Ζάιον: Το... κτήνος των Πέλικανς διψά για εκδίκηση (vid)

Ζάιον: Το... κτήνος των Πέλικανς διψά για εκδίκηση (vid)

Νίκος Καρφής
Ζάιον: Το... κτήνος των Πέλικανς διψά για εκδίκηση (vid)

bet365

O Zάιον Γουίλιαμσον οδηγεί τους Πέλικανς στην κορυφή της Δύσης και το Gazzetta στέκεται στο... τέρας της Νέας Ορλεάνης που δίνει απαντήσεις στους επικριτές του.

Οι Πέλικανς εντυπωσιάζουν τη φετινή σεζόν και κόντρα σε όλα τα προγνωστικά είναι στην κορυφή της Δύσης, κάνοντας όνειρα για σπουδαία πορεία. Την άνοδο των πελεκάνων την έχει υπογράψει το... κτήνος τους, ο ηγέτης τους, Ζάιον Γουίλιαμσον που πραγματοποιεί εντυπωσιακές εμφανίσεις και έχει πάρει στις πλάτες του τη Nέα Ορλεάνη.

Το Gazzetta στέκεται στον ξεχωριστό Ζάιον, στο τέρας της φύσης που θέλει φέτος να κλείσει στόματα, να μείνει υγιής και να ζήσει την πρώτη πραγματικά μεγάλη σεζόν της καριέρας του στα playoffs του ΝΒΑ.

O Zάιον δεν ξέχασε τον αποκλεισμό από τους Σανς

Μπορεί να μην αγωνίστηκε στον περσινό αποκλεισμό των Σανς τη σεζόν που πέρασε, όμως ο Ζάιον Γουίλιαμσον δεν ξέχασε όσα έγιναν. Στο τελευταίο ματς των Πέλικανς και τη νίκη κόντρα στους Σανς, ο Ζάιον ολοκλήρωσε την αναμέτρηση κόντρα στους Σανς με κάρφωμα 360 μοιρών και ανεμόμυλο, κάτι που έφερε την ένταση μετά το τέλος του αγώνα. Οι παίκτες των ήλιων τον κατηγόρησαν για... ασέβεια στην επικράτηση των Πελεκάνων με 128-117, η οποία έχτισε σερί 6 νικηφόρων αναμετρήσεων.

Το... τέρας της Νέας Ορλεάνης δικαιολόγησε την ενέργεια του μετά το τέλος του ματς, αναφέροντας: «Δεν είναι του χαρακτήρα μου αυτό που έκανα. Αλλά πρέπει να καταλάβετε. Οι Σανς απέκλεισαν τους συμπαίκτες μου τη σεζόν που πέρασε. Εγώ βρίσκομαι σε αυτά τα αποδυτήρια και οι συμπαίκτες μου, τα αδέρφια μου απογοητεύτηκαν επειδή οι Σανς μας έστειλαν σπίτι μας πέρυσι».

Ο Ζάιον θέλει πάντα να παίζει, του λείπει όταν αναγκάζεται να μείνει εκτός λόγω τραυματισμών. Ξέρει ότι θα μπορούσε να βοηθήσει την ομάδα του και φέτος το έχει πάρει... πατριωτικά, κάνοντας εκπληκτικές εμφανίσεις που επιτρέπουν στους πελεκάνους να είναι πρώτοι στη Δύση.

Aπίθανος στα τελευταία πέντε ματς

Ο σταρ των Πέλικανς είναι απίθανος στα τελευταία πέντα ματς της ομάδας, οδηγώντας τη Νέα Ορλεάνη σε ισάριθμες νίκες. Απέναντι στους Ράπτορς είχε 35 πόντους, 10 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Απέναντι στο Σαν Αντόνιο είχε 30 πόντους, 15 ριμπάουντ και 8 ασίστ. Με τους Νάγκετς είχε 25 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Κόντρα στους Πίστονς είχε 29 πόντους, 10 ριμπάουντ και 5 ασίστ σε άλλο ένα double double. Τέλος στο τελευταίο ματς απέναντι στους Σανς το κοντέρ έγραψε 35 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Σε αυτό το διάστημα έχει μέσο όρο 30.4 πόντων, 9.6 ριμπάουντ κα 5.6 ασίστ με το απίθανο 68.4% εντός παιδιάς. Δεν μπορεί να σταματήσει κανείς τον Ζάιον που φέτος... κλείνει πολλά στόματα που αμφέβαλαν για εκείνον λόγω των πολλών ματς που έχασε σε προηγούμενες σεζόν και της ευπάθειας στους τραυματισμούς που στέρησαν από την ομάδα ένα... υπερόπλο.

