Ιγκουοντάλα: Είναι ο άνθρωπος των Τελικών και το αποδεικνύει ξανά! (vids)

Αντωνία Σπανού
Ιγκουοντάλα: Είναι ο άνθρωπος των Τελικών και το αποδεικνύει ξανά! (vids)

bet365

O Αντρέ Ιγκουοντάλα το έχει κάνει ξανά με τεράστια επιτυχία στο Πρωτάθλημα του 2015 και δείχνει έτοιμος να κάνει ότι χρειαστεί για ακόμα μια φορά.

Οι Τελικοί την φετινή σεζόν δεν μοιάζουν με αυτό που μπορεί κάποιος να περίμενε όταν ξεκινούσε αυτό το ταξίδι. Οι Ουόριορς έστω και πιο δύσκολα απ' ότι συνήθως έφτασαν μέχρι το τέλος και απέναντι τους βρήκαν τους Ράπτορς, με την ομάδα του Τορόντο να γράφει ιστορία και να βρίσκεται εκεί για πρώτη φορά στην ιστορία της. Τα πράγματα για τους Πολεμιστές δεν είναι εύκολα, αφού αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα τραυματισμών και απέναντι τους έχουν μια ψυχωμένη ομάδα που σίγουρα θέλει να αποδείξει ότι δίκαια και με το σπαθί της έφτασε μέχρι αυτό το σημείο.

Ο Ντουράντ είναι εκτός εδώ και αρκετό καιρό, ο Κάζινς επέστρεψε μόλις και είδε τον Λούνεϊ να βγαίνει εκείνος εκτός, ο Τόμπσον αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού, όπως και ο Ιγκουοντάλα και συμπερασματικά οι Πρωταθλητές έχουν να ξεπεράσουν αρκετές δυσκολίες για να φτάσουν σε έναν ακόμα τίτλο.

Εκείνος που ξεχώρισε πάντως στο Game 2 της σειράς και φρόντισε να ξυπνήσει μερικές μνήμες από το 2015 και τον τίτλο κόντρα στους Καβαλίερς, είναι ο Αντρέ Ιγκουοντάλα. Ο έμπειρος παίκτης ήταν εκείνος που με τεράστιο σουτ έδωσε την νίκη στην ομάδα του και έβαλε την υπογραφή του, για ακόμα μια φορά, στα κρίσιμα...

Με 15.3 δευτερόλεπτα να μένουν στο παιχνίδι και τους Ουόριορς να προηγούνται με 2 πόντους, οι Ράπτορς πίεσαν για να πάρουν την μπάλα. Ο Κάρι ξέφυγε, έκανε την πάσα στον Λίβινγκστον και εκείνος με την σειρά του βρήκε τον προκλητικά ολομόναχο Ιγκουοντάλα, που έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα. Έδωσε την λύση εκεί που η ομάδα του τον χρειάζονταν.

«Είναι ασέβεια να αφήνεις έναν τύπο σαν τον Αντρέ Ιγκουοντάλα ανοιχτό έτσι με το παιχνίδι στο πιο κρίσιμο σημείο του», τόνισε ο Κάρι μετά το τέλος του παιχνιδιού και η αλήθεια είναι ότι οι Ράπτορς κάτι δεν μέτρησαν σωστά. Ίσως και να υποτίμησαν έναν παίκτη, που μπορεί να μην διανύει την πρώτη νιότη του και να χάνεται πίσω από τα ονόματα των Ουόριορς, αλλά έχει αποδείξει ότι στα κρίσιμα είναι εκεί και δίνει λύσεις.

Γυρίζοντας τον χρόνο πίσω αυτό το έχει κάνει ξανά το 2015 όταν έγινε το «όπλο» του Κερ για να κερδίσουν οι Πολεμιστές έναν τίτλο κόντρα στους Καβαλίερς και φυσικά έγραψε ιστορία βγαίνοντας MVP των τελικών, έναν τίτλο που ποτέ άλλοτε δεν είχε κερδίσει παίκτης που δεν ήταν βασικός.

2015: H ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ Ο ΙΓΚΙ ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ

Ο Αντρέ Ιγκουοντάλα έχει γράψει την δική του ιστορία στο ΝΒΑ. Γεννημένος το 1984 επιλέχθηκε στον πρώτο γύρο του ντραφτ του 2004 από τους Σίξερς και με εκείνους πέρασε αρκετά μεγάλο κομμάτι της καριέρας του. Από το 2004 μέχρι και το 2012 έμεινε στην Φιλαδέλφια, από εκεί έπαιξε για μια σεζόν στους Νάγκετς, πριν βρει το... Λιμάνι τους στο Όκλαντ και τους Ουόριορς με τους οποίους αγωνίζεται από το 2013 και μέχρι σήμερα.

Έχει κατακτήσει 3 Πρωταθλήματα, αφού είναι μέλος μιας ομάδας που βρίσκεται στην ακμή της, αλλά εκείνο που θα θυμάται πάντα θα είναι του 2015 κόντρα στους Καβαλίερς. Ο Κερ είχε την ιδέα να αλλάξει τα δεδομένα για την ομάδα του και την αλλαγή αυτή έκανε ο πράξη με τον Ιγκουοντάλα και το small ball που εφάρμοσε.

Ο παίκτης ήταν αναπληρωματικός όλη την σεζόν μέχρι και το Game 4 της σειράς που ο προπονητής των Ουόριορς αποφάσισε να ρισκάρει και ανακατέψει την τράπουλα. Ο Μπόγκουτ πέρασε στον πάγκο και στην αρχική πεντάδα μπήκε ο Αντρέ. Όλα άλλαξαν. Οι Ουόριορς μέχρι εκείνη την στιγμή έπαιζαν με 41% small ball, ενώ μετά την αλλαγή ανέβασαν αυτό το ποσοστό στο 93%. Οι Πολεμιστές κέρδισαν και τα 3 τελευταία ματς μέχρι να φτάσουν τελικά στην κατάκτηση του τίτλου.

«Ήταν εξαιρετικός σε όλη την σειρά, αλλά έσωσε την σεζόν για εμάς», είχε τονίσει ο Γκριν μετά το τέλος. Ο Ιγκουοντάλα είχε τελειώσει την σειρά με 16.3 πόντους, 4 ασίστ και 5.8 ριμπάουντ, ενώ στο Game 6 είχε 25 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

«Για εμένα είναι σημαντικό απλά να παίζω το παιχνίδι. Αν το νιώθεις σούταρε την μπάλα. Αν νιώθεις ότι μπορείς να φτιάξεις παιχνίδι για κάποιον άλλον, φτιάξε παιχνίδι για κάποιον άλλον». Ο Ιγκουοντάλα παράλληλα με όσα χρειάστηκε να κάνει στην επίθεση ήταν εκείνος που κλήθηκε να παίξει άμυνα πάνω στον ΛεΜπρον Τζέιμς, με τον «Βασιλιά» να ρίχνει το ποσοστό του στο 38.1%. Κάτι αντίστοιχο κάνει και σήμερα με τον Λέοναρντ, τον οποίο από τους 29 παίκτες που τον έχουν αντιμετωπίσει φέτος είναι εκείνος που το κάνει πιο αποτελεσματικά απ' όλους.

Με όλα τα παραπάνω ήταν αδύνατον να χάσει τον τίτλο του MVP των Τελικών, με τον Ίγκι να να γίνεται ο πρώτος που το καταφέρνει χωρίς να είναι βασικός σε όλα τα παιχνίδια και χωρίς να έχει κανένα ματς ως βασικός στην κανονική διάρκεια. Το 2017 και πάλι χρειάστηκε στους Τελικούς και πάλι ήταν εκεί για την ομάδα του. Στο Game 5 της σειράς είχε τον 4ο μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής και σκόραρε 20 πόντους. Στα κρίσιμα και όταν τον χρειάζεται η ομάδα του είναι πάντα εκεί και πάντα απαντά στις προκλήσεις.

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΦΩΝΑΖΕΙ... ΠΑΡΩΝ

«Δεν με νοιάζει το Hall of Fame... Μια μέρα θα αντικατασταθείς. Μετά είναι κάποιος άλλος γαμημ@@ος εκεί. Και κάποιος άλλος μετά. Κανείς δεν θυμάται τίποτα. Τίποτα από αυτά δεν μετράει!».

O έμπειρος ΝΒΑer δεν νοιάζεται για τα βραβεία και τις διακρίσεις. Παίζει για την ομάδα του και το έχει αποδείξει πολλές φορές μέχρι τώρα στην πλούσια καριέρα του. Ο Ιγκουοντάλα είναι και πάλι εκεί για τους Ουόριορς και το δείχνει μέσα στο παρκέ. Ο Κερ χρειάζεται την εμπειρία του και όλα μπορεί να προσφέρει στο παρκέ και εκείνος για ακόμα μια φορά κάνει πολύ καλά αυτό που ξέρει να κάνει. Στην κανονική διάρκεια είχε 23.2 λεπτά, με 5.7 πόντους, 3.7 ριμπάουντ και 3.2 ασίστ, ενώ στα playoffs που τα πράγματα έχουν δυσκολέψει με τις απώλειες των Ουόριορς μετρά 29.3 λεπτά στο παρκέ, με 9.7 πόντους, 4.6 ριμπάουντ και 4.2 ασίστ.

Το τρίποντο κόντρα στους Ράπτορς είναι μια ακόμα απόδειξη ότι όταν η ομάδα του τον χρειάζεται ξέρει πολύ καλά τον τρόπο να γίνει χρήσιμος. Ο Στιβ Κερ γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τι μπορεί ο παίκτης του να προσφέρει και φροντίζει να το παίρνει. Για ακόμα μια φορά ο Ιγκουοντάλα βλέπει το όνομα του να ξεχωρίζει σε Τελικούς και φαίνεται πως η συνήθεια που έχει αγαπήσει κατά την διάρκεια της καριέρας του.

 

NBA Τελευταία Νέα