ΛεΜπρόν: Πότε θα περάσει τον Τζαμπάρ και θα γίνει πρώτος σκόρερ στο NBA (vid)

ΛεΜπρόν: Πότε θα περάσει τον Τζαμπάρ και θα γίνει πρώτος σκόρερ στο NBA (vid)

Μιχάλης Γκιουλένογλου
ΛεΜπρόν: Πότε θα περάσει τον Τζαμπάρ και θα γίνει πρώτος σκόρερ στο NBA (vid)

bet365

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς γίνεται σήμερα 38 ετών. Και μετράει αντίστροφα για να ξεπεράσει τον Καρίμ Αμπντούλ - Τζαμπάρ και να γίνει ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία του ΝΒΑ. Πότε όμως θα γίνει αυτό;

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έχει γενέθλια. Τα κεράκια που αντιστοιχούν στην ηλικία του μάλλον δεν χωράνε σε μία τούρτα. Ή έστω καθιστούν τη στιγμή άβολη. Όχι για τον ίδιο. Το κορμί του δεν θυμίζει σε τίποτα έναν αθλητή 38 ετών. Ούτε το παιχνίδι του.

Η φετινή σεζόν σε ομαδικό επίπεδο οδηγείται σε μία ακόμη καταστροφή. Εκτός και αν... Σε ατομικό επίπεδο, ωστόσο, ο Τζέιμς ετοιμάζεται να προσθέσει ακόμη ένα λιθαράκι στην κληρονομιά του. Ίσως το κορυφαίο. Και αυτό που αναμένεται να διατηρηθεί για πολλά χρόνια.

Αν κρίνουμε από τη... βασιλεία του θρυλικού Καρίμ Αμπντούλ - Τζαμπάρ, τότε και ο Τζέιμς μπορεί να ελπίζει σε κάτι ανάλογο. Ο Τζαμπάρ έγινε πρώτος σκόρερ του ΝΒΑ το μακρινό 1984, στις 5 Απριλίου.

Μετά από 38 χρόνια η κορυφή θα αλλάξει χέρια. Αλλά πότε ακριβώς θα γίνει αυτή η ιστορική στιγμή; Το ESPN έχει δημιουργήσει μία τρόπον τινά αντίστροφη μέτρηση, ενημερώνοντας το υπόλοιπο πόντων, τον πιθανό αριθμό αγώνων και φυσικά την ημερομηνία που αναμένεται να συμβεί.

Αυτή τη στιγμή ο Τζέιμς χρειάζεται ακόμη 575 πόντους και 22 αγώνες. Με τη σημαδιακή ημερομηνία να ορίζεται στις 11 Φεβρουαρίου του 2013. Ποιος είναι ο αντίπαλος των Λέικερς σε αυτό το ματς; Επίσης η σημειολογία είναι ισχυρή, αφού ο ΛεΜπρόν θα κοντραριστεί με τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, μία ομάδα που του έχει στερήσει δύο τίτλους, αλλά απέναντί της έχει αποκτήσει ένα από τα τέσσερα δακτυλίδια του.

Τη φετινή σεζόν, μετά από 27 συμμετοχές, ο Τζέιμς μετράει 27.8 πόντους, 8.1 ριμπάουντ και 6.6 ασίστ.

@Photo credits: NBA/Getty Images
 

NBA Τελευταία Νέα