Μάβερικς - Κινγκς 123-119: Ντόντσιτς και Ίρβινγκ κράτησαν «ζωντανές» τις ελπίδες του Ντάλας για το play-in (vid)

bet365

ΟΙ Ντάλας Μάβερικς πήραν «οξυγόνο» κόντρα στους Σακραμέντο Κινγκς, καθώς με τη νίκη τους με 123-119 παρέμειναν στη διεκδίκηση της 10ης θέσης που οδηγεί στο play-in.

Λένε ότι η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία και αυτήν ακριβώς την... ελπίδα θα «κυνηγήσουν» οι Ντάλας Μάβερικς στα δύο εναπομείναντα ματς για την regular season.

Απέναντι στους Σακραμέντο Κινγκς «έπαιζαν» τη ζωή τους τη φετινή σεζόν καθώς το ενδεχόμενο της ήττας θα τους κρατούσε και μαθηματικά εκτός play-in. Όμως το αίσθημα της... επιβίωσης κράτησε τους Μαβς στο παιχνίδι της 10ης θέσης καθώς επικράτησαν με 123-119 και διατήρησαν το ίδιο ρεκόρ (38-42) με τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ. Βέβαια στην πιθανότητα που οι δύο ομάδες θα τερματίσουν την κανονική περίοδο με το ίδιο ρεκόρ, η ομάδα που θα κόψει το νήμα του play-in θα είναι η Οκλαχόμα καθώς υπερτερεί στην ισοβαθμία με 2-1 νίκες.

Απέναντι στους Κινγκς ωστόσο οι Μάβερικς κατάφεραν να δώσουν νόημα και στο επόμενο ματς κόντρα στους Σικάγο Μπουλς (8/4, 03:30 ώρα Ελλάδας) στο Ντάλας. Και για να συμβεί κάτι τέτοιο χρειάστηκε να βάλουν το χεράκι τους οι Ίρβινγκ, Ντόντσιτς και Χάρνταγουεϊ Τζούνιορ, οι οποίοι πέτυχαν τους 74 από τους 123 πόντους της ομάδας τους.

Συγκεκριμένα ο Καϊρί τελείωσε το ματς με 31 πόντους (σ.σ. οι 25 πόντοι στο δεύτερο ημίχρονο!) έχοντας 6/10 τρίποντα, 8 ασίστ και 4 ριμπάουντ, ενώ ο «Luka Magic» μέτρησε 29 πόντους, 10 ριμπάουντ και 6 τελικές πάσες. Τέλος ο Χάρνταγουεϊ βοήθησε από την περιφέρεια έχοντας με τη σειρά του 24 πόντους με 5/8 τρίποντα. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη στα εννέα τελευταία ματς των Μαβς και η πρώτη ύστερα από τρεις σερί ήττες οι οποίες τους έφεραν και στο... χείλος του γκρεμού.

Για τους Σακραμέντο Κινγκς ο Ντομάντας Σαμπόνις πρόσθεσε ένα ακόμη triple double στο βιογραφικό του με 19 πόντους, 11 ριμπάουντ και 11 ασίστ, ενώ πρώτος σκόρερ ήταν ο Ντε'Ααρον Φοξ ο οποίος είχε 28 πόντους με 10/26 σουτ, 7/7 βολές, 8 ασίστ και 5 ριμπάουντ.

@Photo credits: @dallasmavs

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα