Γκριν: Επικαλέστηκε τον Σπανούλη αναλύοντας το Game 1 Νάγκετς - Λέικερς

Γκριν: Επικαλέστηκε τον Σπανούλη αναλύοντας το Game 1 Νάγκετς - Λέικερς

Γκριν: Επικαλέστηκε τον Σπανούλη αναλύοντας το Game 1 Νάγκετς - Λέικερς

bet365

Ο Ντρέιμοντ Γκριν μπορεί να αποκλείστηκε από τη συνέχεια των play-offs, αλλά στο podcast που διατηρεί συνεχίζει την ανάλυση των τελικών της Δύσης, μιλώντας για τον Βασίλη Σπανούλη!

Ο Ντρέιμοντ Γκριν συνεχίζει το podcast που φέρει το όνομά του, μετά τον αποκλεισμό των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, αναλύοντας το Game 1 ανάμεσα στους Ντένβερ Νάγκετς και τους Λος Άντζελες Λέικερς.

Αφού έκανε την εισαγωγή του αναφορικά με τον τρόπο αντιμετώπισης του Νίκολα Γιόκιτς, μίλησε και για τον Βασίλη Σπανούλη! Και το σύστημα που έχει πάρει το όνομα του άλλοτε παίκτη του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού. Κάτι που λάνσαρε στον κόσμο του ΝΒΑ ο προπονητής (τότε) των Γιούτα Τζαζ, Κουίν Σνάιντερ.

«Ένα ακόμα σύστημα που έτρεξαν οι Νάγκετς είναι αυτό που ονομάζουμε "Σπανούλης"», είπε ο Γκριν και συνέχισε: «Ο Σπανούλης είναι ένας Έλληνας διεθνής που αγωνίστηκε για 20 χρόνια στη EuroLeague, έγινε draft από μία ομάδα του Τέξας, είτε από τους Σπερς, είτε από τους Μάβερικς, κατέληξε να παίζει στους Ρόκετς ή κάτι τέτοιο».

Αφού έκανε την εισαγωγή ο Γκριν πρόσθεσε: «Είναι ένας θρύλος στην Ελλάδα, ήταν διάσημος για το κόψιμο που μπορούσες να έρθεις από την κάτω πλευρά του καλαθιού, κόβεις προς τα επάνω και υπάρχει μία μεγάλη τρύπα , συνήθως στο ύψος της γραμμής των βολών ίσως και λίγο ψηλότερα, αλλά ακριβώς στη μέση του γηπέδου. Και όπως έρχεσαι από το ταμπλό, παίρνει την μπάλα από τα χέρια του ψηλού. Μπορείς να φανταστείς ότι όλη η άμυνα έχει μείνει χαμηλά, οπότε όταν παίρνεις την μπάλα, είσαι ελεύθερος. Ο Τζαμάλ Μάρεϊ το έκανε τρεις φορές, ο Κάλντγουελ - Πόουπ άλλες τρεις, το έκανε άλλες τόσες και ο Μάικλ Πόρτερ. Οπότε είναι αρκετοί καλοί με την "κίνηση Σπανούλης"».

Δείτε όσα λέει ο Γκριν στο 14:39 του βίντεο:

@Photo credits: INTIME
 

NBA Τελευταία Νέα