Θέλει να δώσει τις... απαντήσεις του

Όταν ο Ζάιον είναι καλά, αποτελεί έναν από τους πιο κυριαρχικούς παίκτες στο ΝΒΑ, όντας ασταμάτητος μέσα στη ρακέτα με φοβερά ποσοστά. Ωστόσο υπάρχουν δύο σεζόν τη τελευταία τετραετία που μετρά περισσότερο χρόνο στα πιτς και λιγότερο στο παρκέ. Την αγωνιστική περιόδο 2019-20, στην πρώτη του σεζόν στην κορυφαί λίγκα του πλανήτη αγωνίστηκε σε μόλις 24 ματς, αφού τα προβληματα τραυματισμών δεν τον άφησαν. Επιπλέον στην περσινή σεζόν δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του ούτε δευτερόλεπτο, συνεχίζοντας να αντιμετωπίζει προβλήματα.

Για την απουσία του από όλα αυτά τα ματς, την ευπάθεια του στους τραυματισμούς, τα κιλά του, την αδυναμία πολλές φορές να κουμαντάρει το σώμα του, δεχόταν έντονη κριτική που σε πολλές περιπτώσεις έφτανε στα όρια της... ανθρωποφαγίας. Ο Ζάιον προσπαθούσε να κλείσει τα αυτιά του και φέτος δίνει τις απαντήσεις του στο παρκέ προς πάσα κατεύθυνση. Μπορεί να έχει χάσει αρκετά ματς μέχρι τώρα στην καριέρα του, ωστόσο όλοι ξέρουν καλά πως όταν ο Ζάιον πατά παρκέ και ενισχύει την προσπάθεια των Πέλικανς, είναι ένα... τέρας που δεν μαρκάρεται μέσα στο ζωγραφιστό λόγω όγκου, δύναμης και εκρηκτικότητας στο πρώτο βήμα.

Έπιασε και τον σπουδαίο Κρις Πολ

Στο προηγούμενο ματς με τους Πίστονς, ο Ζάιον έφτασε τα έξι ματς στην καριέρα του με 25+ πόντους, 10+ ριμπάουντ και 5+ ασίστ, ισοφαρίζοντας τον σπουδαίο Κρις Πολ στην τέταρτη θέση στην ιστορία της Νέας Ορλεάνης. Μόλις στα 3.5 χρόνια πορείας με τους πελεκάνους, παίζοντας ουσιαστικα μόλις ένα έτος γεμάτο, ο Γουίλιαμσον βλέπει στα... μάτια έναν παίκτη που ήταν εντυπωσιακός στη Νέα Ορλεάνη και φυσικά στη συνέχεια της καριέρας του, αποτελώντας έναν εκ των κορυφαίων point guards της ιστορίας.

Πολλές οι 30άρες του Ζάιον, αρκετά τα double double για ένα παιδί που οι Πέλικανς τον εμπιστεύτηκαν έχουν στηρίξει πολλά πάνω του, ελπίζοντας πως θα αντέξει το κορμί του και θα κρατηθεί μαρκιά από κακοδαιμονίες και ατυχίες. Άκουσε πολλά, επέστρεψε δριμύτερος και τώρα κάνει τους αντιπάλους να τον φοβούνται ξανά. Χρειάζεται 2 και 3 παίκτες όταν παίρνει τη μπάλα στο post, είτε πάει πρόσωπο με πρόσωπο κόντρα στον προσωπικό του αντίπαλο. Με μόνο έναν αμυντικό δεν τον... κάνεις καλά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα