Kουίνσι Έισι: Αποσύρθηκε από τα παρκέ και έγινε... προπονητής του Τάιλερ Ντόρσεϊ

Kουίνσι Έισι: Αποσύρθηκε από τα παρκέ και έγινε... προπονητής του Τάιλερ Ντόρσεϊ

Kουίνσι Έισι: Αποσύρθηκε από τα παρκέ και έγινε... προπονητής του Τάιλερ Ντόρσεϊ

bet365

Ο Κουίνσι Έισι αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση και ενσωματώθηκε στο προπονητικό επιτελείο των Texas Legends. Εκεί συναντιέται ξανά με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ, με τον οποίο υπήρξαν συμπαίκτες στον Ολυμπιακό τη σεζόν 2021/22.

Η ολοκλήρωση της σεζόν 2021/22 έμελλε να γίνει και το ορόσημο για την καριέρα του Κουίνσι Έισι. Ο 32χρονος Αμερικανός αποφάσισε να κρεμάσει τα... μπασκετικά του, να αποχωρήσει από τα παρκέ και να σταματήσει τα σουτ της προθέρμανσης πριν από κάθε αγώνα. Χωρίς, βέβαια, να μείνει μακριά από αυτόν τον χώρο για μεγάλο διάστημα, αφού άνοιξε την πόρτα της προπονητικής και εντάχθηκε στο δυναμικό των Texas Legends.

Έπειτα από μία γεμάτη πορεία δέκα ετών όπου οι εμπειρίες τόσο από τα σαλόνια του ΝΒΑ, όσο και από το ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι εμφανείς στο βιογραφικό του, ο Έισι βρήκε το πάτημα από τα γνώριμα εδάφη του Τέξας, από όπου και κατάγεται, για να καταπιαστεί με κάτι νέο. Η G-League και η θυγατρική ομάδα των Ντάλας Μάβερικς, Texas Legends (της οποίας υπήρξε μέλος και το 2016/17) έδωσαν μία θέση στον έμπειρο και προσφάτως παλαίμαχο φόργουορντ-σέντερ ως player development coach μέσα σε προπονητικό επιτελείο 13 ατόμων!

Ανάμεσα στους παίκτες που θα κληθεί να...εξελίξει καθημερινά, βρίσκεται και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ. Ο 26χρονος γκαρντ που το καλοκαίρι υπέγραψε two way συμβόλαιο με τους Τεξανούς επιστρέφοντας στο ΝΒΑ, θα τεθεί πλέον υπό την καθοδήγηση ενός άλλοτε συμπαίκτη του. Οι δυο τους συνυπήρξαν στον Ολυμπιακό την σεζόν 2021/22 από τον Νοέμβρη και μετά, όταν ο Έισι έκλεισε την μεταγραφή του στους «ερυθρολεύκους» προκειμένου να ενισχύσει την προσπάθειά τους στη γραμμή των ψηλών!

Τη δεδομένη στιγμή Έισι και Ντόρσεϊ θα βρεθούν μαζί στο παρκέ. Ο πρώτος με τα... πολιτικά του και ο δεύτερος να εκτελεί τις οδηγίες του σε ένα νέο κεφάλαιο της καριέρας τους, με το πρωτάθλημά τους να είναι έτοιμο να ξεκινήσει!

 

NBA Τελευταία Νέα