Αντετοκούνμπο: Οι περιπτώσεις των Ντέιβις και Σούρα που επιδίωξαν από μόνοι τους triple double και ακυρώθηκαν (vid)

Αντετοκούνμπο: Οι περιπτώσεις των Ντέιβις και Σούρα που επιδίωξαν από μόνοι τους triple double και ακυρώθηκαν (vid)

bet365

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο «προκάλεσε» το 4ο φετινό του triple double με επιθετικό ριμπάουντ στον εαυτό του, αλλά σε δύο ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν υπήρξε... ακύρωση!

Δύο δευτερόλεπτα πριν από το τέλος του αγώνα Γουίζαρντς-Μπακς, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πέταξε τη μπάλα στο ταμπλό της αντίπαλης ομάδας προκειμένου να πάρει το επιθετικό ριμπάουντ και να «γράψει» το 10ο «σκουπίδι» στην στατιστική του ώστε να κλείσει το ματς με το 4ο προσωπικό triple double τη φετινή αγωνιστική σεζόν.

Μάλιστα και ο ίδιος παραδέχθηκε την εν λόγω κίνηση λέγοντας ότι «σαν να έκλεψα το τελευταίο» και να κλείνει το μάτι στους δημοσιογράφους που τον ρώτησαν. Τελικός απολογισμός για τον Γιάννη οι 23 πόντοι, οι 13 ασίστ και τα 10 ριμπάουντ. Το ερώτημα ωστόσο είναι το εξής: Θα παραμείνει καταγεγραμμένο το triple double ή θα ακυρωθεί; Βάσει των όσων έχουμε δει στο παρελθόν υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ακυρωθεί από το ΝΒΑ. Όπως είχε γίνει το 2003 με τον Ρίκι Ντέιβις και όπως είχε γίνει και το 2004 με τον Μπομπ Σούρα.

Οι περιπτώσεις των Ντέιβις και Σούρα

Στις 16 Μαρτίου 2003 ο Ρίκι Ντέιβις είχε βρεθεί μια ανάσα από το πρώτο triple double της καριέρας του καθώς σε παιχνίδι των (προ Λεμπρόν) Κλίβελαντ Καβαλίερς απέναντι στους Γιούτα Τζαζ μετρούσε 28 πόντους, 12 ασίστ και 9 ριμπάουντ. Κοινώς ήθελε ένα ακόμη ριμπάουντ για να γίνει «τριπλός». Τι έκανε στα τελευταία δευτερόλεπτα; Σούταρε στην μπασκέτα της... δικής του ομάδας προκειμένου να αστοχήσει και να πάρει το ριμπάουντ το οποίο θα του χάριζε το triple double. Φευ... Ουδέποτε επικυρώθηκε το σουτ ως εντός παιδιάς και φυσικά ουδέποτε υπήρξε και ριμπάουντ! Μάλιστα ο Ντεσόν Στίβενσον που ήταν δίπλα στη φάση, έκανε σκληρό φάουλ στον Ντέιβις για αυτήν την ενέργεια, με τον -τότε προπονητή- της Γιούτα Τζέρι Σλόαν να του απονείμει τα εύσημα: «Είμαι περήφανος για αυτόν. Το ίδιο θα του το έκανα και εγώ. Και εκτός αυτού, θα τον είχα κλωτσήσει κιόλας. Θα τον είχα πετάξει στο έδαφος ακόμα πιο δυνατά. Να με πάτε φυλακή που το είπα».

Έναν χρόνο αργότερα και πιο συγκεκριμένα στις 12 Απριλίου 2004, ο Μπομπ Σούρα ήθελε να γίνει ο πρώτος -τότε- παίκτης του ΝΒΑ με τρία σερί triple doubles την τελευταία -έως τότε- επταετία στο πρωτάθλημα. Σε αντίθεση με τον Ντέιβις και ανάλογα με αυτό που έκανε και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο Σούρα είχε αστοχήσει επίτηδες σε layup λίγο πριν από την εκπνοή του αγώνα Χοκς-Νετς ώστε να πάρει το επιθετικό ριμπάουντ το οποίο θα ήταν και το 10ο στο ματς. Όπως και έγινε. Τελείωσε το ματς με 22 πόντους, 11 ασίστ και 10 ριμπάουντ αλλά την επόμενη ημέρα το ΝΒΑ αποφάσισε να... ακυρώσει το triple double του 31χρονου (τότε) γκαρντ της Ατλάντα: «Είμαι απογοητευμένος ότι η προσπάθειά μου να κάνω το τρίτο μου triple double προκάλεσε τόσες πολλές διαμάχες. Δεν ήταν ποτέ την πρόθεσή μου να κοροϊδέψω το άθλημά μας. Αν κάποιος ήταν προσβεβλημένος από τις πράξεις μου, ζητώ ειλικρινά συγγνώμη» ήταν η δήλωσε στην οποία είχε προβεί ένα 24ωρο μετά το ματς.

Η περίεργη όσο και... αστεία ιστορία του Μπλατς

Η πιο περίεργη, όσο και αστεία περίπτωση, ανήκει στον Αντρέι Μπλατς και δη την εποχή που αγωνιζόταν στους Γουάσινγκτον Γουίζαρντς. Στις 4 Απριλίου 2010 οι «Μάγοι» είχαν υποδεχθεί τους Νιου Τζέρσεϊ Νετς και ο Αμερικανός σέντερ ήθελε ένα ριμπάουντ στα 32'' πριν από το τέλος για να σημειώσει το ένα και μοναδικό triple double στην καριέρα του. Πράγματι το προσπάθησε πολύ. Κυνηγούσε όλες τις φάσεις για το ριμπάουντ, αλλά... δεν στάθηκε τυχερός. Αποκορύφωμα; Η στιγμή που ετοιμάζονταν να υποδεχθεί το εύκολο αμυντικό ριμπάουντ στα 15'' αλλά ο Καρτιέρ Μάρτιν πήρε τη μπάλα χωρίς να γνώριζε τι είχε στερήσει από τον συμπαίκτη του. Μάλιστα ο Μπλατς «χτυπιόταν» που δεν μπόρεσε να πάρει αυτό το ριμπάουντ και στο τέλος ανεπιτυχώς προσπάθησε να κάνει ό,τι και ο Γιάννης.

Δείτε τι είχε γίνει

 

NBA Τελευταία Νέα