Μπακς - Χόρνετς 109-138: Σίφουνας «Σάρλοτ» σάρωσε το Μιλγουόκι και «μπλόκαρε» τα πάντα (vid)

bet365

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βρέθηκε μακριά από τον καλό του εαυτό, οι Μπακς δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν την ενέργεια των Χόρνετς και η ομάδα από τη Σάρλοτ πέρασε εύκολα από το Μιλγουόκι με σκορ 109-138 και την τριάδα Ροζίερ-Μπολ και Πλάμλι να ξεχωρίζει.

Η εικόνα της βαθμολογικής κατάταξης στην Ανατολή σίγουρα θα μπορούσε να προμηνύει ένα πιο εύκολο βράδυ για τους Μπακς κόντρα στους Χόρνετς. Από τη μία τα ψηλά «στρώματα» του Μιλγουόκι και από την άλλη η Σάρλοτ στις τελευταίες θέσεις να κοιτάζει από μακριά το όριο των play-in. Παρόλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι είχαν συγκεκριμένο πλάνο το οποίο εκτέλεσαν με επιτυχία και έφτασαν στο 109-138 και τη νίκη!

Οι Χόρνετς έκαναν τα πάντα για να... κλειδώσουν τα «ελάφια» και το κατάφεραν. Ξεκινώντας από τον βασικό μοχλό, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, που έμεινε σε ρηχά νερά και βρέθηκε να σημειώνει στη στατιστική του μονοψήφια νούμερα που δεν είναι συνηθισμένα για τους φίλους του Fiserv Forum. Από την άλλη πλευρά, η τριάδα Τέρι Ροζίερ, ΛαΜέλο Μπολ και Μέισον Πλάμλι είχε την ευκαιρία να λάμψει και να καλύψει με τον καλύτερο τρόπο τις απουσίες των Χέιγουορντ και Ούμπρε, ενώ η "διπλή" εμφάνιση του Μπόμπι Πόρτις δεν αποτέλεσε ιδιαίτερο πρόβλημα για εκείνους.

Η Σάρλοτ έδωσε τα δείγματα μίας μεγάλης παράστασης από το πρώτο κιόλας δωδεκάλεπτο, όταν οι παίκτες της «έπιασαν» τους 51 πόντους ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του ΝΒΑ για την αρχική περίοδο και την ίδια στιγμή είδαν το Μιλγουόκι να απαντά με 28. Η άμυνα των Χόρνετς εστίασε στον παράγοντα Giannis που δεν κατάφερε να απειλήσει τους αντιπάλους του. Όσο οι Μπολ και Ροζίερ έβρισκαν τον δικό τους ρυθμό από την περιφέρεια, οι προσπάθειες των Μπακς να γυρίσουν τον δικό τους διακόπτη δεν είχαν αντίκρισμα και κάπως έτσι γράφτηκε για πρώτη φορά το +27 (41-68) στο 17ο λεπτό του αγώνα. Οι οδηγίες της ανάπαυλας με τους 84 πόντους των φιλοξενούμενων να αποτελούν ρεκόρ franchise δεν κατάφεραν να διαφοροποιήσουν το μοτίβο ούτε μετά την επιστροφή.

Ο Αντετοκούνμπο σκόραρε τον 9ο πόντο του και αμέσως μετά αποσύρθηκε στον πάγκο περίπου στα μέσα της τρίτης περιόδου, παρακολουθώντας από εκείνο το σημείο το υπόλοιπο του ματς. Οι συνεργασίες των Χόρνετς μεγάλωναν ακόμη περισσότερο την απόσταση στο παρκέ με αποτέλεσμα ο Μπουντενχόλζερ να κάνει το απαραίτητο rotation και να δίνει λεπτά σε όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του. Ο Σμιθ Τζούνιορ διαμόρφωσε το 106-138 λίγο πριν κοκκινίσει το χρονόμετρο με τον Χιλ να απαντά με τρίποντο για να γράψει την ιστορία του ματς.

Για τους νικητές που έφτασαν πλέον στο 11-29, ο Τέρι Ροζίερ έκανε την εμφάνιση της καριέρας του με 39 πόντους, 4 ασίστ και 2 ριμπάουντ (6/15 τρίποντα), ο ΛαΜέλο Μπολ ακολούθησε με 24 πόντους, 12 ασίστ και 3 ριμπάουντ (7/13 τρίποντα) και ο Μέισον Πλάμλι σταμάτησε στους 17 πόντους με 15 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Στους 23 πόντους και ο Γουάσινγκτον.

Ο Greek Freak σε μία αναμέτρηση που το Μιλγουόκι θα θέλει άμεσα να «διαγράψει» σταμάτησε στους 9 πόντους (0/2 τρίποντα, 2/5 δίποντα, 5/11 βολές) με 4 ριμπάουντ και καμία ασίστ στα 22 λεπτά που αγωνίστηκε. Από εκεί και πέρα, ο Μπόμπι Πόρτις σημείωσε 19 πόντους με 12 ριμπάουντ και 3 ασίστ, όμως δεν ήταν αρκετό για την ομάδα του. Ο Γκριν προσέθεσε 13 και οι Χόλιντεϊ-Άλεν από 12. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο κατέγραψε 9 λεπτά συμμετοχής έχοντας 0/6 σουτ και 2/4 βολές, μαζεύοντας 4 ριμπάουντ.

Τα δωδεκάλεπτα: 28-51, 60-84, 87-112, 109-138

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα