Γκέιμπ Βίνσεντ: Στο πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου της ζωής του (vid)

Γκέιμπ Βίνσεντ: Στο πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου της ζωής του (vid)

Γκέιμπ Βίνσεντ

bet365

Η απίθανη ιστορία επιμονής του Γκέιμπ Βίνσεντ δεν έχει καταγράψει ούτε το πρώτο κεφάλαιο στο βιβλίο της μπασκετικής του ζωής. Ο Βίνσεντ έγινε ακόμη ένας παίκτης που νικάει τις πιθανότητες χάρη στους Μαϊάμι Χιτ.

Ο Γκέιμπ Βίνσεντ ίσως δεν θα μπορούσε να πετύχει σε μία άλλη ομάδα του NBA. Η περίφημη κουλτούρα των Μαϊάμι Χιτ τον αγκάλιασε. Και όταν εκείνος στάθηκε στα πόδια του, μπόρεσε να ανταποδώσει την αγκαλιά. Σφιχτή. Με μπόλικη αγάπη. Και μπόλικο μπασκετμπολ.

Από τα πρώτα βήματα, τίποτα δεν ήταν εύκολο. Τίποτα δεν χαρίστηκε. Από το πανεπιστήμιο της Σάντα Μπάρμπαρα βρήκε τον... παράδρομο για το ΝΒΑ. Στη G-League. Το 2018 δήλωσε συμμετοχή στο Draft, αλλά δεν επιλέχθηκε. Ο δρόμος έγινε πιο δύσκολος.

Στην G-League αγωνίστηκε για τη θυγατρική των Σακραμέντο Κινγκς, τους Στόκτον Κινγκς.

Η G-League του MIP Βίνσεντ

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν η παρουσία τους στους Κινγκς ήταν το... διαβατήριό του για τον ΝΒΑ και τους Μαϊάμι Χιτ, αλλά αυτού ουδόλως τον απασχολεί. Τον Ιανουάριο του 2020 υπέγραψε two way συμβόλαιο με τους Χιτ και στο... δανεισμό του ξανά στην G-League έκανε πράγματα και θάματα (20.9 πόντους, 3.1 ριμπ., 2.3 ασίστ σε 31 ματς), τα οποία τον όρισαν ως ο πιο βελτιωμένο παίκτη της λίγκας.

Εκείνη τη χρονιά, της «φούσκας» είδε τους τελικούς από την τηλεόραση. Και τους Χιτ να χάνουν το στέμμα με 4-2 από τους Λέικερς.

Τον Αύγουστο του 2021 δοκίμασε την τύχη του στο Summer League και στη συνέχεια το Μαϊάμι του έδωσε την ευκαιρία της ζωής του: Κανονικό (διετές) συμβόλαιο!

Ο τραυματισμός του Κάιλ Λάουρι, το Φεβρουάριο, τον έφερε στη βασική πεντάδα. Πλέον, δεν βλέπει τους τελικούς. Αλλά είναι στους τελικούς. Και κάνει ό,τι μπορεί για να πάρει το δακτυλίδι του (23π., 3 ασίστ, 3 κλεψ. στο Game 2).

Και είναι δεδομένο ότι η ιστορία του δεν σταματάει εδώ... Έχει μόλις αρχίσει...

 

NBA Τελευταία Νέα