Σαν σήμερα: Η βραδιά που ο Σακίλ είχε... 0/11 βολές!

Γιώργος Κούβαρης
Σαν σήμερα: Η βραδιά που ο Σακίλ είχε... 0/11 βολές!

bet365

Πριν από ακριβώς 19 χρόνια, ο Σακίλ Ο' Νιλ δεν μπόρεσε να βρει ούτε μία φορά στόχο από τη γραμμή των βολών ύστερα από 11 προσπάθειες με αποτέλεσμα να κάνει αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία του ΝΒΑ.

Συγκεκριμένα ήταν 8 Δεκεμβρίου 2000 και η αναμέτρηση στο STAPLES Center μεταξύ των Λος Άντζελες Λέικερς και των Σιάτλ Σουπερσόνικς.

Ο 38χρονος -τότε- Πάτρικ Γιούιν που αγωνιζόταν στο Σιάτλ τα είχε βρει σκούρα απέναντι στον «θηριώδη» Σακ και αναγκάστηκε να τον στέλνει συνέχεια στην γραμμή των βολών.

Κάπως έτσι δημιουργήθηκε και το «Hack a Shaq» με τον Ο' Νιλ να είχε εκείνο το βράδυ 0/11 ελεύθερες βολές και να κάνει αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία του ΝΒΑ! Το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ ανήκε στον πρώτο dominant σέντερ στην ιστορία του ΝΒΑ, τον Ουίλτ Τσάμπερλεϊν, ο οποίος είχε 0/10 βολές στις 4 Νοεμβρίου 1960 και δη σε αναμέτρηση μεταξύ της Φιλαντέλφεια και του Ντιτρόιτ.

Για την... ιστορία, σε εκείνο το ματς νικητές αναδείχθηκαν οι Σιάτλ Σουπερσόνικς με 103-95 με τον Σακίλ να τελειώνει το ματς έχοντας 26 πόντους (13/24 δίποντα, 0/11 βολές), 17 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 5 τάπες.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα