H «Redeem Team» του Netflix για την ήττα από την Ελλάδα το 2006: «Η χειρότερη που βιώσαμε»

Γιώργος Κούβαρης
H «Redeem Team» του Netflix για την ήττα από την Ελλάδα το 2006: «Η χειρότερη που βιώσαμε»

bet365

Στην πλατφόρμα του Netflix βρίσκεται ήδη στον αέρα το ντοκιμαντέρ για την επιστροφή της εθνικής ομάδα των ΗΠΑ στις επιτυχίες το 2008 όπου οι ΝΒΑers θυμούνται την ήττα από την Εθνική Ελλάδας στην Σαϊτάμα.

Αν μη τι άλλο η νίκη της Ελλάδας επί των ΗΠΑ του Λεμπρόν, του Καρμέλο, του Πολ, του Γουέιντ το 2006 στην Ιαπωνία ήταν μία από τις καλύτερες στιγμές (αν όχι η καλύτερη) στην ιστορία της Εθνικής μας ομάδας. Μια ήττα η οποία έμελλε να αποτελέσει και το «turning point» των Αμερικανών για να επιστρέψουν στις επιτυχίες ύστερα από μια «στείρα» πενταετία...

Στο ντοκιμαντέρ «The Redeem Team: Εξιλέωση στο Παρκέ» το οποίο και προβάλλεται από την πλατφόρμα του Netflix, υπάρχει αναφορά σ' εκείνο το ματς όπου οι ΝΒΑers δεν μπορούν να ξεχάσουν τα όσα είχαν συμβεί στη Σαϊτάμα:

«Θυμάμαι αυτό το παιχνίδι σαν να ήταν χθες. Είχαν και έναν τύπο, τον 'μπέιμπι Σακ'» εξιστορεί ο Ντουάιτ Χάουαρντ για τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη, ενώ ο προπονητής Μάικ Σιζέφσκι έλεγε: «Για μια περίοδο, την 3η περίοδο, ήμασταν φρικτοί και εκείνοι φοβεροί. Είναι η χειρότερη ήττα που έχω βιώσει».

Το trailer του ντοκιμαντέρ «The Redeem Team»

Ο Ντουέιν Γουέιντ στάθηκε στον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα είχε νικήσει τις ΗΠΑ: «Μας νίκησαν με την επίθεσή μας. Στο ΝΒΑ παίζουν pick n roll ψηλά στη ρακέτα. Και μας νίκησαν με pick n roll ψηλά στη ρακέτα. Η αυτοπεποίθησή τους ανέβαινε. Έπαιξαν το τέλειο παιχνίδι. Και εμείς δεν επιστρέψαμε ποτέ. Δεν θέλαμε να ανέβουμε και να πάρουμε τα χάλκινα μετάλλια. Πιστεύαμε ότι αξίζαμε κάτι παραπάνω από αυτό» ενώ ο Κρις Μπος ανέφερε: «Το βλέπεις στην τηλεόραση και λες 'γιατί δεν τους κόβουν;' Όταν παίζεις σε πραγματικό χρόνο είναι δύσκολο να καταλάβεις τι στον διάολο συμβαίνει».

Όσο για τον Καρμέλο Άντονι ο οποίος έμεινε στην ιστορία απλά και μόνο να παρακολουθεί τους παίκτες της Ελλάδα να χορεύουν συρτάκι στο κέντρο του παρκέ και να πανηγυρίζουν την μεγάλη πρόκριση; «Θυμάμαι ότι όλοι ήταν στα αποδυτήρια μετά την ήττα κι εγώ ήμουν στο γήπεδο και έβλεπα τους πανηγυρισμούς. Και σκεφτόμουν: 'Δεν γίνεται να ξανανιώσουμε έτσι» ενώ ο Λεμπρόν Τζέιμς ήταν πιο... ρεαλιστής: «Τότε δεν ήταν ακόμα η ώρα. Δεν μπορείς να σκέφτεσαι ότι θα συμβαίνουν όλα όπως τα θες. Ξέρω ότι δεν ένιωθα τόσο άσχημα όσο ένιωθα μετά την ήττα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Όμως δεν ήταν η κατάλληλη ώρα».

Θυμηθείτε και πάλι την ιστορική νίκη της Ελλάδας

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα