Τζάμπολ στο Νικς-Χιτ στην... 25η επέτειο της «κλωτσοπατινάδας» (vid)

Η κλωτσοπατινάδα στο Νικς-Χιτ

bet365

Το πρώτο ματς των φετινών play-offs για τα ημιτελικά της Ανατολής συνδυάζεται και από ένα... ιστορικό γεγονός μεταξύ των Νικς και των Χιτ.

Δεν πέρασαν καλά-καλά τέσσερις ημέρες από την τρομερή «κλωτσοπατινάδα» στη Μαδρίτη μεταξύ της Ρεάλ-Παρτίζαν και έρχεται μια σειρά αγώνων στην άλλη άκρη του Ατλαντικού προκειμένου να «ζωντανέψει» μνήμες από έναν ακόμη επικό καυγά μέσα στις τέσσερις γραμμές του παρκέ.

Πριν από ακριβώς 30 χρόνια και πιο συγκεκριμένα στις 30 Απριλίου 1998, Νικς και Χιτ ήταν πρωταγωνιστές σε ένα (ακόμη) ξύλο μεταξύ των παικτών! Στο ίδιο γήπεδο όπου δίνεται και το τζάμπολ των φετινών play-offs και δη στο «Madison Square Garden», οι Λάρι Τζόνσον και Αλόνζο Μούρνινγκ είχαν δώσει το έναυσμα για μια φοβερή σύρραξη κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Ήταν το 4ο ματς για την α' φάση της postseason, όταν οι δύο δυναμικοί παίκτες πιάστηκαν στα χέρια μετατρέποντας το παρκέ σε... ρινγκ! Μάλιστα ο προπονητής των Νικς, Τζεφ Βακ Γκάντι προσπάθησε να μπει στη μέση προκειμένου να τους χωρίσει, έχοντας πιάσει τον Μούρνινγκ από το πόδι με αποτέλεσμα να... σέρνεται σε όλον τον αγωνιστικό χώρο.

Ο Τσαρλς Όκλεϊ ήταν εκείνος που μπήκε στη μέση προκειμένου να τον... σώσει ωστόσο το κακό είχε ήδη γίνει. Οι γροθιές «σφύριζαν» στον αέρα και χρειάστηκε αρκετός χρόνος προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα και οι Νικς να επικρατήσουν με 90-85 φέροντας τη σειρά στα ίσια σε 2-2.

Θυμηθείτε τι είχε γίνει

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα