Μπράουν: Τα συγκινητικά λόγια για τον αείμνηστο Μπιλ Ράσελ (vid)

Μπράουν: Τα συγκινητικά λόγια για τον αείμνηστο Μπιλ Ράσελ (vid)

Μπράουν: Τα συγκινητικά λόγια για τον αείμνηστο Μπιλ Ράσελ (vid)

bet365

Ο Τζέιλεν Μπράουν μίλησε για τον Μπιλ Ράσελ, πριν από το τζάμπολ της αναμέτρησης των Σέλτικς με τους Σίξερς.

Τα πάντα ήταν αφιερωμένα στον Μπιλ Ράσελ. Ο θρύλoς του NBA «έφυγε» από τη ζωή στην ηλικία των 88 και οι φίλαθλοι στο TD Garden, πριν από το τζάμπολ του αγώνα των Σέλτικς με τους Σίξερς (νίκη με 126-117), είχαν την ευκαιρία να πουν το δικό τους «αντίο» σε έναν άνθρωπο που αφιέρωσε τη ζωή του στους Μπόστον Σέλτικς.

Ο Τζέιλεν Μπράουν ανέλαβε να μιλήσει για τον Ράσελ. Η επιλογή ήταν σημαδιακή, αφού ο παίκτης της Βοστόνης έχει αναλάβει πολλές δράσεις ακτιβισμού, όπως είχε κάνει και ο θρυλικός σέντερ με τα 11 πρωταθλήματα. Μερικές φορές ο γκαρντ των Σέλτικς κόμπιασε, μιλώντας για τον Ράσελ.

Το κοινό ήταν εκεί, με ένα ζεστό χειροκρότημα. Για να του δώσει δύναμη να μιλήσει. Αλλά και να τιμήσει το σημαντικό έργο του Ράσελ, τόσο εντός των γηπέδων, όσο και μακριά απ' αυτά.

«Ο Μπιλ Ράσελ ήταν ένας σπουδαίος άνδρας. Αλλά τι σημαίνει αυτό; Τι καθορίζει το μεγαλείο του; Ποιος ήταν ως μέντορας, ως πατέρας, ως μέλος της κοινότητας και το σπουδαιότερο τα 11 πρωταθλήματά του στη Βοστόνη, ως παίκτης και ως προπονητής.

Αλλά δίχως αμφισβήτηση, ο Μπιλ Ράσελ ήταν ένας σπουδαίος άνδρας για όσα πρέσβευε. Κατά τη διάρκεια της κορύφωσης του ρατσισμού στην κοινότητά μας, πρέσβευε την εντιμότητα και την ευγένεια, την οποία μετέφερε και στον αθλητισμό. Ο σεβασμός που έλαβε από τους συνανθρώπους του θα ζει αιώνια και είμαι περήφανος που έσφιξα το χέρι του.

Ήταν ένας πραγματικός πρωταθλητής, τόσο εντός, όσο και εκτός του γηπέδου. Και η ευγνωμοσύνη μας είναι ατελείωτη. Ξεκίνησα λέγοντας ότι ο Μπιλ Ράσελ ήταν ένας σπουδαίος άνδρας. Κλείνοντας, ο Μπιλ Ράσελ ήταν ο μεγαλύτερος άνδρας όλων, στο ΝΒΑ, σε αυτόν τον οργανισμό. Και ο κόσμος ήταν πολύ τυχερός που τον είχε. Ας αναπαυθεί σε ειρήνη». ήταν τα λόγια του Μπράουν.

@Photo credits: Glomex

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα