Μπακς: Απέλυσαν τον Γκρίφιν με ρεκόρ 30-13, ο Ρίβερς βρίσκεται στο 15-15

Μπακς: Απέλυσαν τον Γκρίφιν με ρεκόρ 30-13, ο Ρίβερς βρίσκεται στο 15-15

Γιαννης Αντετοκουνμπο

bet365

Η αλλαγή προπονητή δε φέρνει πάντα την ευτυχία. Οι Μιλγουόκι Μπακς είδαν το 30-13, μετά την απόλυση του Έιντριαν Γκρίφιν να μετατρέπεται σε 45-28.

Ο Ντοκ Ρίβερς είχε επισημάνει τις δυσκολίες της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας μιας ομάδας, στη μέση της σεζόν. Η αλήθεια είναι πως μία ομάδα, η οποία έχει στο ρόστερ της παίκτες όπως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο Ντέμιαν Λίλαρντ ή ο Μπρουκ Λόπεζ δε λογίζεται δα και τυχαία.

Οι Μιλγουόκι Μπακς έλαβαν την απόφαση, δίχως ποτέ να τη δικαιολογήσουν, να απολύσουν τον Έιντριαν Γκρίφιν με ρεκόρ 30-13. Ικανό να τον τοποθετήσει στη θέση του προπονητή της Ανατολής στο All Star Game.

Και να δώσουν τον απόλυτο έλεγχο για μεγάλο διάστημα και για ένα... σκασμό χρήματα στον Ντοκ Ρίβερς. Στα... χαρτιά είναι μία απίθανη αναβάθμιση, αφού ο άσημος και μέχρι πρότινος μόνο βοηθός Γκρίφιν, άφησε τη θέση του για έναν πρωταθλητή (2008 με τους Σέλτικς) και έναν προπονητή που διαχειρίστηκε (όχι με επιτυχία) δύο μεγάλα ρόστερ, όπως αυτά των Λος Άντζελες Κλίπερς και των Φιλαδέλφεια 76ερς.

Τι έχει κάνει ο Ρίβερς στον πάγκο των Μπακς; Το ρεκόρ του είναι... ισοπαλία, 15 νίκες, 15 ήττες, όπου στο δεύτερο κομμάτι προστέθηκαν οι διόλου αναμενόμενες από τους «τελειωμένους» Γουίζαρντς και Γκρίζλις.

Και ενώ οι Μπακς έχουν μόλις έξι αγώνες για το τέλος της κανονικής περιόδου. Δηλαδή στην καλύτερη περίπτωση, ο Ρίβερς θα μπει στην post season με ρεκόρ 21-15.

Με το Μιλγουόκι να αντιμετωπίζει κατά σειρά:

  • Ράπτορς (εντός)
  • Νικς (εντός)
  • Σέλτικς (εντός)
  • Μάτζικ (εντός)
  • Θάντερ (εκτός)
  • Μάτζικ (εκτός)

Η παρηγοριά...

Η μόνη... παρηγοριά για τους Μπακς είναι πως δεν υπάρχει το αντίπαλο δέος για τους αρπάξει τη 2η θέση. Η 1η έχει χαθεί προ πολλού, με τους Σέλτικς να φτάνουν ήδη στις 60 νίκες και να έχουν διαφορά 13 νικών.

Οι Σίξερς κατέρρευσαν μετά τον τραυματισμό του Τζοέλ Εμπίντ, ενώ τόσο οι Μάτζικ, όσο και οι Νικς με τους Καβαλίερς προσπάθησαν, αλλά απέτυχαν (μέχρι στιγμής) να αρπάξουν το Νο2.

Ωστόσο, στα έξι ματς που απομένουν οι Μπακς θα αντιμετωπίσουν τέσσερις φορές ομάδες που βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα της Ανατολής (Σέλτικς, Νικς και δύο φορές τους Μάτζικ).

@Photo credits: NBA/Getty Images

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα