All Time Heat vs All Time Nuggets: Η μάχη των κορυφαίων (vids)

Οι Χιτ κόντρα στους Νάγκετς

bet365

Oι Νάγκετς θα κοντραριστούν με τους Χιτ στους τελικούς του ΝΒΑ (Game 1, 03:30, 2/6) και το Gazzetta δημιούργησε τις All Time ομάδες των δύο αντιπάλων.

Λίγες ώρες έμειναν για το τζάμπολ στο Game 1 των τελικών ανάμεσα σε Νάγκετς και Χιτ. Από τη μία έχουμε την αγέλη του Έρικ Σποέλστρα και του Τζίμι Μπάτλερ που θα πάει για τον τέταρτο τίτλο στην ιστορία της. Και από την άλλη η αρμάδα του Γιόκιτς και του Μαλόουν που για πρώτη φορά ever βρίσκεται σε τελικούς ΝΒΑ, ψάχνοντας το πρώτο δαχτυλίδι.

Το Gazzetta θέλει να βάλει στην εξίσωση τους αναγνώστες του και έτσι έφτιαξε τις All Time ομάδες των δύο αντιπάλων. Σπουδαίοι παίκτες που άφησαν το... αποτύπωμα τους σε κάθε σύλλογο. Μπορεί κάποιοι να διαφωνούν, ωστόσο στις περισσότερες περιπτώσεις η αποδοχή θα είναι καθολική. Πάμε να δούμε τις αρμάδες.

All Time Heat

PG: Ντουέιν Γουέιντ

Ίσως ο κορυφαίος παίκτης που φόρεσε ποτέ τη φανέλα των Χιτ λόγω προσφοράς. Ο Flash κατέκτησε τρία πρωταθλήματα στην καριέρα του στους Χιτ και μάλιστα το 2006, στο comeback κόντρα στους Μάβερικς, έκανε μυθικές εμφανίσεις στους τελικούς. Σπουδαία ήταν η συνεισφορά του και στα πρωταθλήματα του 2012 και το 2013 πλάι σε ΛεΜπρόν και Μπος στην φοβερή Big Three που έφτιαξε ο Ράιλι με τον Σποέλστρα στο Μαϊάμι. Έμεινε στους Χιτ για 15 σεζόν και είναι θρύλος της ομάδας. Με μέσους όρους 22.7 πόντους, 5.6 ασίστ και 4.7 ριμπάουντ. Θα ήταν ο αρχηγός των All Time Heat δίχως αμφιβολία.

SG: Τζίμι Μπάτλερ

Για να χωρέσει ο Jimmy Buckets πήγαμε σε θέση point guard τον Γουέιντ. Αλλά πως να μην έχεις τον Μπάτλερ στην βασική πεντάδα. Όπως και το 2020, έτσι και φέτος κάνει συγκινητικά play-offs. Σε κάποιες σειρές έχει...κουβαλήσει μόνος του, το Μαϊάμι. Ηγέτης με τα όλα του, άνθρωπος που ξέρει να μιλάει στα κρίσιμα. Βρίσκεται στο Μαϊάμι από το 2019 και έχει προλάβει να οδηγήσει το franchise δύο φορές σε τελικούς, το 2020 και φέτος. Παίκτης που ανεβάινει επίπεδο στα play-offs και γίνεται... εξωγήινος. Σαν παίκτης των Χιτ έχει παίξει σε δύο All Star Game, ενώ στην καριέρα του στην ομάδα του Έρικ Σποέλστρα έχει 21.5 πόντους, 6.3 ριμπάουντ, 5.9 ασίστ και 1.8 κλεψίματα μέσο όρο.

SF: ΛεΜπρόν Τζέιμς

Πως να λείπει ο ΛεΜπρόν από την All Time πεντάδα του Μαϊάμι. Ένας παίκτης που ανήκει στο TOP 3 των κορυφαίων παικτών όλων των εποχών στο ΝΒΑ. Ο Βασιλιάς κατέφτασε στους Χιτ το 2010 και μετά την αποτυχία του 2011, κατέκτησε δύο σερί πρωταθλήματα με το Μαϊάμι, τόσο το 2012 όσο και το 2013. Και στις δύο περιπτώσεις ήταν ο MVP των τελικών. Συνέθεσε μια απίθανη Βιg Three μαζί με Γουέιντ και Μπος, ενώ στο ένα πρωτάθλημα είχε και τον Ρέι Άλεν στο μυθικό του σουτ στο Game 6 κόντρα στους Σπερς. Έμεινε 4 σεζόν στο Μαϊάμι με 4 τελικούς και μέτρησε 26.9 πόντους, 6.7 ασίστ και 7.6 ριμπάουντ.

