Τζόρνταν: Ο Οίκος Sotheby's διαθέτει τη «συλλογή της δυναστείας» των παπουτσιών του

Τζόρνταν: Ο Οίκος Sotheby's διαθέτει τη «συλλογή της δυναστείας» των παπουτσιών του

Τζόρνταν: Ο Οίκος Sotheby's διαθέτει τη «συλλογή της δυναστείας» των παπουτσιών του

bet365

Ο Δημοπρατικός Οίκος Sotheby's αποφάσισε να δείξει ένα απίθανο μέρος της συλλογής του: Τα έξι παπούτσια που φορούσε ο Μάικλ Τζόρνταν σε κάθε έναν από τους νικητήριους τελικούς της καριέρας του.

Τα memorabilia του Μάικλ Τζόρνταν αποτελούν όνειρο για κάθε συλλέκτη. Οι φορές που κάποιος έχει πληρώσει... όσο-όσο για ένα κομμάτι από την ιστορία του Air είναι πάρα πολλές.

Ο Οίκος Sotheby's έχει δημοπρατήσει αρκετά υπάρχοντα του Τζόρνταν. Πρόσφατα παρουσίασε κάτι, σχεδόν, μοναδικό. Και δεν αναφέρει πότε θα τα διαθέσει προς πώληση. Αλλά μοιάζει ως δεδομένο πως κάποια στιγμή θα βγουν στο... σφυρί. Και το αντίτιμο θα είναι εντυπωσιακό.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρόκειται για μία ξεχωριστή συλλογή. Τα παπούτσια που φόρεσε ο Τζόρνταν σε κάθε έναν από τους έξι τελικούς που κέρδισε. Από το ματς που έκλεισε κάθε τίτλο. Όλα με την υπογραφή του. Και σε εξαιρετική κατάσταση, αν σκεφτεί κανείς ότι το πιο πρόσφατο, αυτό του 1998 είναι πριν από 25 χρόνια!

Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο

Ο Sotheby's το ονομάζει ως «Η συλλογή μιας δυναστείας» και δεν έχει άδικο. Με τα Τζόρνταν 6 ο Air πήρε τον πρώτο τίτλο του, το 1991. Και την αφιέρωση του Τζόρνταν στο Τιμ (Γκρόβερ), το γυμναστή που του άλλαξε το σώμα. Με τον Οίκο να διαθέτει το αριστερό παπούτσι. Σε όλα τα άλλα κατέχει το δεξί υπόδημα.

Το 1992 κέρδισε φορώντας την 6η έκδοση των παπουτσιών με το όνομά του (1992), την οποία φόρεσε, σε διαφορετικά χρώματα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης.

Jordan Shoes

Για τον τρίτο τίτλο φόρεσε ένα ζευγάρι από τα Τζόρνταν 8, όπου επάνω έχει γραμμένο και το σκορ του 6ου τελικού κόντρα στους Σανς.

Η προσωρινή απόσυρσή του έφερε και αλλαγή στην αλληλουχία των παπουτσιών. Για τον τέταρτο τίτλο του φόρεσε τα Τζόρνταν 11, στα πρωτότυπα χρώματά του, μαύρο και κόκκινο.

Για τον τίτλο υπ' αριθμόν 5 επιστρατεύτηκαν τα 12, με το κλασικό ασπρόμαυρο χρώμα. Ενώ στην τελευταία ραψωδία του, στο 6ο πρωτάθλημα, στο περίφημο «Shot» φορούσε την πρώτη έκδοση του Τζόρνταν 14.

@Photo credits: Sotheby's
 

NBA Τελευταία Νέα