Κινγκς: Ήρθαν για να μείνουν, 20 χρόνια μετά τους Στογιάκοβιτς-Ντίβατς (vids)

Κινγκς: Ήρθαν για να μείνουν, 20 χρόνια μετά τους Στογιάκοβιτς-Ντίβατς (vids)

Νίκος Καρφής
Κινγκς: Ήρθαν για να μείνουν, 20 χρόνια μετά τους Στογιάκοβιτς-Ντίβατς (vids)

bet365

Οι Κινγκς εντυπωσιάζουν φέτος και το Gazzetta γράφει για τον οργανισμό που επιτέλους σοβαρεύτηκε, προσπαθώντας να θυμίσει την ομαδάρα του Ντίβατς και του Στογιάκοβιτς.

Oύτε οι Κλίπερς μπόρεσαν να κόψουν την ξέφρενη πορεία των Κινγκς. Το Σακραμέντο βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, τρέχει το καλύτερο σερί νικών στη Δύση με πέντε θετικά αποτελέσματα και έχει κάνει τον κόσμο της να χαμογελά ξανά μετά από τόσο πολλά χρόνια.

Οι... βασιλιάδες ονειρεύονται μεγάλη πορεία φέτος, όντας τρίτοι στη Δύση με όμορφο μπάσκετ και το Gazzetta γράφει για μια ομάδα που της έχει λείψει τόσο πολύ η ατμόσφαιρα των playoffs και η προσμονή για κάτι μεγάλο. Από την ομαδάρα του Μπίμπι, του Στογιάκοβιτς, του Κρίστι, του Γουέμπερ και του Ντίβατς μέχρι σήμερα, δεν έχει ξαναδεί άσπρη μέρα.

Το φοβερό δίδυμο Φοξ-Σαμπόνις

Οι Κινγκς το έψαξαν πολύ τα προηγούμενα χρόνια, αλλά η μία αποτυχία διαδεχόταν την άλλη και φυσικά ούτε λόγος για playoffs. Φέτος όμως στο Σακραμέντο έχουν συνθέσει ένα δίδυμο για μεγάλα πράγματα, το οποίο μάλιστα έπαιξε και στο All Star Game. Οι κύριοι Ντε Άαρον Φοξ και Ντομάντας Σαμπόνις πρωταγωνιστούν στην σπουδαία σεζόν των Κινγκς και έχουν μιλήσει πολλές φορές στα δύσκολα.

Η... αλεπού των Κινγκς, ο Φοξ αποτελεί ίσως τον πιο υποτιμημένο clutch παίκτη του ΝΒΑ, ενώ συνεχίζει να βελτιώνεται σαν σκόρερ και σαν πασέρ. Έμαθε να διαβάζει καλύτερα τις φάσεις και τους αντιπάλους του. Φέτος μετρά 25.4 πόντους και 6.3 ασίστ, αλλά και 4.3 ριμπάουντ. Πάμε και στον Σαμπόνις, έναν ψηλό πανέξυπνο, που ξέρει πολύ μπάσκετ και διαθέτει υψηλό μπασκετικό I.Q. Συνεισφέρει σε πολλούς τομείς και κάνει κουμάντο στην ρακέτα του Σακραμέντο. Έχει 18.8 πόντους, 12.4 ριμπάουντ και 6.9 ασίστ, κάνοντας τον διάσημο πατέρα του, Αρβίντας περήφανο για την εξέλιξη του.

Φυσικά σημαντικές βοήθειες δίνει και το supporting cast. Μπαρνς, Χουέρτερ, Μονκ και Μάρεϊ είναι σταθεροί στις επιδόσεις τους και παλεύουν να βοηθήσουν τους δύο ηγέτες. Μέχρι τώρα τα πάνε περίφημα, όντας όλοι τους στους 14+ πόντους μέσο όρο πλην του Κίγκαν Μάρεϊ που έχει 12.1. Εξαιρετικό είναι και το 41.4% το Μάρεϊ στο τρίποντο, αλλά και το 38.7%.