PF: Κρις Μπος

Άλλο ένα βασικό μέλος της ένδοξης εποχής των Χιτ με τις τέσσερις παρουσιες σε τελικούς από το 2011 μέχρι το 2014 και τα δύο σερί πρωταθλήματα. Μπορεί να πέρσε παραπάνω χρόνια στους Ράπτορς, εκεί όπου ήταν ο απόλυτος ηγετης, αλλά στο Μαϊάμι συνδύασε την ποιότητα του με πρωταθλήματα δίπλα σε Γουέιντ και ΛεΜπρον. Πάντα εκεί στις μεγάλες στιγμές όπως το επιθετικό ριμπάουντ που πήρε στο Game 6 με τους Σπερς πριν την ασίστ για το τρίποντο του Άλεν. Για έξι χρόνια έπαιξε στους Χιτ με 18 πόντους, 7.3 ριμπάουντ και 0.9 μπλοκ κατά μέσο όρο.

C: Αλόνζο Μούρνινγκ

Άκομα ένα σπουδαίο όνομα στην ιστορία των Χιτ που βλέπει τη φανέλα του στην οροφή του γηπέδου, αφού την έχουν αποσύρει. O Biz Zo, ο Αλόνζο Μούρνινγκ αποτέλεσε ένα κυρίαρχο ψηλό για τους Χιτ και φόρεσε για 11 σεζόν με μια μικρή στάση στο Νιου Τζέρσεϊ. Ο Μούρνινγκ πανηγύρισε το πρωτάθλημα του 2006, ερχόμενος από τον πάγκο στα τελευταία χρόνια στο μπάσκετ, όμως στης σεζόν που ήταν βασικός εντυπωσίαζε. Έκλεισε την καριέρα του στο Μαϊάμι έχοντας κατά μέσο όρο 16 πόντους, 8.1 ριμπάουντ και 2.7 μπλοκ. Εκ των σπουδαιότερων μπλοκέρ που έχει δει ποτέ η λίγκα.

Αναπληρωματικοί: Tιμ Χάρνταγουεϊ, Γκλεν Ράις, Έντι Τζόουνς, Χάσλεμ, Σεϊκέλι, Αντεμπάγιο, Σακίλ Ο'Νίλ (θα ήταν βασικός, αλλά δεν μιλάμε για τα κυρίαρχα χρόνια της καριέρας του και έπαιξε πολύ λιγότερα χρόνια από τον Μούρνινγκ στο Μαϊάμι)

*Κόπηκε για λίγο από τη βασική πεντάδα ο υπέροχος Τιμ Χάρνταγουεϊ για να χωρέσει ο φοβερός Μπάτλερ που... κουβαλά τους Χιτ εδώ και αρκετά χρόνια στα play-offs, οδηγώντας τους δύο φορές σε τελικούς.

Αll Time Nuggets

PG: Φατ Λίβερ

Κέρδισε στα σημεία τον Αμπντούλ-Ραούφ για να πάρει τη θέση του βασικού point στην ομάδα. Αγωνίστηκε στο Ντένβερ από το 1984 μέχρι το 1990. Σε αυτά τα έξι χρόνια είχε 17 πόντους, 7.5 ασίστ και 7.6 ριμπάουντ ανά ματς. Εξαιρετικός στη θέση «1». Έφτασε με τους σβόλους μια φορά σε τελικούς Δύσης το 1985 και σε άλλες δύο περιπτώσεις σε ημιτελικούς περιφέρειας. To νούμερο 12 που φορούσε, έχει αποσυρθεί από τους Νάγκετς, ενώ δύο φορές έχει παίξει στη γιορτή των κορυφαίων, δηλαδή στο All Star Game.

