Reedem Team: Οι ατάκες ΛεΜπρόν, Γουέιντ και Σιζέφσκι για την ήττα στη Σαϊτάμα

Reedem Team: Οι ατάκες ΛεΜπρόν, Γουέιντ και Σιζέφσκι για την ήττα στη Σαϊτάμα

bet365

Το ντοκιμαντέρ του Netflix για την Redeem Team κυκλοφόρησε και ένα ξεχωριστό κεφάλαιο αποτελεί η ήττα των ΗΠΑ από την Ελλάδα στη Σαϊτάμα το 2006. Τι λέει ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο Ντουέιν Γουέιντ και ο Μάικ Σιζέφσκι.

Ο χρόνος πρέπει να γυρίσει πίσω. Στο 2008. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο. Τότε η Team USA σύστησε στον κόσμο την ομάδα που ήρθε για να λυτρώσει τους πάντες από τις... αμαρτίες του πρόσφατου παρελθόντος, την Redeem Team.

Προτού, όμως, η ομάδα του Μάικ Σιζέφσκι κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Πεκίνο, έπρεπε να υποστεί ακόμη ένα σοκ. Τον αποκλεισμό από την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006. Μία από τις κορυφαίες στιγμές της «γαλανόλευκης».

Η ιστορία της ομάδας των ΗΠΑ, με μέλη όπως ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο Κόμπι Μπράιαντ και ο Ντουέιν Γουέιντ έγινε ντοκιμαντέρ στο Netflix. Και για να καταλήξει στη λύτρωση, πρέπει πρώτα να βιώσει τον... πόνο.

«Δεν έχω βιώσει χειρότερη ήττα...»

«Θυμάμαι αυτό το ματς σαν να είναι χθες. Είχαν έναν τύπο, τον μικρό Σακ», ήταν η ατάκα του Ντουάιτ Χάουαρντ. Ο Σιζέφσκι παραδέχτηκε ότι «για μία περίοδο, την 3η, ήμασταν φρικτοί και εκείνοι φοβεροί. Όταν χάσαμε, δεν έχω βιώσει χειρότερη ήττα. Προπονείς τη χώρα σου και χάνεις».

Όσο για τον ΛεΜπρόν; «Δεν ήταν η ώρα. Δεν μπορείς να σκέφτεσαι ότι όλα θα συμβαίνουν όπως τα θες. Ξέρω ότι δεν ένιωθα τόσο άσχημα, όσο μετά την ήττα στους Αγώνες της Αθήνας, μα δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή».

«Είναι δύσκολο να καταλάβεις τι διάολο συμβαίνει»

Ο Ντουέιν Γουέιντ αναφέρθηκε στον τρόπο που ήρθε η νίκη της Ελλάδας. Και η ήττα των ΗΠΑ. «Μας νίκησαν με την επίθεση μας. Στο ΝΒΑ παίζουν πικ εν ρολ ψηλά στη ρακέτα. Μας νίκησαν με αυτό». Και πρόσθεσε: «Όταν παίζεις σε πραγματικό χρόνο είναι δύσκολο να καταλάβεις τι στο διάολο συμβαίνει. Έπαιξαν το τέλειο παιχνίδι και εμείς δεν ορθοποδήσαμε».

Το πλάνο του ντοκιμαντέρ έχει εστιάσει στον αποσβολωμένο Καρμέλο Άντονι, ο οποίος βλέπει τους παίκτες της Ελλάδας να χορεύουν. «Θυμάμαι στα αποδυτήρια ήταν όλοι εκεί, μετά την ήττα και εγώ είμαι ακόμα στο γήπεδο και βλέπω τους πανηγυρισμούς και σκεφτόμουν ότι δεν πρέπει να νιώσουμε ξανά έτσι».

@Photo credits: INTIME
 

NBA Τελευταία Νέα