Τζόρνταν: Το «I' m back» που πέρασε στη σφαίρα του μύθου

Τζόρνταν: Το «I' m back» που πέρασε στη σφαίρα του μύθου

Τζόρνταν: Το «I' m back» που πέρασε στη σφαίρα του μύθου

bet365

Σαν σήμερα (18/3), πριν από 28 χρόνια ο Μάικλ Τζόρνταν ανακοίνωσε τη μεγάλη επιστροφή στην ενεργό δράση για λογαριασμό των Μπουλς. Δίχως πηχυαίους τίτλους παρά μόνο με τρεις λέξεις. Τότε που ο MJ αρκέστηκε στο «I'm back».

Ο Μάικλ Τζόρνταν προκάλεσε φρενίτιδα ενθουσιασμού στους απανταχού φαν του μπάσκετ τα ξημερώματα της 18ης Μαρτίου 1995, αφήνοντα στην άκρη το... μπέιζμπολ και ανακοινώνοντας την επιστροφή του στους Σικάγο Μπουλς έπειτα από σχεδόν δυο χρόνια μακριά από τα παρκέ.

Μέσω φαξ του ατζέντη του, Ντέιβιντ Φολκ ο Τζόρνταν αρκέστηκε στο «I'm back» που έμελλε να περάσει στη σφαίρα του μύθου, αποτελώντας το σημείο εκκίνησης για το δεύτερο three-peat των Μπουλς.

fame

Το πρώτο παιχνίδι του MJ έλαβε χώρα την επόμενη μέρα, στην Market Square Arena της Ιντιανάπολις απέναντι στους Πέισερς. Παρ' όλα αυτά, οι «Ταύροι» συνέχισαν τις κακές εμφανίσεις, με τον Τζόρνταν να επιλέγει το νούμερο 45 αντί για το θρυλικό 23.

Η συνέχεια ήταν εντελώς διαφορετική. Το Σικάγο προκρίθηκε στα play-offs και ο Τζόρνταν αποδέχτηκε την πρόκληση του Νικ Άντερσον των Μάτζικ, ο οποίος είχε δηλώσει πως ο «Air» ήταν πιο... εκρηκτικός με το 23 στη φανέλα. Εν τέλει ο Τζόρνταν επέστρεψε στο αγαπημένο του νούμερο και σκόραρε 38 πόντους στο Game 2 της ημιτελικής σειράς με το Ορλάντο!

Το comeback του Τζόρνταν αποτελεί μία από τις πιο συγκλονιστικές επιστροφές στην ιστορία του αθλητισμού, δίνοντας νέα πνοή στο άθλημα και αποτελώντας οδηγό και σημείο αναφοράς για τη συνέχεια.

Τη σεζόν της επιστροφής, οι Σικάγο Μπουλς αποκλείστηκαν από τους Μάτζικ πριν φτάσουν στους τελικούς της Ανατολής και ο Τζόρνταν δεν επιβεβαίωσε αυτό που περίμεναν όλοι, μόλις φόρεσε τη φανέλα τους.

Παρ' όλα αυτά, η επόμενη τριετία τους ανήκε, φτάνοντας τους έξι τίτλους σε οκτώ χρόνια με τον τύπο που μπορεί να καυχιέται πως όσες φορές αγωνίστηκε σε NBA Finals, δεν έχασε κανέναν...

Αλήθεια, πόσα ακόμα θα είχε πετύχει αν δεν έβγαινε προσωρινά στη σύνταξη, πριν από το θρυλικό πλέον «I'm back»;

 

NBA Τελευταία Νέα