Οι «αφανείς ήρωες» που ξεπέρασαν τις προσδοκίες! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Οι «αφανείς ήρωες» που ξεπέρασαν τις προσδοκίες! (pics & vids)

bet365

Το gazzetta.gr συγκέντρωσε 10 περιπτώσεις παικτών που έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες μέχρι τώρα στο ΝΒΑ και σας τους παρουσιάζει.

Προσφορά ημέρας – έκπληξη σε περιμένει στο Κροατία - Ελλάδα. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Πολλά φορές οι νεαροί παίκτες του ΝΒΑ απογοητεύονται, όταν έχουν μεγάλο βάρος στους ώμους τους και δεν είναι αρκετά επαγγελματίες, δυνατοί χαρακτήρες για να αντέξουν τις υψηλές προσδοκίες που έχουν οι περισσότεροι από αυτούς.

Από την άλλη υπάρχουν και αυτές οι περιπτώσεις που αρχικά δεν κάνουν… θόρυβο, όμως στη συνέχεια… κλείνουν πολλά στόματα με τις εμφανίσεις τους ή φέρνουν τους GM των πρώην ομάδων τους σε δύσκολη θέση που τους αντάλλαξαν.

Ακόμα βρισκόμαστε στην αρχή της σεζόν όμως κάποιοι τύποι ήδη έχουν αρχίσει να ξεχωρίζουν και να είναι ανέλπιστα καλοί σε σχέση με αυτά που περίμενε αρκετός κόσμος. Το gazzetta.gr μάζεψε δέκα τέτοιες περιπτώσεις και σας τις παρουσιάζει.

10. Jakob Poeltl

Λίγοι θα πίστευαν πως θα βρουν αυτό το όνομα σε αυτή τη λίστα. Κι όμως ο ψηλός των Ράπτορς έχει αφήσει πίσω του την απογοητευτική rookie season και φέτος δίνει σημαντικές λύσεις στον Κέισι, όταν αναγκάζεται να ξεκουράσει τους βασικούς Ιμπάκα και Βαλανσιούνας.

Ο Αυστριακός αγωνίζεται 16.8 λεπτά ανά αγώνα σε αυτά τα πρώτα 10 ματς και σκοράρει 6.8 πόντους, ενώ μαζεύει και 6.1 ριμπάουντ. Το ποσοστό ευστοχίας είναι εκπληκτικό, αφού φτάνει το 66%. Μπορεί να μην είναι ανάμεσα στα μεγάλα ονόματα της ομάδας, όμως όταν μπαίνει στο παρκέ η συνεισφορά του είναι σημαντική σε πολλούς τομείς.

9. Patrick Beverley

Ο Μπέβερλι πάντα ήταν ένα... σκυλί στην άμυνα που δεν φημιζόταν για τις επιθετικές του αρετές. Στους Ρόκετς είχε τον Χάρντεν να απασχολείται με τα επιθετικά καθήκοντα, αλλά τώρα στους Κλίπερς δείχνει έτοιμος να βοηθά και σε αυτόν τον ρόλο.

O Πατ μέχρι στιγμής έχει 12.5 πόντους ανα αγώνα, ενώ έχει αναπληρώσει με τον καλύτερο τρόπο το κενό του Μίλος Τεόντοσιτς (μόνο στις ασίστ έχει δρόμο ακόμα). Στα τρίποντα σουτάρει με το φοβερό για αυτόν 39%, ενώ στις βολές έχει 82%. Θραύση είναι τα κλεψίματα, μετρώντας 1.9 μέσο όρο. Αμυντικός που... δαγκώνει στην κυριολεξία.

8. Domantas Sabonis

Η Οκλαχόμα τον έστειλε στην Ιντιάνα σαν ένα από τα ανταλλάγματα για τον Πολ Τζορτζ και ο Σαμπόνις αποδείχθηκε σπουδαίο trade. Στην αρχή της σεζόν ο Τέρνερ ήταν στα… πιτς, με τον Ντομάντας να δείχνει πως μπορεί να σταθεί στο υψηλότερο επίπεδο

Διαθέτει όμορφες κινήσεις στην επίθεση και παρόλο που απέχει πάρα πολύ στο να πλησιάσε στο μικρό δαχτυλάκι τον πατέρα του Αρβίντας, είναι αποδοτικός και στις δύο πλευρές του παρκέ. Έχει καταφέρει να βρίσκεται σε μέσους όρους double double, καθώς σκοράρει 13.5 πόντους μέσο όρο και κατεβάζει 10.3 ριμπάουντ. Τα περιθώρια βελτίωσης του είναι μεγάλα.

7. LaMarcus Aldridge

Eίναι ο άνθρωπος που κάνει ότι μπορεί για να κρύψει το τεράστιο κενό του Καουάι Λέοναρντ, οδηγώντας σε νίκες το Σαν Αντόνιο, ενώ σκοράρει 22.6 πόντους ανά ματς. Επιπλέον βοηθάει και στον τομέα των ριμπάουν, κατεβάζοντας 8.3… σκουπίδια ανά αγώνα στα 11 πρώτα ματς.

Αυτό που δίνει μεγαλύτερη αξία στο επίτευγμα του, είναι το γεγονός πως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού έχει πει στον Γκρεγκ Πόποβιτς πως δεν είναι ευτυχισμένος στους Σπερς και θέλει να αποχωρήσει από την ομάδα. Σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα οι δύο άντρες δεν είχαν και τις καλύτερες σχέσεις. Παρόλα αυτά, έμεινε, πάλεψε και δείχνει να δικαιώνεται.

6. Donovan Mitchell

Ήταν εντυπωσιακός στο summer league, αλλά λίγοι τον πήραν στα σοβαρά. Έτσι ο Μίτσελ θέλησε να δείξει πως μπορεί να ανταπεξέλθει και στα σοβαρά ματς της regular season. Πολύ καλός τόσο στον επιθετικό όσο και στον αμυντικό τομέα.

Έχει αγωνιστεί σε 11 ματς και σκοράρει 13 πόντους ανά ματς, δίνει 2.3 ασίστ και μαζεύει 2.4 ριμπάουντ, ενώ έχει και 1.1 κλέψιμο. Πολύ έξυπνη επιλογή των Τζαζ που ταιριάζει απόλυτα με τους Γκομπέρ και Χουντ. Παίρνει 25.2 λεπτά μέσο όρο στη θέση του σουτινγκ γκαρντ.

5. Lauri Markkanen

Πολλοί τον αμφισβήτησαν και… γέλασαν με την επιλογή του Σικάγο να τον επιλέξει στο draft. Όμως οι ψαγμένοι και αυτοί που παρακολούθησαν το Eurobasket κατάλαβαν αμέσως πως αυτός ο Φινλανδός έχει κάτι το ιδιαίτερο. Ένα ενδιαφέρον πακέτο επιθετικά με μεγάλο ρεπερτόριο κινήσεων.

Ο πρώην… μπουκλομάλλης έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του, αφού αγωνίζεται 32.6 λεπτά ανά αγώνα. Σκοράρει 15.8 πόντους και μαζεύει 8.2 ριμπάουντ, ενώ σουτάρει με 38% τρίποντα. Φαίνεται πως φέτος θα είναι η μόνη… αχτίδα φωτός στο ναυάγιο των Μπουλς.

4. Tobias Harris

Ο Τομπάιας είναι ένας από τους πιο υποτιμημένους παίκτες της λίγκας. Η κακή τελευταία πενταετία των Πίστονς δεν τον αφήνει να πάρει τα εύσημα που δικαιούται. Όμως φέτος οι Πίστονς κάνουν εξαιρετικό ξεκίνημα με 8 νίκες και 3 ήττες, με τον Χάρις να έχει 19.7 πόντους και 4.2 ριμπάουντ, ενώ σουτάρει με 45% στα τρίποντα και 47% εντός πεδιάς. Πολύ σημαντικός παίκτης για το Ντιτρόιτ.

3. Aaron Gordon

Λίγοι έδιναν σημασία στο Ορλάντο στο ξεκίνημα της σεζόν. Όμως οι Ματζικ δείχνουν έτοιμοι μετά από χρόνια για κάτι καλό. Και σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζε ο κύριος Άαρον Γκόρντον. Πλέον ο ταλαντούχος έχει το ελεύθερο να πατήσει.. το γκάζι να κατεβάσει την μπάλα και να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο.

Βελτιώνει συνεχώς το σουτ του και αποτελεί σημείο αναφοράς για την εκπληκτική σεζόν που κάνουν μέχρι τώρα οι Μάτζικ. Σκοράρει πολύ (19.1 πόντους), κατεβάζει αρκετά ριμπάουντ (8.9 ανά αγώνα), ενώ σουτάρει με το εντυπωσιακό 55% στα τρίποντα. Τέλος... κλέβει και μια μπάλα σε κάθε αναμέτρηση.

2. Otto Porter Jr

Μπήκε στο ΝΒΑ κα πολλοί βιάστηκαν να του… εξαπολύσουν βέλη. Ο Πόρτερ όμως δουλεύει πολύ και κάθε χρόνια παρουσιάζεται και καλύτερος. Πέμπτη σεζόν στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη και μοιάζει πιο ώριμος από ποτέ.

Eίναι ένας από τους καλύτερους σουτέρ τριών πόντων στο ΝΒΑ, κάτι που δείχνουν για άλλη μια σεζόν τα ποσοστά του. Το 52% τρελαίνει κόσμο. Εξαιρετικός είναι και στα σουτ εντός πεδιάς, εκεί που έχει 57%. Μετρά 17.7 πόντους ανά αγώνα και 6.7 ριμπάουντ και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα μεγάλα φαβορί για το βραβείο του πιο βελτιωμένου παίκτη στο ΝΒΑ. Δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε τα 2.1 κλεψίματα μέσο όρο.

1. Victor Oladipo

Δεν γίνεται να μην πάρει την πρώτη θέση στη λίστα. Πέρυσι έμεινε στάσιμος στο Ορλάντο, όμως η ανταλλαγή που τον έστειλε στην Ιντιάνα τον… έσωσε. Ο Ολαντίπο είναι εντυπωσιακός μέχρι τώρα, δείχνοντας να απολαμβάνει στον τόπο που έπαιξε στα κολεγιακά του χρόνια. Έχει εξελιχθεί σε ηγέτη της Ιντιάνα.

Οι αριθμοί του απλά εντυπωσιακοί. Φορτώνει το αντίπαλο καλάθι με 23 πόντους μέσο όρο, μαζεύει 4.3 ριμπάουντ, δίνει 3.7 ασίστ, κάνει 1.4 κλεψίματα και... κερνάει 0.7 μπλοκ στους αντιπάλους του ανά αγώνα. Η έλευση του στους Πέισερς έχει κάνει καλό και στις δύο πλευρές και αυτό φαίνεται στα αποτελέσματα. Το ποσοστό του στις βολές είναι 86% και στα τρίποντα 44%.

Όλες οι ενστάσεις είναι καλοδεχούμενες, αφού σίγουρα αξίζουν και άλλοι να είναι στη λίστα!

 

NBA Τελευταία Νέα