Ρίβερς: Η... κατάρα των ημιτελικών περιφέρειας και το στοιχειωμένο 3-1 (vid)

Νίκος Καρφής
Ρίβερς: Η... κατάρα των ημιτελικών περιφέρειας και το στοιχειωμένο 3-1 (vid)

bet365

Το Gazzetta ρίχνει μια ματιά στην πορεία των ομάδων του Ντοκ Ρίβερς την τελευταία δεκαετία.

O Ντοκ Ρίβερς είναι ο νέος προπονητής του Γιάννη Αντετοκούνμπο και Ντέιμιαν Λίλαρντ στους Μπακς στην προσπάθεια τους να πάρουν τον τίτλο. Οι δύο πλευρές έφτασαν σε συμφωνία, ενώ ο Greek Freak αναφέρθηκε στην απόλυση του Έιντριαν Γκρίφιν, μετά τη νίκη απέναντι στους Κλίβελαντ Καβαλίερς.

Ο Doc είναι ένας πολύπειρος προπονητής με αρκετές σεζόν στην πλάτη του στο ΝΒΑ και κορυφαία στιγμή, το πρωτάθλημα του 2008 με τους Σέλτικς μαζί με την Big Three των Γκαρνέτ-Άλεν-Πιρς.

To Gazzetta στέκεται στα πεπραγμένα του Ρίβερς την τελευταία δεκαετία στους πάγκους, όπου βρέθηκε σε ομάδες που είχαν βλέψεις για μεγάλα πράγματα όπως τώρα οι Μπακς, αλλά και στις ανατροπές που έχει δεχθεί

Η κατάρα των ημιτελικών περιφέρειας

Από το 2013 μέχρι το 2020 ήταν στους Κλίπερς και στη συνέχεια έκατσε στον πάγκο των Σίξερς. Με την ομάδα του Λος Άντζελες έφτασε 3 φορές σε ημιτελικούς Δύσης και τρεις φορές αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο, ενώ σε μια περίπτωση δεν μπήκε καν στα play-offs. Στα καλά χρόνια της ομάδας με Κρις Πολ, Μπλέικ Γκρίφιν και ΝτεΆντρε Τζόρνταν, πέρασε μόλις έναν γύρο.

Στη Φιλαδέλφεια τώρα είχε την κατάρα των ημιτελικών Ανατολής. Και στις 3 περιπτώσεις απέτυχε να περάσει τον σκόπελο του δεύτερου γύρου. Είχε να διαχειριστεί τον σουπερστάρ Εμπίντ, τον χαρισματικό Χάρντεν και τους ποιοτικούς Μάξεϊ και Χάρις Πάντα ξεκινούσαν με όνειρα, αλλά στην postseason οι Σίξερς έχυναν την καρδάρα με το... γάλα.

Οι ανατροπές από το 3-1 και ο περσινός αποκλεισμός

Τη σεζόν 2014-15 οι Κλίπερς βρέθηκαν μπροστά με 3-1 στη σειρά κόντρα στους Ρόκετς, αλλά αυτοκτόνησαν, με το Χιούστον να επιστρέφει να περνά με 3-4. Πάμε και στη φούσκα, το 2020 εκεί όπου οι Κλίπερς έπαιξαν με τους Νάγκετς στον δεύτερο γύρο της Δύσης. Προηγήθηκαν με 3-1, αλλά πάλι... πνίγηκαν και το Ντένβερ έκανε την ανατροπή με 3-4 (oι Κλίπερς είχαν Λέοναρντ και Τζορτζ, ένα εντυπωσιακό δίδυμο). Τέλος έχουμε και την περσινή σεζόν όπου τα πράγματα έγιναν λίγο διαφορετικά. Εκεί οι Σίξερς προηγήθηκαν με 3-2 κόντρα στους Σέλτικς, αλλα η Βοστώνη πήρε τα δύο τελευταία ματς. Έτσι ο Ρίβερς είδε για άλλη μια φορά την ίδια ιστορία. Μια νίκη από την πρόκριση, αλλά πάντα κάτι γινόταν και το πράγμα στράβωνε.

Mένει να δούμε αν στους Μπακς θα... σπάσει την κατάρα και θα διαχειριστεί διαφορετικά προβάδισμα με 3-1. Πάντως είναι εκ των πιο έμπειρων προπονητών του ΝΒΑ με πρωτάθλημα, ενώ έχει προπονήσει ομάδες με στόχο τον τίτλο.

Αναλυτικά οι σεζόν του σαν head coach την τελευταια δεκαετία

Κλίπερς

2013-14: Αποκλεισμός στα ημιτελικά Δύσης

2014-15: Αποκλεισμός στα ημιτελικά Δύσης

2015-16: Αποκλεισμός στον πρώτο γύρο

2016-17: Αποκλεισμός στον πρώτο γύρο

2017-18: Δεν μπήκε στα play-offs

2018-19: Αποκλειστμός στον πρώτο γύρο

2019-20: Αποκλεισμός στα ημιτελικά Δύσης

Σίξερς

2020-21: Αποκλεισμός στα ημιτελικά Ανατολής

2021-22: Αποκλεισμός στα ημιτελικά Ανατολής

2022-23: Αποκλεισμός στα ημιτελικά Ανατολής

    @Photo credits: Getty Images/Ideal Image

    Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

     

    NBA Τελευταία Νέα