SG: Ντέιβιντ Τομπσον

Ο θρύλος των Νάγκετς, ο σπουδαίος Ντέιβιντ Τόμπσον (γνωστός και ως Skywalker) αποτέλεσε έναν από τους μεγαλύτερους dunkers στην ιστορία του ΝΒΑ. Εντυπωπωσιακός παίκτης που είχε παραδεχθεί μέχρι και ο Μάικλ Τζόρνταν. Αγωνίστηκε για έξι χρόνια στους Νάγκετς και είχε μέσο όρο 24 πόντους, 4.3 ριμπάουντ και 3.4 ασιστ. Σε τέσσερις σεζόν πήγε στο All Star Game, ενώ το 1977 και το 1978 ήταν μέλος της κορυφαίας πεντάδας στο ΝΒΑ. Shooting guard με εξαιρετικά σποιχεία, έφτασε με τους Νάγκετς στους τελικούς της Δύσης το 1978, όπου έχασε από το Σιάτλ.

SF: Άλεξ Ίνγκλις

Aπό τους πιο χαρισματικούς σκόρερ της δεκαετίας του 80'. Έμεινε στο Ντένβερ για περίπου 11 χρόνια, από το 1980 μέχρι και το 1990 και διέθετε 1000 τρόπους για να βάλει τη μπάλα στο καλάθι. Ο Ίνγκλις στο Ντένβερ είχε μέσο όρο 25.9 πόντους, 5.6 ριμπάουντ και 4.4 ασίστ, ενώ το 1983 αναδείχθηκε top scorer στο ΝΒΑ. Βρέθηκε σε οκτώ All Star Game, δειγμα της ποιότητας του, ενώ κορυφαία του σεζόν σε ομαδικό επίπεδο ήταν το 1985, όταν οι Νάγκετς έφτασαν μέχρι τους τελικούς της Δύσης, αλλά ηττήθηκαν από τους φοβερούς Λέικερς.

PF: Καρμέλο Άντονι

Ο Μέλο θα ξεκινά στη θέση του small forward για να χωρέσουν όλοι οι καλοί στην βασική πεντάδα. Πως να λείπει ο Καρμέλο από αυτην την πεντάδα. Ένα παιδί που οι Νάγκετς στήριξαν πολλές από τις ελπίδες τους για τον πρώτο τίτλο στην ιστορία τους. Ο Άντονι στο Ντένβερ το πάλεψε πολύ, έδειξε πόσο μέγας σκόρερ είναι και σε οκτώ σεζόν είχε 24.8 πόντους, 6.3 ριμπάουντ και 3.1 ασίστ μέσο όρο. Συνολικά στην καριέρα του βρέθηκε σε 10 All Star Game, ενώ μιλάμε για τον 9ο σκόρερ όλων των εποχών στη λίγκα. Θα μπορούσε να έχει και ένα δαχτυλίδι το 2009, ωστόσο οι Νάγκετς σταμάτησαν στους τελικούς Δύσης πάνω στους Λέικερς.

C: Νίκολα Γιόκιτς

Ο απόλυτος σταρ του σήμερα για τους Νάγκετς. Ο Νίκολα Γιόκιτς τους έχει οδηγήσει (με συνοδοιπόρο τον Τζαμάλ Μάρεϊ) στους πρώτους τελικούς ΝΒΑ στην ιστορία τους και θα ήταν άδικο να μην βρίσκεται στην All Time πεντάδα. Ένας σέντερ-ορχήστρα που κάνει τα πάντα στο παρκέ στην επίθεση. Υψηλό μπασκετικό I.Q που κάνει τους συμπαίκτες ακόμα καλύτερους με το... μυαλό του. Bρίσκεται οκτώ χρόνια στους Νάγκετς με μέσο όρο 20.2 πόντους, 10.5 ριμπάουντ και 6.6 ασίστ. Πανηγύρισε το βραβείο του MVP του ΝΒΑ το 2021 και το 2022. Έχει την ευκαιρία να χαρίσει στο Ντένβερ το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας του τις επόμενες μέρες.

Αναπληρωματικοί: Αμπντούλ-Ραούφ, Τζαμάλ Μάρεϊ, Άιβερσον (θα ήταν βασικός, αλλά έπαιξε ελάχιστα χρόνια στους Νάγκετς), Νταν Άισελ, MακΝτάις, Κάμπι Μουτόμπο

Cover photo: Χρήστος Ζωίδης

 

NBA Τελευταία Νέα