Γιόκιτς: «Δεν κυνηγάω το τρίτο MVP, γνωρίζω ότι θα έρθουν παίκτες καλύτεροι από εμένα τα επόμενα χρόνια»

Γιόκιτς: «Δεν κυνηγάω το τρίτο MVP, γνωρίζω ότι θα έρθουν παίκτες καλύτεροι από εμένα τα επόμενα χρόνια»

Δημήτρης Οικονόμου
Γιόκιτς: «Δεν κυνηγάω το τρίτο MVP, γνωρίζω ότι θα έρθουν παίκτες καλύτεροι από εμένα τα επόμενα χρόνια»

bet365

Ο Νίκολα Γιόκιτς μιλάει για το ενδεχόμενο να αναδειχθεί τρίτη φορά MVP του NBA αλλά και για τον αποκλεισμό της Σερβίας, που τη θεωρούσε την καλύτερη ομάδα, από το EuroBasket.

Δύο συνεχόμενες χρονιές MVP του ΝΒΑ ο Νίκολα Γιόκιτς, τονίζει πλέον όπου σταθεί και όπου βρεθεί πως αυτό το βραβείο δεν είναι η προτεραιότητά του.

Ο Σέρβος σέντερ μίλησε σε συνέντευξη για το «Arena Sport», αναφερόμενος στη φετινή σεζόν του με τους Νάγκετς, τον Λούκα Ντόντσιτς αλλά και τον αποκλεισμό της Εθνικής του από την Ιταλία που στέρησε ένα μετάλλιο στο EuroBasket το οποίο αφήσαμε πίσω μας.

«Τις τελευταίες δύο σεζόν έπαιζα με το μυαλό μου στην επίθεση. Φέτος το έχω μειώσει αυτό. Έχουμε περισσότερο ταλέντο και δε χρειάζεται να σκοράρω 30 πόντους. Υπάρχει ο Τζαμάλ Μάρεϊ, ο Άαρον Γκόρντον, ο Πόρτερ Τζούνιορ που σκοράρει 7-8 τρίποντα, καθώς και παίκτες που έρχονται από τον πάγκο.

Είμαστε μία νέα ομάδα που παίζει διαφορετικά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Οι καλύτεροι παίκτες συνήθως παίρνουν τα περισσότερα σουτ. Εγώ παίρνω αυτό που μου δίνει το παιχνίδι. Σε ένα παιχνίδι με τη Γιούτα έδωσα 15 ή 16 ασίστ και κερδίσαμε με 20. Δε χρειάζεται να είσαι ο καλύτερος σκόρερ».

Όσο για το τρίτο σερί MVP που έχουμε να το δούμε από την εποχή του Λάρι Μπερντ (1984-86) ο Γιόκιτς ήταν ξεκάθαρος. «Ίσως ο τίτλος του MVP σημαίνει περισσότερα στο τέλος της καριέρας μου. Δεν κυνηγάω την αναγνώριση, οπότε δεν το έχω στο μυαλό μου. Δεν παίζω για τα ρεκόρ ή τα triple-double.

Γνωρίζω πως θα έρθουν κάποια στιγμή παίκτες πιο γρήγοροι, πιο δυνατοί και καλύτεροι από εμένα. Είμαστε ανταγωνιστικοί αλλά θα έρθει κάποιος καλύτερος. Δε ζηλεύω, δεν έχω εχθρούς».

Όσο για τον Λούκα Ντόντσιτς και το καλοκαίρι που μας πέρασε, μετά την αποτυχία της Σερβίας, ο Γιόκιτς δήλωσε. «Είναι πιο εύκολο για αυτόν, γιατί εγώ παλεύω στη ρακέτα (σ.σ. είπε γελώντας). Στην Ευρώπη δεν υπάρχουν τα 3'' στην άμυνα, το τρίποντο είναι πιο κοντά, οπότε υπάρχει λιγότερος χώρος. Ήταν περίεργο που ξαναέπαιξα σε αυτές τις συνθήκες αλλά γρήγορα συνήθισα.

Οι Ιταλοί μας έβαλαν αρκετά τρίποντα. Πιστεύω ότι ήμασταν η καλύτερη ομάδα στο EuroBasket. Υπήρχε η Ελλάδα, η Ισπανία, η Γαλλία και η Σλοβενία αλλά το πιστεύω. Βέβαια αποδείχτηκε λάθος αυτή η άποψή μου».

 

NBA Τελευταία Νέα