Μπακς - Μπλέιζερς 119-111: Giannis effect και νίκη για τα «ελάφια» κόντρα στους Μπλέιζερς (vid)

bet365

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έγινε ο λόγος να ανεβάσουν ρυθμούς οι Μπακς, «φόρτωσε» το καλάθι των Μπλέιζερς με 37 πόντους και οδήγησε το Μιλγουόκι στη 12η νίκη του στη σεζόν διατηρώντας το καλύτερο ρεκόρ έδρας στο ΝΒΑ.

Οι Μιλγουόκι Μπακς έβαλαν ακόμη ένα «λιθαράκι» στην παράδοση που τους θέλει να είναι δυσκολοκατάβλητος αντίπαλος για τους Μπλέιζερς. Πέραν της νίκης του Πόρτλαντ τον περασμένο Φλεβάρη, η προηγούμενη επικράτηση κόντρα στα «ελάφια» του Γιάννη Αντετοκούνμπο γυρίζει πίσω στο 2019. Τα ξημερώματα της Τρίτης (22/11), όσοι βρέθηκαν στο Fiserv Forum, μικροί και μεγάλοι με τις φανέλες του Greek Freak, είδαν το Giannis effect να τους επιστρέφει στα θετικά αποτελέσματα με το τελικό 119-111.

Ο Έλληνας σταρ ολοκλήρωσε το ματς με μία ακόμη "30άρα" (37π.) και ήταν ο λόγος που στο δεύτερο μέρος η ομάδα του είχε καλύτερο έλεγχο στο παιχνίδι φτάνοντας στην 12η νίκη τους στη σεζόν (12-4). Ο Ντέιμιαν Λίλαρντ δεν βρισκόταν στο παρκέ για τους Μπλέιζερς (10-7) κάνοντας πιο δύσκολο το έργο τους, ενώ οι Μπακς έκαναν ρεκόρ ασίστ μοιράζοντας 31(!).

Οι παίκτες του Μπουντενχόλζερ ξεκίνησαν το παιχνίδι φτάνοντας γρήγορα στο 11-2 με τον Γιάννη να...μοιράζει και τους Κάρτερ-Άλεν να σκοράρουν. Νούρκιτς και Σαρπ βοήθησαν την ομάδα τους να πλησιάσει, ενώ μετά το 22-15 που διαμόρφωσε ο Άλεν από μακριά, οι Μπλέιζερς ισοφάρισαν, αλλά κατάφεραν να πάρουν και το προβάδισμα 4 πόντων από τον Γουίνσλοου, με τον Γιάννη να μειώνει για το τέλος του δωδεκαλέπτου.

Στη δεύτερη περίοδο, το παιχνίδι ήταν πιο κλειστό μέχρι και το ημίχρονο. Το Πόρτλαντ προσπαθούσε να ξεφύγει βρίσκοντας διαφορετικούς πρωταγωνιστές, αλλά κομβικούς παράγοντες του Σάιμονς, Νούρκιτς και Γκραντ, ενώ από την άλλη οι Μπακς παρέμεναν στο... πεδίο του αντιπάλου τους με τον Κόνατον να είναι στο παρκέ. Ο Μπρουκ Λόπεζ έδωσε και πάλι «κεφάλι» στο σκορ για το Μιλγουόκι (56-54) 3'05'' πριν το ημίχρονο με τους Πόρτις και Αντετοκούνμπο με το απίθανο πόστερ στον Νούρκιτς να στέλνουν την ομάδα τους στους 63 πόντους στον δρόμο για τα αποδυτήρια έχοντας δεχθεί 61.

Η επιρροή του Γιάννη στο δεύτερο μέρος

Με την επιστροφή, ο Γιάννης των 13 πόντων στο α' μέρος γύρισε... τον διακόπτη στο Freak και το Giannis effect πήρε σάρκα και οστά στο Fiserv Forum. Ο Αντετοκούνμπο είτε σκόραρε είτε προκάλεσε τους πρώτους 6 πόντους των γηπεδούχων για το 61-69 , το οποίο ναι μεν πλησίασαν οι φιλοξενούμενοι με τον Νούρκιτς, όμως οι Μπακς είχαν τις λύσεις από διαφορετικούς παίκτες που ανέβαζαν ρυθμό (76-67). Ο Έλληνας σταρ μέχρι εκείνο το σημείο είχε σπαταλήσει αρκετές βολές, όμως προσέθεσε στο ρεπερτόριό του το mid range και έτσι μπόρεσε να... ξεκλειδώσει.

Στις αρχές του τέταρτου δωδεκαλέπτου, ο πίνακας έδινε ανάσα με 93-79 στους Μπακς με τον Χόλιντεϊ να παίρνει τα ηνία από τον...παρτενέρ του και να διατηρεί την ομάδα του σε μία καλή απόσταση στο δρόμο για τη νίκη. Ένα γκολ-φάουλ του Γιάννη περίπου 6 λεπτά πριν το τέλος του ματς διαμόρφωσε το 107-96 και η συνέχεια αποδείχθηκε υπόθεση διαχείρισης από το Μιλγουόκι που έφτασε στην επικράτηση με 119-111.

Ο Αντετοκούνμπο είχε 37 πόντους (τους περισσότερους εκ των οποίων στο δεύτερο μέρος), 7 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 2 κλεψίματα και μόλις ένα λάθος, με το... μελανό σημείο της στατιστικής του να είναι οι βολές (5/12). Ακολούθησαν οι Άλεν και Χόλιντεϊ με 17 πόντους έκαστος, με τον Γκρέισον να ισοφαρίζει το ρεκόρ σεζόν με 8 ριμπάουντ και τον Τζρου να έχει 6 ασίστ. Ο Λόπεζ είχε 14 και ο ο Πόρτις 13.

Από την άλλη, στα... παπούτσια του Λίλαρντ προσπάθησε να μπει ο Σάιμονς με 29 πόντους (3/11 τρ.), ο Τζεραμι Γκραντ σημείωσε 18, ο Χαρτ είχε 17 με 9 ριμπάουντ και ο Νούρκιτς σταμάτησε στους 16 με 10 ριμπάουντ.

Τα δωδεκάλεπτα: 30-32, 63-61, 93-79, 119-111

g

b

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα