Ινγκλς: «Τυχερός που έπαιξα με Αντετοκούνμπο και Σχορτσανίτη, ο αυτισμός δεν είναι πρόβλημα» (vid)

Ινγκλς: «Τυχερός που έπαιξα με Αντετοκούνμπο και Σχορτσανίτη, ο αυτισμός δεν είναι πρόβλημα» (vid)

Newsroom
Ινγκλς: «Τυχερός που έπαιξα με Αντετοκούνμπο και Σχορτσανίτη, ο αυτισμός δεν είναι πρόβλημα» (vid)

bet365

Ο Τζο Ινγκλς μίλησε για Γιάννη Αντετοκούνμπο και Σοφοκλής Σχορτσανίτη, αλλά και για τον αυτιστικό γιο του, στέλνοντας μήνυμα σε όλο τον κόσμο.

Ο παίκτης των Μπακς στο παρελθόν έχει παίξει με τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη στη Μακάμπι, ενώ πλέον είναι παρέα με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στο Μιλγουόκι. Ο Αυστραλός στάθηκε και στους δύο, μιλώντας στην Cosmote Tv, ενώ δεν έχασε την ευκαιρία να μιλήσει και για τον αυτιστικό γιο του, στέλνοντας ένα όμορφο μήνυμα στην κοινωνία.

Αναλυτικά

Για Γιάννη και Σοφοκλή: «Δεν έχω μιλήσει με τον Σοφοκλή εδώ και καιρό. Πιστεύω πως είναι διαφορετικοί. Ο Σοφοκλής εκνευρίζεται πολύ περισσότερο από τον Γιάννη. Τυχερός που έπαιξε με δύο πολύ καλούς Έλληνες παίκτες. Τώρα έχω την ευκαιρία να παίξω με τον Γιάννη, τον Χόλιντει, τον Μιντλτον και όλους αυτούς τους παίκτες. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος, μόλις μπορέσω, θα παίξω ξανά.

Για την καριέρα του: «Να αποδείξω ότι είμαι καλός σουτέρ. Κάθε φορά που τραυματίζεσαι πολύ σοβαρά όπως συνέβη σε μένα, όλοι κάνουν λόγο για την ηλικία σου και για το πόσα χρόνια αγωνίζεσαι. Η συζήτηση είναι χαζή. Έχει να κάνει από το πόσο προσέχεις τον εαυτό σου και από το πόσο επαγγελματίας είσαι».

Για τον αυτιστικό γιο του και το μήνυμα που έστειλε: «Θέλουμε να καταλάβει ο κόσμος ότι ο αυτισμός δεν είναι πρόβλημα, αυτός είναι ακριβώς ο λόγος για τον οποίο κάναμε ότι κάναμε και συνεχίζουμε να το κάνουμε μέχρι σήμερα. Είναι σημαντικό για τον οποιονδήποτε να καταλάβει πως είτε είσαι παίκτης στο ΝΒΑ είτε κάνεις κάτι άλλο για να ζήσεις, αυτά είναι πράγματα που υπάρχουν στη ζωή. Ο γιος μου είναι ο γιος μου. Ανεξάρτητα από το αν παίζω στο ΝΒΑ ή όχι θα πρόκειται για το ίδιο παιδί.

Για να βοηθήσουμε άλλους ανθρώπους να το αντιληφθούν όλο αυτό και να δώσω τη διάσταση αυτών των ενδοοικογενειακών θεμάτων, θα συνεχίσουμε να προωθούμε την ιστορία μας, σε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε άλλους ανθρώπους. Ένας ακόμα στόχος, είναι το κάνουμε άλλους παίκτες και άλλους ανθρώπους να νιώσουν σίγουροι να πουν την ιστορία τους. Θα βοηθήσει πολύ κόσμο».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα