Αντετοκούνμπο: «Όταν έπαιζες μαζί με τον Τάκερ ένιωθες και εσύ... bully, αυτό φέρνει ο Κράουντερ»

Αντετοκούνμπο: «Όταν έπαιζες μαζί με τον Τάκερ ένιωθες και εσύ... bully, αυτό φέρνει ο Κράουντερ»

Δημήτρης Οικονόμου
Αντετοκούνμπο: «Όταν έπαιζες μαζί με τον Τάκερ ένιωθες και εσύ... bully, αυτό φέρνει ο Κράουντερ»

bet365

Οι δηλώσεις του Γιάννη Αντετοκούνμπο μετά τη νίκη των Μπακς επί των Λέικερς με αναφορές στον Τζέι Κράουντερ αλλά και τον Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν ιδιαιτέρως ευδιάθετος μετά τους 38 πόντους που πέτυχε απέναντι στους Λέικερς για τη σπουδαία νίκη των Μπακς. Μάλιστα όταν ρωτήθηκε για τα όσα είπε ο Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ, πως τον εκνευρίζει που δεν τον άφηναν οι προπονητές του να κατεβάζει την μπάλα όπως ο Γιάννης, αστειεύτηκε λέγοντας πως αν το έκανε και αυτό θα έφτανε τους 52.000 πόντους. Ακόμα, συνέκρινε την επιλογή του Κράουντερ με αυτήν του Πι Τζέι Τάκερ.

Οι δηλώσεις του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Για τις δηλώσεις του Τζαμπάρ: «Το μόνο πράγμα που με άφηναν να κάνω επειδή έπαιρνα καλές αποφάσεις για εμένα ή τους συμπαίκτες μου. Υπάρχουν άλλα πράγματα που δε με άφηναν να κάνω. Προφανώς αν ο Καρίμ μπορούσε να κατεβάσει την μπάλα και να δημιουργήσει για τον εαυτό του, να παίξει pick n' roll θα έφτανε τους 52.000 πόντους και στον ΛεΜπρόν θα έπαιρνε ακόμα 8 χρόνια να σπάσει το ρεκόρ. Οπότε ευτυχώς δεν το έκανε αλλά έκανε κάτι άλλο που κανείς εδώ και 40 χρόνια δεν μπορεί να κάνει. Ήταν το χάρισμά του».

Για το ρεκόρ του ΛεΜπρόν: «Να είμαι ειλικρινής χαίρομαι για τον ΛεΜπρόν, που τον είδα με την οικογένειά του. Ήταν μια στιγμή που έγινε χτες αλλά έχει δουλέψει 20 χρόνια στο ΝΒΑ και άλλα τόσα πριν. Χαίρομαι για τη γυναίκα του, τη μητέρα του και πάρα πολύς κόσμος που τον έχει είδωλο. Το χάρηκαν σε όλον τον κόσμο. Εγώ έχω κίνητρο από μόνος μου. Είμαι ρεαλιστής, μπορεί να μη φτάσω σε σημείο να σπάσω το ρεκόρ του αλλά θα προσπαθήσω άλλα πράγματα που θα κάνουν εμένα και τους ανθρώπους μου χαρούμενους. Του μίλησα πριν το ματς και του είπα ότι έχεις τρομερή πορεία, έχεις χρόνια μπροστά σου, είσαι παράδειγμα για πολλούς. Για εμένα είσαι το απόλυτο παράδειγμα, έχεις παίξει σπουδαία 20 χρόνια και όποιος θέλει να ακολουθήσει το παράδειγμα το κάνει, όποιος δε θέλει θα μείνει πίσω. Μακάρι να είμαι υγιής και να ακολουθήσω τα βήματά του, να κοιτάξω πίσω και να είμαι περήφανος. Δεν ανταγωνίζομαι κανέναν, είμαι ευλογημένος που έχω παίξει μια δεκαετία εδώ. Έχω πολλή δουλειά και πιστεύω μπορώ να καταφέρω και άλλα πράγματα».

Για τις απουσίες των Λέικερς: «Προφανώς ο ΛεΜπρόν δεν έπαιξε αλλά έχουν πολύ καλούς παίκτες. Προσπάθησαν σε κάθε κατοχή. Όταν κάποιος λείπει πολλές φορές οι ομάδες παίζουν καλύτερα, πιο σκληρά, μοιράζουν την μπάλα. Εμείς πρέπει να συγκεντρωνόμαστε σε εμάς, δε μας νοιάζει ποιος παίζει. Στο πρώτο ημίχρονο είχαν πολλά επιθετικά ριμπάουντ, δεν είμαστε αυτή η ομάδα. Αμυνόμαστε όλοι μαζί. Στο πρώτο ημίχρονο δεν το κάναμε, στο δεύτερο ο Τζρου έδωσε τον τόνο και παίξαμε πιο σκληρά. Όχι μόνο στην επίθεση αλλά στην άμυνα, πήραμε τα ριμπάουντ, τρέξαμε. Αυτοί είμαστε και δεν παίζει ρόλο ποιος παίζει. Σήμερα ήταν μια μέρα για εμάς να χτίσουμε καλές συνήθειες, αύριο είναι μια άλλη. Το πρωτάθλημα δεν παίχτηκε σήμερα, το μόνο που κερδίζεις είναι οι συνήθειες που χτίζεις. Από τη στιγμή που παίξαμε μαζί, παίξαμε καλό μπάσκετ».

Για τον Μίντλετον που έρχεται από τον πάγκο: «Βρίσκει πάλι τον ρυθμό του, κινείται καλύτερα. Έρχεται από τον πάγκο και σκοράρει 20 πόντους. Παίζει λιγότερα λεπτά αλλά δείχνει καλά και βρίσκει ρυθμό σταδιακά. Είναι ένας παίκτης που έχει την μπάλα στα χέρια και παίρνει αποφάσεις για εμάς. Πρέπει να είναι επιθετικός, να κάνει σπριντ, να πάρει σουτ. Κάνει όλα αυτά για να βρει ρυθμό και μου φαίνεται πολύ καλά. Το θέμα τώρα είναι να ξαναβρεί τον ρυθμό του και είμαι χαρούμενος για αυτόν».

Για τον Ντουράντ και τους Νετς: «Προσπαθώ να μείνω εκτός από αυτές τις συζητήσεις. Προφανώς ο Ντουράντ είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στο ΝΒΑ, είναι εκπληκτικός αλλά το να έχεις έναν παίκτη σαν αυτόν δεν κάνει τη διαδρομή ευκολότερη. Πάλι πρέπει να κερδίσεις. Η Ανατολή είναι ανταγωνιστική. Θέλουμε να είμαστε η ομάδα που θα πάρει την ευκαιρία να πάει στους τελικούς. Τον αντιμετωπίζαμε 3-4 φορές τον χρόνο και τώρα που πήγε στη Δύση θα τον βλέπουμε μόλις δύο. Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες της λίγκας αλλά όσο λιγότερο τον αντιμετωπίζουμε είναι καλύτερα. Του εύχομαι τα καλύτερα.

Δεν ένιωσα έκπληκτος. Ο Χάρντεν έφυγε, ο Καϊρί ζήτησε trade. Το έβλεπες να έρχεται. Το Μπρούκλιν τώρα έχει τον Καμ Τόμας που παίζει εκπληκτικά. Έχουν ταλέντο και θέλουν να κάνουν rebuild, έχουν εξαιρετικό προπονητή και το μέλλον τους είναι λαμπρό. Από την εμπειρία μου το είδα να έρχεται».

Για τις 9 νίκες σερί των Μπακς: «Έχω υπάρξει σε ομάδα το 2020 που κερδίσαμε 18 στη σειρά αλλά χάσαμε στον 2ο γύρο. Είμαστε χαρούμενοι, κοιμόμαστε καλά τη νύχτα επειδή κερδίζουμε αλλά το ζήτημα είναι οι συνήθειες. Θέλω να είμαστε η ομάδα που θα παίξουμε ως το τέλος. Αν είμαστε η ομάδα που θα χτίσει συνήθειες στην regular season που θα μας φέρει σε αυτήν τη θέση ναι. Πρέπει να τερματίσουμε 1οι ή 2ου στην Ανατολή για να έχουμε την έδρα αλλά στο τέλος της ημέρας πρέπει να κερδίσεις κάποιον εκτός, να προστατεύσεις την έδρα, να παίξεις καλό μπάσκετ. Αυτό που μετράει τώρα είναι να φτιάξουμε τη χημεία μας που θα μας φέρει σε θέση να κατακτήσουμε τον τίτλο».

Για τον Νουόρα που έφυγε και τον Κράουντερ: «Είναι τρελό. Ξύπνησα 20 λεπτά πριν πάρουμε το λεωφορείο και είδα τον Τζόρνταν να χαιρετά κόσμο, να με αποφεύγει λίγο. Προφανώς του εύχομαι τα καλύτερα, θα μου λείψει, κερδίσαμε τίτλο μαζί, παίζαμε χαρτιά, είναι ένας φίλος από τη Νιγηρία αλλά στο τέλος αυτό είναι το ΝΒΑ. Του εύχομαι τα καλύτερα, είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στη λίγκα αλλά δεν είχε την ευκαιρία με εμάς. Στην Ιντιάνα θα έχει ευκαιρία να μπει στο παρκέ να το δείξει στον κόσμο, εγώ το είδα στις προπονήσεις. Παίζουμε μαζί τους σύντομα. Ρώτησα ποιον πήραμε και μου είπαν τον Κράουντερ. Πονάει όταν ένας συμπαίκτης φεύγει αλλά ένας άλλος έρχεται. Πρέπει να τον υποδεχτείς και να καταλάβεις τι φέρνει στην ομάδα. Ξέρει τα playoffs, έχει παίξει τελικούς 3-4 φορές, φέρνει σκληράδα, βάζει σουτ. Χρειαζόμαστε κάποιον να φέρει σκληράδα. Εγώ ο Κρις και ο Τζρου δε λέμε πολλά, κάνουμε τη δουλειά μας. Όταν περπατάς στο μονοπάτι νομίζεις ότι οι... bullies φεύγουν επειδή σε είδαν αλλά στην πραγματικότητα είναι λόγω του τύπου πίσω σου. Οπότε για εμάς αυτός ήταν ο Πι Τζέι. Όταν έπαιζες με τον Τάκερ ένιωθες και εσύ bully. Ο Κράουντερ φέρνει αυτήν την αύρα και είμαι ενθουσιασμένος να παίξουμε μαζί. Δεν ξέρω πότε θα έρθει αλλά είμαι ενθουσιασμένος».

 

NBA Τελευταία Νέα