Γουόριορς: Ο Κερ τράβηξε πάλι το υπερατού της Death Lineup και... σάρωσε τους Λέικερς

Η Death Lineup των Γουόριορς

bet365

O Στιβ Κερ άλλαξε το πλάνο του στο Game 2 κόντρα στους Λέικερς, άλλαξε τις... ρυθμίσεις της πεντάδας του και διέλυσε τους λιμνάνθρωπους με Death Lineup.

Οι λάτρεις του ΝΒΑ και οι fans των Γουόριορς ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει death lineup για τον οργανισμό από το Γκόλντεν Στέιτ και πόσο μεγάλο ρόλο έχει παίξει στα 4 πρωταθλήματα που έχουν κατακτήσει από το 2015 μέχρι και πέρυσι.

Ο Στιβ Κερ βλέποντας τις δυσκολίες των Γουόριορς στο Game 1 και την ήττα της ομάδας του, αποφάσισε να αλλάξει πλάνο και να χαμηλώσει το βασικό του σχήμα. Έτσι ξεκίνησε το Game 2 με Στεφ Κάρι, Κλέι Τόμπσον, Άντριου Γουίγκινς, Τζαμάικαλ Γκριν (βασικός, αλλά έπαιξε μόλις 13 λεπτά κόντρα στα 28 του Ντιβιτσέντζο) και Ντρέιμοντ Γκριν. Όπως φάνηκε οι Λέικερς δεν ήταν προετοιμασμένοι για κάτι τέτοιο. Ο βασικός σέντερ Κεβόν Λούνεϊ έμεινε στο παρκέ μόλις 12 λεπτά. Στο πρώτο ματς ο Κερ είχε ξεκινήσει με τους Κάρι, Τόμπσον, Γουίγκινς, Ντρέιμοντ Γκριν στο «4» και Λούνεϊ σέντερ.

Death Lineup μέχρι να... σβήσει ο ήλιος

ui

Στο πέρασμα των χρόνων οι Γουόριορς και ο Κερ έχει επιστρατεύσει πολλές φορές την περίφημη death lineup. Kοντά, λειτουργικά σχήματα που αφήνουν την ομάδα να τρέξει στον αιφνιδιασμό και να εκμεταλλευτεί την έφεση της στο τρίποντο με τους σπουδαίους σουτέρ που διαθέτει.

Στην διετία 2017-18 όπου οι Γουόριορς κατέκτησαν δύο πρωταθλήματα, η death lineup αποτελούταν από τους Κάρι, Τόμπσον, Ιγκουοντάλα, Ντουράντ και Ντρέιμοντ Γκριν. Στο πρωτάθλημα που κατέκτησαν το 2015 κόντρα στους Καβς, τον ρόλο του Κέβιν Ντουράντ με μειωμένες σίγουρα αρμοδιότητες είχε ο Χάρισον Μπαρνς. Τέλος death lineup είδαμε και πέρυσι στον τίτλο των πολεμιστών, με τον Κερ να επιστρατεύει σε κρίσιμα σημεία, πεντάδα με Κάρι, Τόμπσον, Πουλ, Γουίγκινς και Ντρέιμοντ Γκριν.

Όπως παρατηρούμε όλα αυτά τα χρόνια, η βάση της death lineup είναι οι τρεις πιστοί στρατιώτες της ομάδας. Κάρι, Τόμπσον και Γκριν οι κολώνες. Και οι υπόλοιποι δύο της πεντάδας αλλάζουν ανάλογα την εποχή και τις συνθήκες.

Τζαμάικαλ Γκριν και Ντιβιτσέντζο

hhh

Πάντως είναι μια δοκιμασμένη συνταγή για τον Κερ που του έχει χαρίσει δόξα και πρωταθλήματα. Άλλωστε από την στιγμή που βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο μετά την ήττα στο Game 1, αποφάσισε να την επιστρατεύσει. Σίγουρα θα αισθάνεται δικαιωμένος και με την χρησιμοποίηση του Τζαμάικαλ Γκριν στην βασικη πεντάδα, αφού σταμάτησε στους 15 πόντους και άνοιξε το παρκέ και την άμυνα των λιμνάνθρωπων με τα 3 τρίποντα που πέτυχε.

Μπορεί πάντως να ξεκίνησε το ματς με τον Τζαμάικαλ Γκριν σε αυτό το τρικ που σκάρωσε στον Ντάρβιν Χαμ, ωστόσο ο Τζαμάικαλ έμεινε μόλις 13 λεπτά στο παρκέ. Σημαντικό ρόλο στη Death Lineup και στη λειτουργεία της, έπαιξε και η χρησιμοποίηση του εξαιρετικού για αυτό τον ρόλο Ντόντε Ντιβιτσέντζο. Ο Ντόντε έπαιξε 28 λεπτά (τέταρτος σε χρόνο συμμετοχής και είχε 8 πόντους με 2/8 τρίποντα. Μπορεί να ήταν άστοχος (είχε 4 ασίστ και 4 ριμπάουντ) αλλά ο Κερ πέτυχε το να ανοίξει καλύτερα το γήπεδο με αρκετούς παίκτες που μπορούν να σουτάρουν καλά τη μπάλα.

Eπιπλέον είδαμε και πεντάδα με Πουλ, Τόμπσον, Ντιβιτσέντζο, Γουίγκινς και Ντρέιμοντ και άλλες παραλλαγές με κοντά σχήματα όπως το Ντιβιτσέντζο, Πουλ, Μούντι, Τόμπσον και Λούνεϊ στο «5». Τέλος αρκετά λεπτά έπαιξε και ο Μούντι που τελείωσε με 10 πόντους, 2/3 τρίποντα και 7 ριμπάουντ στα 26 λεπτά που πάτησε παρκέ. Τράβηξε πολλούς λαγούς από το καπέλο ο Στιβ Κερ στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς.

@Photo credits: NBA/Getty Images

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα