Σέλτικς: Το περσινό... πάθημα θα γίνει μάθημα; (vid)

Σέλτικς: Το περσινό... πάθημα θα γίνει μάθημα; (vid)

Ο Τέιτουμ υψώνει το δάχτυλο

bet365

Oι Σέλτικς ψάχνονται τον τελευταίο καιρό και το Gazzetta γράφει για την ομάδα με τεράστιες δυνατότητες που όμως θα πρέπει να ανεβάσει ρυθμούς για τα... καυτά playoffs που έρχονται.

Η Βοστώνη αναζητά το πρώτο της πρωτάθλημα από το 2008 τότε που οι Πιρς, Άλεν, Γκαρνετ και Ρόντο οδήγησαν την ομάδα στον τίτλο. Πέρυσι έφτασαν μια... ανάσα, αλλά στους τελικούς βρήκαν τους Γουόριορς και εκεί δεν τα κατάφεραν. Οι Κέλτες ξεκίνησαν τη σεζόν με φιλοδοξίες και όνειρα για πρωτάθλημα, όμως κάπου στον.. δρόμο και τον τελευταίο μήνα έχασαν λίγη από τη δυναμική τους.

Το Gazzetta στέκεται στην ευκαιρία που έχουν φέτος για να φτάσουν στη Γη της Επαγγελίας, αρκεί να γυρίσουν στις... εργοστασιακές ρυθμίσεις και να δείξουν ανθεκτικότητα στα playoffs. Θα τους γίνει πάθημα το περσινό... μάθημα;

Από φαβορί, κάπου... έχασαν τον δρόμο τους

Για ένα μεγάλο διάστημα μέσα στη σεζόν οι Σέλτικς έδειχναν να είναι η πιο σταθερή ομάδα στο ΝΒΑ και απολάμβαναν την κορυφή της Ανατολής. Μάλιστα οι περισσότεροι αναλυτές, αλλά και στοιχηματικές τους είχαν φαβορί για τον τίτλο. Όμως τον τελευταίο καιρό οι Σέλτικς ψάχνονται και παρουσιάζουν μια πτώση στην απόδοση τους. Δεν δείχνουν σιγουριά και διάρκεια και δεν καθαρίζουν ματς που έπαιρναν για πλάκα παλιότερα.

Η Βοστώνη είναι η λιγότερη φορμαρισμένη ομάδα από τους 4 πρώτους της Ανατολής. Οι Μπακς μετρούν 8 νίκες και 2 ήττες στα δέκα τελευταία ματς, ενώ οι Σέλτικς βρίσκονται στο 6-4. Οι 3οι Σίξερς που απειλούν τη Βοστώνη εντυπωσιάζουν με 9 νίκες στα τελευταία 10 ματς, ενώ οι 4οι και νεανικοί Καβς έχουν επίσης 8 νίκες και 2 ήττες.

Παρατηρούμε πως από τους τέσσερις παραπάνω οι Κέλτες βρίσκονται στο χειρότερο... φεγγάρι και θα πρέπει να ξυπνήσουν. Αρχικά για να μην χάσουν και την 2η θέση γιατί έτσι για να πάνε μακριά στα playoffs θα πρέπει να κοντραριστούν (αν όλα πάνε σύμφωνα με τις προβλέψεις) με μειονέκτημα έδρας στον δεύτερο γύρο με τους Σίξερς και στους τελικούς της Ανατολής με τους Μπακς.

H... παράμετρος Τζέιλεν Μπράουν

Η αλήθεια είναι πως ο Μπράουν δεν είναι στο επίπεδο του Τζέισον Τέιτουμ, δηλαδή δεν ανήκει στους 10 κορυφαίους παίκτες του ΝΒΑ αυτή τη στιγμή. Όμως μιλάμε για ένα σταρ του ΝΒΑ με εξαιρετικούς μέσους όρους. Πόσες ομάδες της λίγκας έχουν τον δεύτερο καλύτερο παίκτη τους με 26.7 πόντους και 6.9 ριμπάουντ κατά μέσο όρο μαζί με εντυπωσιακή δουλειά που κάνει στην άμυνα.

Παρόλα αυτά ο Μπράουν δεν παίρνει τα credits που δικαιούται σε αρκετές περιπτώσεις και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως είναι λίγο υποτιτημένος. Τα δύο τελευταία χρόνια το όνομα του έχει ακουστεί... ελαφρά για κάποια trades, αλλά στο τέλος παρέμεινε στους Σέλτικς. Αυτό είναι κάτι που σίγουρα δεν αρέσει και στον ίδιο, δηλαδή να μην είναι αμετακίνητος στη Βοστώνη. Μόνο ο Τέιτουμ έχει αυτό το status στη Βοστώνη.

Ο Μπράουν είναι ένας παίκτης που έχει... φωνή και πάντα πρωτοστατεί υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας. Πάντα στην πρώτη... γραμμή της μάχης, ένα ευαισθητοποιημένο άτομο που δεν φοβάται να πει πράγματα.

Έτσι πριν λίγες μέρες, δεν δίστασε να πει πως οι φίλοι των Σέλτικς έχουν αρκετές φορές ρατσιστική συμπεριφορά εναντίον των παικτών τους. Οι φίλοι των Μπόστον Σέλτικς είναι γνωστό πως έχουν αρκετές φορές εκφράσει ρατσιστικά σχόλια, ακόμα και κατά των ίδιων τους των παικτών. Άλλωστε η ιστορία του Μπιλ Ράσελ είναι αρκετά διδακτική, όμως μία μικρή μερίδα έχει ακόμα ακραίες αντιδράσεις, τις οποίες ο Τζέιλεν Μπράουν καταδίκασε.

«Δεν είναι όλοι οι φαν των Σέλτικς αλλά μία μερίδα που υπάρχει και είναι προβληματική. Αν είσαι κακός σε ένα παιχνίδι σου επιτίθενται προσωπικά. Υπάρχει ένα γκρουπ στους φίλους της ομάδας που είναι υπερβολικά τοξικό και ζητά από σένα απλώς να παίξεις μπάσκετ και να πας σπίτι σου. Αυτό για εμένα είναι πρόβλημα» αναφέρει σε δηλώσεις του στη New York Times.

Μάλιστα κατήγγειλε ρατσιστικές συμπεριφορές και εκτός γηπέδου, όπως για παράδειγμα στην προσπάθειά του να αγοράσει ένα σπίτι στην περιοχή, τονίζοντας τη μεγάλη προσπάθεια που χρειάζεται να γίνει για να εκλείψουν τέτοια φαινόμενα.

To πρωτάθλημα που... κυνηγά με λύσσα ο Τέιτουμ

Ο Τζέισον Τέιτουμ ήταν ένα... στοίχημα των Σέλτικς, μια επιλογή τους στο draft που τους βγήκε 100%. Kαι όχι μόνο βγήκε, αλλά έγινε και franchise player. Ένα παιδί που πάνω του στηρίζονται τα όνειρα μιας ολόκληρης πόλης για επιστροφή στους τίτλους. Οι Σέλτικς είναι τεράστιος οργανισμός και ο πιο πετυχημένος στην ιστορία της λίγκας μαζί με τους Λέικερς.

Το βάρος που καλείται να σηκώσει σε κάθε κρίσιμο ματς των playoffs ο Τέιτουμ είναι τεράστιο. Σκεφτείτε πως τη φανέλα αυτής της ομάδας έχουν φορέσει οι Ράσελ, Κούζι, Μπερντ, ΜακΧέιλ, Χάβλιτσεκν, Πιρς και Γκαρνέτ μεταξύ άλλων. Δεν είναι εύκολο να αντέξεις στη Βοστώνη.

Ο JT είναι παίκτης πλέον που μπορούμε να πούμε πως ανήκει στο TOP 5 της λίγκας με τα όσα κάνει φέτος. Έχει φτιάξει πολλά πράγματα στο παιχνίδι, ενώ αποτελεί έναν από τους πιο ταλαντούχους σκόρερ στο πρωτάθλημα, Τεράστια ποικιλία στις κινήσεις κοντά και μακριά από τη ρακέτα. Καλή μηχανική στο σουτ και ικανότατος σε clutch καταστάσεις.

Θέλει να ανέβει στο επόμενο επίπεδο των κορυφαίων και αυτό θα γίνει μόνο αν φτάσει στον τίτλο φέτος. Πέρυσι τον... άγγιξε αλλά δεν ήταν έτοιμος να το πάρει γιατί απέναντι του είχε τον κορυφαίο σουτέρ της ιστορίας, τον απίστευτο Στεφ Κάρι και την... αρμάδα του. Τον Κλέι, τον Γκριν, τον Γουίγκινς και τον... μάγο των πάγκων, Στιβ Κερ.

Χρειαζόταν το κάτι παραπάνω και δεν το είχε. Όμως φέτος θα έχει κι άλλη ευκαιρία. Είναι καθήκον του να δείξει από τι είναι φτιαγμένος και αρχικά να αντέξει από τον... πόλεμο με Σίξερς και Μπακς στην Ανατολή για να δοκιμαστεί και πάλι στην κορυφαία... σκηνή, εκείνη των τελικών. Ξεχωριστός, killer, ασταμάτητος, ντελικάτος. Του λείπει πολύ το δαχτυλίδι και φέτος θα το ψάξει με... λύσσα.

Θέλουν να... τελειώσουν τη δουλειά φέτος

Πέρυσι οι Κέλτες πραγματοποίησαν μια εντυπωσιακή σεζόν, καθαρίζοντας κάθε ομάδα που βρήκαν στον δρόμο τους στην Ανατολή. Όμως στους τελικούς του ΝΒΑ υποκλίθηκαν στην ανωτερότητα και την εμπειρία του Στεφ Κάρι και της παρέας του. Η Βοστώνη θέλει να πάρει εκείνη την ήττα σαν μάθημα για φέτος και να κάνει το βήμα παραπάνω.

Κράτησε αναλλοίωτο το δίδυμο των ηγετών της, δηλαδή τους κυρίους Τζέισον Τέιτουμ και Tζέιλεν Μπράουν, ενώ στην ομάδα συνεχίζουν να βρίσκονται οι πολύτιμοι Μάρκους Σμαρτ, Αλ Χόρφορντ, Γκραντ Γουίλιαμς, Ρόμπερτ Γουίλιαμς και Ντέρικ Γουάιτ. Σημαντική προσθήκη για φέτος ο Μάλκολμ Μπρόγκντον που αναβάθμισε την περιφέρεια των Σέλτικς.

Οι Κέλτες δείχνουν πως θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα για άλλη μια σεζόν, αρκεί να επιστρέψουν στα standards τους τα υψηλά. Γιατί το τελευταίο διάστημα δεν φορτσάρουν ιδιαίτερα ή δεν μπορούν να φορτσάρουν. Μένει να δούμε αν έμαθαν από το περσινό πάθημα τους και φέτος θα εμφανιστούν πιο έτοιμοι και υποψιασμένοι για τον τίτλο. Πάντως θα πρέπει να δώσουν μεγάλες μάχες στην Ανατολή με Σίξερς και Μπακς και αν φτασουν τελικούς με τον πρωταθλητή της Δύσης που φέτος γίνεται χαμός (Νάγκετς, Σανς, Γκρίζλις, Γουόριορς, Κλίπερς, Λέικερς κλπ.).

 

NBA Τελευταία Νέα