Η κορυφαία επίθεση στο ΝΒΑ

fg

Οι Κινγκς το χαίρονται, οι παίκτες τους το απολαμβάνουν και αυτό βγαίνει στο παρκέ, εκεί όπου το Σακραμέντο έχει την κορυφαία επίθεση στο ΝΒΑ. Παίζει όμορφο μπάσκετ, κυκλοφορεί τη μπάλα, προσπαθεί να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο. Μετά από πολλά χρόνια οι φίλαθλοι των Κινγκς ονειρεύονται, πάνε με όμορφη διάθεση στο γήπεδο για να απολαύσουν αυτό που παρουσιάζει η ομάδα του Μάικ Μπράουν.

Οι Κινγκς λοιπόν είναι η κορυφαία επίθεση του ΝΒΑ με 120.7 πόντους κατά μέσο όρο, αφήνοντας δεύτερους τους Γουόριορς. Είναι τρίτοι σε εύστοχα σουτ με 43.6 ανά ματς, ενώ βρίσκονται στην 10η θέση στα τρίποντα με 36.8%. Κάνουν εξαιρετική δουλειά στις ασίστ με 27.1 ανά παιχνίδι (3η θέση), με τον Φοξ να είναι ο σημαντικότερος στον τομέα αυτό.

Μένει να δούμε για πόσο θα αντέξουν και αν θα συνεχίσουν να κάνουν σπουδαία πράγματα στον επιθετικό τομέα. Αν το πράξουν, θα διατηρηθούν ψηλά στη Δύση και θα πάρουν και πλεονέκτημα έδρας γιατί αποτελούν μια ομάδα με σταθερές βάσεις, με αρχή, μέση και τέλος.

Η ομαδάρα που δεν πήρε τίτλο

Πως να ξεχάσεις εκείνη την υπέροχη ομάδα των Μπίμπι, Ντίβατς, Ουέμπερ, Στογιάκοβιτς και Κρίστι. Εκείνο το τρελό παρεάκι έφτασε στην κορυφαία στιγμή του το 2002, τότε που αντιμετώπισε τους Λέικερς στους τελικούς Δύσης. Η αλήθεια είναι πως έβαλε στα σχοινιά την παρέα του Κόμπι και του Σακίλ, αφού προηγήθηκε με 3-2 στη σειρά. Όμως έχασαν τα επόμενα 2 ματς-θρίλερ (το Game 7 στην παράταση) και έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία του.

Το Σακραμέντο είναι περήφανο για την ομάδα αυτή και γνωρίζει πολύ καλά πως οι τελικοί χάθηκαν στις λεπτομέρειες και σε περίεργα πράγματα που έγιναν στο Game 6 της σειράς μέσα στο Λος Άντζελες. Το Σακραμέντο είχε πολλά παράπονα από τη διαιτησία στο Game 6 της σειράς και υπάρχουν ακόμα και σήμερα αρκετές θεωρίες συνωμοσίας για το περιβόητο παιχνίδι. Ακόμα και έτσι όμως είχε ευκαιρία να πάρει 2 φορές το 7ο ματς σε κανονική διάρκεια και παράταση, αλλά τα σουτ του Στογιάκοβιτς και του Κρίστι δεν βρήκαν στόχο.

Πάλεψε αρκετές σεζόν να κάνει κάτι σπουδαίο αλλά δεν κατάφερε. Το 2002 όπως είπαμε και παραπάνω έχασε με 4-3 στους τελικούς Δύσης από τους Λέικερς. Την επόμενη σεζόν έχασαν με 4-3 στους ημιτελικούς περιφέρειας από τους Μάβερικς. Το 2004 ηττήθηκαν με 4-3 πάλι στους ημιτελικούς Δύσης από τη Μινεσότα του Γκαρνέτ Τρεις σερί σεζόν, τρεις αποκλεισμοί με 4-3. Σκληρό.

 

NBA Τελευταία Νέα