Μπακς - Μπουλς 113-118: «Άλωσαν» το Μιλγουόκι με ΝτεΡόζαν και... τρίποντα (vid)

bet365

Στη δεύτερη ήττα εντός έδρας (113-118) υποχρεώθηκαν οι Μιλγουόκι Μπακς του κυριαρχικού Γιάννη Αντετοκούνμπο (36 π.,11 ριμπ., 7 ασ.) στο δεύτερο μέρος χάρη από τους Σικάγο Μπουλς του εξαιρετικού ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν (36π., 8ριμπ.) με τα τρίποντα στο τέλος να είναι κομβικά.

Το Fiserv Forum γέμισε για το παιχνίδι των Μιλγουόκι Μπακς με τους Σικάγο Μπουλς και το θέαμα δεν τους απογοήτευσε... Παρά μόνο το αποτέλεσμα! Οι «ταύροι» με ένα κρεσέντο τριπόντων στο φινάλε κατάφεραν να πάρουν ανάσα από τον ασφυκτικό κλοιό του Γιάννη Αντετοκούνμπο και των συμπαικτών του και να πάρουν τη νίκη με 113-118, φτάνοντας έτσι τις 8 νίκες (8-10), την ώρα που οι γηπεδούχοι μέτρησαν την 5η τους ήττα (12-5).

Μετά από 48 λεπτά αγώνα χαμογέλασε η ομάδα που είχε στο ρόστερ της την φανέλα με το όνομα «Αντετοκούνμπο». Και όχι του Giannis ή του Θανάση, αλλά του Κώστα, καθώς ο Μπίλι Ντόνοβαν τον «επιστράτευσε» για το συγκεκριμένο ματς κόντρα στα αδέρφια του χωρίς ωστόσο να αγωνιστεί. Ο Greek Freak βρέθηκε στα...ρηχά στο πρώτο μέρος, ήταν μεγάλος πρωταγωνιστής στο δεύτερο, όμως ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν και τα τρίποντα "βόμβες" έφεραν την επικράτηση στους Μπουλς.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ θετικά για τους Μπακς που παρατάχθηκαν σε ακόμη έναν αγώνα χωρίς τους Τζο Ίνγκλις και Κρις Μίντλετον. Το Σικάγο που δεν είχε στη διάθεσή του τους Λόνζο Μπολ και Γκόραν Ντράγκιτς βρέθηκε να κυνηγά νωρίς το -9 (16-7) μετά την εκκίνηση του Μπρουκ Λόπεζ. Όμως, ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν που αποφάσισε να... ζεσταθεί από την αρχή κρατούσε κοντά την ομάδα του με αποτέλεσμα το δωδεκάλεπτο να κλείσει στον πόντο (33-32) με την προσπάθεια του Γιάννη.

Ο Greek Freak δεν είχε βρει ακόμη τους φυσιολογικούς και συνηθισμένους του ρυθμούς. Τουλάχιστον σε επίπεδο σκοραρίσματος γιατί η ασίστ του έφερε το 38-32 από τα χέρια του Τζορτζ Χιλ που σκόραρε 5 συνεχόμενους στις αρχές της δεύτερης περιόδου. Οι Μπακς διατηρούσαν τα ηνία και φάνηκε να έχουν τον έλεγχο μέχρι και το σερί 8 πόντων που "έχτισαν" οι Μπουλς και μείωσαν σε 50-46. Πέντε πόντοι του Βούκσεβιτς έστειλαν μπροστά τους «ταύρους», όμως ο Τζρου Χόλιντεϊ πρόλαβε το χρονόμετρο για το 62-61.

Η «μονομαχία» ΝτεΡόζαν και Γιάννη και το πρόβλημα στα φάουλ

Το τρίτο δωδεκάλεπτο είχε τις υπογραφές του Αντετοκούνμπο και του ΝτεΡόζαν. O Giannis ελευθέρωσε... το θηρίο και απαντούσε σε κάθε προσπάθεια των αντιπάλων του να ξεφύγουν (71-70). Στο διάστημα αυτό, σημείωσε 19 πόντους (8 είχε στο ημίχρονο) και έδωσε το σύνθημα στα «ελάφια» παρότι χρειάστηκε να παρακολουθήσει μεγάλο μέρος από την περίοδο στον πάγκο "κουβαλώντας" 4 φάουλ. Η μεγάλη βραδιά του σταρ των Μπουλς όμως δημιουργούσε πονοκέφαλο στον Μπουντενχόλζερ.

Τον οποίο μείωσε ξανά ο Αντετοκούνμπο επιστρέφοντας στο παρκέ μαζί με τον Χόλιντεϊ. Στα καθοριστικά λεπτά με το παιχνίδι να έχει περάσει και από την ισοπαλία στους 104 πόντους, ένα ακυρωθέν καλάθι του Μπρουκ Λόπεζ δεν μπόρεσε να δώσει το νέο προβάδισμα στους Μπακς. Ο Γιάννης έκανε το +3 (109-106) 1'35'' πριν το τέλος, με τα τρίποντα των Κόμπι Γουάιτ και Βούκσεβιτς να πέφτουν σαν... βόμβες στο παρκέ και να υποχρεώνουν τελικά το Μιλγουόκι στη δεύτερη ήττα της έδρας του.

Το ματς ολοκληρώθηκε με τη στατιστική του ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν να καταγράφει 36 πόντους με 8 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 2 μπλοκ. Στους 36 σταμάτησε εν τέλει και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο που με 11 ριμπάουντ μέτρησε ακόμη ένα double-double (15/27 εντός παιδιάς, 6/9 βολές) ενώ είχε 7 ασίστ για 8 λάθη.

Από εκεί και πέρα, Βούκσεβιτς και ΛαΒίν συμπλήρωσαν με 18 πόντους το έργο της ομάδας τους, ο Κόμπι Γουάιτ είχε 14 και ο Γουίλιαμς 11. Για τους Μπακς, στους 20 πόντους ήταν ο Μπρουκ Λόπεζ, 14 είχε ο Χόλιντεϊ και 13 ο Γκρέισον Άλεν.

Τα δωδεκάλεπτα: 33-32, 62-61, 83-90, 113-118

πλ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα