Χιτ - Σέλτικς 98-95: Με άμυνα, ανατροπή και... Αντεμπάγιο το Μαϊάμι (vid)

Γιώργος Κούβαρης

bet365

Οι Μαϊάμι Χιτ με ανατροπή στην τελευταία περίοδο, κατάφεραν να επικρατήσουν των Μπόστον Σέλτικς στο ντέρμπι της Ανατολής με 98-95.

Ένα σερί 15-0 στο 4ο και τελευταίο 12λεπτο του αγώνα στάθηκε αρκετό για τους Χιτ να «γυρίσουν» το ματς με τους Σέλτικς και πραγματοποιώντας την μεγάλη ανατροπή να φτάσουν στη δραματική -όπως εξελίχθηκε το ματς- νίκη απέναντι στους πρωτοπόρους του ΝΒΑ.

Η ομάδας της Βοστόνης είχε το προβάδισμα με 87-77 στο πρώτο τρίλεπτο της τελευταίας περιόδου, αλλά έκτοτε οι γηπεδούχοι πραγματοποίησαν ένα 15-0 και πήραν τα ηνία του αγώνα έχοντας προηγηθεί με 92-87! Αυτό ήταν και το σημείο που έκρινε το ματς, ειδικά από τη στιγμή που οι Χιτ υποχρέωσαν τους Σέλτικς σε μόλις 13 πόντους για ένα ολόκληρο 12λεπτο. Ο Μπαμ Αντεμπάγιο ήταν ο καλύτερος παίκτης του παρκέ με 30 πόντους (12/22 δίποντα, 6/8 βολές), 15 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 1 ασίστ και 1 τάπα, ενώ ευστόχησε και στο καλάθι με το οποίο έδωσε στο Μαϊάμι το προβάδισμα με 97-95.

Στην τελευταία επίθεση ο Τέιτουμ έκανε λάθος πάσα, ο Τάιλερ Χίρο έκλεψε την μπάλα και κάπως έτσι το Μαϊάμι έφτασε στο 27-22 ρεκόρ με το οποίο έχει στρογγυλοκαθίσει σε θέση που οδηγεί στα απευθείας playoffs. Την ίδια ώρα αυτή ήταν η 2η σερί ήττα των Σέλτικς, οι οποίοι είχαν και πολλές απουσίες καθώς ήταν εκτός οι Τζέιλεν Μπράουν, Αλ Χόρφορντ, Μάρκους Σμαρτ και Μάλκολμ Μπρόγκντον. Ο Τέιτουμ είχε 31 πόντους, 14 ριμπάουντ και 7 ασίστ, ενώ άλλους 23 πόντους και 6 τελικές πάσες μέτρησε ο Ντέρικ Γουάιτ.

Σημαντική απουσία είχαν και οι γηπεδούχοι καθώς ήταν εκτός ο Τζίμι Μπάτλερ λόγω προβλήματος στην μέση. Οι Χάισμιθ (15π., 10ριμπ.), Στρους (13π., 3/6τρ.) και Ολαντίπο (12π., 6ριμπ.) συμπλήρωσαν τον Αντεμπάγιο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα