαν λες και είμαι κατσουφιασμένος ή λες και δεν νοιάζομαι. Νοιάζομαι, όμως. Θέλω να νικάω. Αλλά την ίδια στιγμή, προσπαθώ να έχω διαφορετική συμπεριφορά. Προφανώς, δεν έχει λειτουργήσει. Πρέπει να βρω αυτή την κεφάτη προσωπικότητα ξανά, αλλά να είμαι συγκεντρωμένος και να μας βοηθήσω με όποιο τρόπο μπορώ».

.

Δυο παιδιά από το Καμερούν βασικοί στην γιορτή των κορυφαίων

Ποιος θα πίστευε πριν λίγα χρόνια πως το Καμερούν που δεν είναι και από τις μπασκετομάνες, θα έχει 2 βασικούς σε All Star Game;

Κι όμως Εμπίντ και Σιάκαμ θα εκπροσωπήσουν την πατρίδα τους στην γιορτή των κορυφαίων.

Ανήκουν στην ελίτ γιατί δούλεψαν σκληρά, δεν απογοητεύτηκαν από τις δυσκολίες, έμαθαν να μην επηρεάζονται από τίποτα.

Ο ένας ήδη έχει φορέσει και ένα δαχτυλίδι. Ο άλλος θα το επιδιώξει στο μέλλον.

Από το Καμερούν με αγάπη λοιπόν. Οι πτήσεις τους ήταν αρκετές για να τους φέρουν εκεί που συναντιέται η ελίτ. Για να τους κάνουν βασικούς στο All Star Game του Σικάγο.

Ο Γιάννης τους διάλεξε και θέλει να τον βοηθήσουν να φτάσει στη νίκη. Άλλωστε στην ομάδα του θέλει πολεμιστές, στρατιώτες και οι δυο Καμερουνέζοι ποτέ δεν έπαψαν να παλεύουν ακόμα και αν τα πράγματα ήταν δύσκολα για εκείνους.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα