Κινγκς - Μπακς 129-94: Παράδοση άνευ όρων στο Σακραμέντο παρά την 30άρα του Γιάννη Αντετοκούνμπο

bet365

Οι Κινγκς έβαλαν τέλος στο αρνητικό σερί 15 παιχνιδιών κόντρα στους Μπακς και με 129-94... υπέταξαν τον 30άρη Γιάννη Αντετοκούνμπο και την παρέα του.

Γιάννης Αντετοκούνμπο και άλλο τίποτα. Οι Μπακς (42-24) παρουσιάστηκαν αγνώριστοι στο Σακραμέντο και παραδόθηκαν άνευ όρων στην καθαρή ήττα από τους Κινγκς (37-27) με 129-94. Στην πρώτη τους ήττα έπειτα από 15 σερί κερδισμένες «μονομαχίες» απέναντι στους Κινγκς που «έσπασαν» μια κακή παράδοση η οποία κρατούσε από τον Ιανουάριο του 2016.

Με τον Αντετοκούνμπο να παλεύει μόνος του για να σώσει την κατάσταση, φτάνοντας τους 30 πόντους μαζί με 13 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Ωστόσο δίχως συμπαράσταση από κανέναν επιθετικά ήταν αδύνατο να ακολουθήσουν οι Μπακς τον ρυθμό των Κινγκς.

Αφού δεν είχα τη δυνατότητα να σταματήσουν τίποτα με την άμυνά τους. Ενδεικτικό άλλωστε το 75-56 του ημιχρόνου, που δεν άφηνε περιθώρια για επιστροφή, με τον Ντοκ Ρίβερς ωστόσο παρόλο που η διαφορά είχε ανοίξει αρκετά, να κρατάει τόσο τον Γιάννη, όσο και τον Λίλαρντ στο παρκέ μέχρι τα τελευταία έξι λεπτά.

Ασταμάτητος ο Σαμπόνις

Η άμυνα των Μπακς τα βρήκε σκούρα και έτσι τα «Ελάφια» δεν επιβεβαίωσαν την ανοδική τους πορεία. Ο Ντομάντας Σαμπόνις κυριάρχησε στη ρακέτα τους με 22 πόντους έχοντας 10/14 εντός παιδιάς, μαζί με 11 ριμπάουντ και 8 ασίστ... αγγίζοντας το triple double.

Πέραν όμως του Λιθουανού που αποτέλεσε «πονοκέφαλο» για τους Μπακς, οι δύο γκαρντ των Κινγκς, Φοξ και Μονκ έστησαν στο δικό τους... πάρτι, επαναφέροντας αρκετά προβλήματα στο προσκήνιο. Ο Φοξ δε σταματούσε να πηγαίνει κάθετα προς το καλάθι των Μπακς και να φτάνει τους 29 πόντους (4/5 3π.), με τον Μονκ να «πυροβολεί», κλείνοντας με 25!

Κακή βραδιά για τον Λίλαρντ

Η άνοδος των Μπακς έκρυβε μέσα της και την επιθετική ανάκαμψη του Λίλαρντ. Κάτι τέτοιο όμως δε συνέβη και στο Golden 1 Center. Ο Dame σούταρε 2/12 εντός παιδιάς, μεταξύ αυτών και 1/6 τρίποντα για να κλείσει το παιχνίδι με μόλις 10 πόντους.

Χαρακτηριστικό πως πίσω από την 30άρα του Γιάννη υπήρξαν οι Μπίσλι και Πόρτις με 11, την ώρα που οι Μπακς τα... έσπασαν από το τρίποντο με ποσοστό κάτω του 20% (7/39). Στο παιχνίδι φυσικά δεν αγωνίστηκε ο Σάσα Βεζένκοβ, που συνεχίζει την αποθεραπεία του ενώ και ο Τρέι Λάιλς αποχώρησε με έναν τραυματισμό στο γόνατο.

Τα δωδεκάλεπτα: 38-30, 75-56, 95-78, 129-94

@Photo credits: NBA/Getty Images

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα