Ποιο Εμπίντ-Τάουνς; Στο Πίστονς-Πέισερς είχε πέσει το ξύλο του «αιώνα»! (pics & vids)

Κάτια Πετροπούλου
Ποιο Εμπίντ-Τάουνς; Στο Πίστονς-Πέισερς είχε πέσει το ξύλο του «αιώνα»! (pics & vids)

bet365

Με αφορμή την... κόντρα του Τζοέλ Εμπίντ με τον Καρλ - Άντονι Τάουνς, θυμηθήκαμε το μεγαλύτερο ξυλίκι στην ιστορία του ΝΒΑ! Οι τεράστιες ποινές και το σοκ με τον κόσμο.

Επιστροφή στοιχήματος* στη EuroLeague και 400+ ειδικά στοιχήματα! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Νομίζατε πως τα είχατε δει όλα με τις μπουνιές που έπαιξαν οι Τζοέλ Εμπίντ και Καρλ - Άντονι Τάουνς στο Σίξερς - Τίμπεργουλβς; Άντε και με το κεφαλοκλείδωμα του «ειρηνοποιού» Μπεν Σίμονς στον δεύτερο;

Τότε κάνετε λάθος! Τουλάχιστον οι νεότεροι!

Μπορεί στην... σύγχρονη ιστορία του ΝΒΑ να προκάλεσαν σοκ οι προαναφερθέντες, αλλά δεν συγκρίνεται με τίποτα μπροστά σε αυτό που είχε γίνει πριν από 15 χρόνια στο «The Palace»!

Τότε, που δεν υπήρχαν social media για να... ξεκατινιαστούν οι κορυφαίοι παίκτες και η έννοια του «ξύλου», της «παράνοιας» και του «σοκ» πήρε σάρκα και οστά μπροστά σε εκατομμύρια μάτια.

Το επικότερο ξύλο ever στο ΝΒΑ είχε πρωταγωνιστές τους Μπεν Ουάλας και Ρον Αρτέστ (νυν Μέτα Ουόρλντ Πις). Οι δυο τους μετέτρεψαν το παρκέ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ σε ρινγκ, 45.9'' πριν ολοκληρωθεί το Πίστονς - Πέισερς και με το σκορ στο 82-97, αφού ο πρώτος έριξε γροθιά και με τα δύο χέρια στο πρόσωπο του δεύτερου! Γεμάτη!

Συμπαίκτες κι αντίπαλοι χώθηκαν στην μέση για να τους απομακρύνουν κι εκεί που ηρεμούν (ελάχιστα) τα πράγματα, ένας ανεγκέφαλος οπαδός (Τζον Γκριν) πέταξε ένα μπουκάλι στον Αρτέστ, που είχε ξαπλώσει στο τραπέζι της γραμματείας για να ησυχάσει.

Ποιος τον είδε και δεν τον φοβήθηκε! Με... συνοπτικές διαδικασίες, ο Αρτέστ πέρασε τα καθίσματα δυο - δυο και βρέθηκε μπροστά σε... λάθος οπαδό (Μάικλ Ράιαν), ο οποίος τρομοκρατήθηκε στη θέα του. Ήταν, όμως, αργά και ο Αρτέστ άρχισε να ξεσπά πάνω του! Τέσσερα άτομα πήγαν να τον τραβήξουν μακριά και δεν τον έκαναν καλά!

Κι όπως κατεβαίνει ο Αρτέστ τα σκαλιά, κύριος με σκισμένη την φανέλα του, ένας νέος οπαδός των Πίστονς βρίσκεται μπροστά του και τον... φιλοδωρεί με μια γροθιά στο πρόσωπο! Κάτι που έκανε και ο Ζερμέιν Ο' Νιλ, που έτρεξε με φόρα και τον σώριασε κάτω ξανά!

Κακήν κακώς, οι παίκτες πήραν την άγουσα για τα αποδυτήρια, αλλά ο κόσμος που ήταν στο γήπεδο είχε ήδη εξαγριωθεί! Οι φίλαθλοι άρχιζαν να πετούν ότι έβρισκαν μπροστά τους: νερά, αναψυκτικά, ποπ κορν και άλλα αντικείμενα!

Η επική αυτή... πυγμαχία έμεινε στην ιστορία γνωστή ως «Malice at the Palace» και οι ποινές ήταν οι μεγαλύτερες που έχουν επιβληθεί ποτέ στην ιστορία της κορυφαίας λίγκας!

Συνολικά, εννέα παίκτες αποκλείστηκαν από 146 παιχνίδια (137 οι Πέισερς και 9 οι Πίστονς) και έχασαν $11 εκατομμύρια από το μισθό τους. Σε πέντε παίκτες απαγγέλθηκαν κατηγορίες βιαιοπραγίας και τελικά τέλεσαν υπό επιτήρηση για ένα χρόνο, καταδικάστηκαν σε κοινωνική εργασία και έπρεπε να κάνουν θεραπεία για το θυμό τους.

Στον Αρτέστ, όπως ήταν αναμενόμενο, επεβλήθη η μεγαλύτερη ποινή: αποκλείστηκε από όλη τη σεζόν 2004-05, δηλαδή από 86 ματς (73 της κανονικής σεζόν και 13 από τα playoffs) κι έχασε $5 εκατομμύρια.

Οι υπόλοιπες ποινές: Στέφεν Τζάκσον (30 ματς, $1.700.00), Ζερμέιν Ο' Νιλ (από 25 ματς, έλειψε από 15, μετά από έφεση, $4.111.000), Μπεν Ουάλας (6 ματς, $400.000), Άντονι Τζόνσον (5 ματς, $122.222), Ρέτζι Μίλερ (1 ματς, $61.111), Τσόνσεϊ Μπίλαπς (1 ματς, $60.611), Ντέρικ Κόλεμαν (1 ματς, $50.000), Έλντεν Κάμπελ (1 ματς, $48.888), Ντέιβιντ Χάρισον (τίποτα).

Επίσης, πέντε οπαδοί ήρθαν αντιμέτωποι με εγκληματικές κατηγορίες και αποκλείστηκαν δια βίου από τα ματς των Πίστονς.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ταϊσόν Πρινς ήταν ο μοναδικός παίκτης και από τις δύο ομάδες που διατήρησε την ψυχραιμία του καθόλη την διάρκεια του σκηνικού κι έμεινε καθισμένος στον πάγκο του!

Το δυσφημιστικό αυτό περιστατικό οδήγησε το ΝΒΑ να αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας του στα γήπεδα, μεταξύ παικτών και οπαδών και περιόρισε την ποσότητα αλκοόλ στα παιχνίδια.

Δεκατρία χρόνια μετά, ο Αρτέστ μίλησε γελώντας για το περιστατικό, λέγοντας «ήταν περίεργα. Είχα ανάμειξη σε αυτό, αλλά δεν επεδίωξα το "Malice at the Palace". Ένας τύπος από το Ντιτρόιτ, όμως, μού πέταξε μπύρα στο πρόσωπο. Δεν θα ενθάρρυνα ποτέ κανέναν να κάνει κάτι τέτοιο», με τον δημοσιογράφο να αναφέρει «πάλι καλά που δεν υπήρχε τότε το twitter»!

Γατάκια Τάουνς και Εμπίντ!

 

NBA Τελευταία Νέα