Μπακς: Αλλάζουν την άμυνά τους (vids)

Μπακς: Αλλάζουν την άμυνά τους (vids)

Μπακς: Αλλάζουν την άμυνά τους (vids)

bet365

Οι Μιλγουόκι Μπακς αλλάζουν. Διαφοροποιούν την άμυνά τους, με τον Μάικ Μπούντενχολζερ να μην αδιαφορεί πλέον για τα τρίποντα που εκτελούν οι αντίπαλοι.

Τα προηγούμενα χρόνια η αμυντική φιλοσοφία των Μιλγουόκι Μπακς επέβαλλε την προστασία της ρακέτας με κάθε κόστος. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Μπρουκ Λοπεζ ήταν οι... πρωταθλητές του Μάικ Μπούντενχολζερ. Έκαναν σίγουρο ότι οι αντίπαλοι δεν θα πλησιάσουν ή αν το κάνουν, θα γίνει με κόπο και σωματικό κόστος.

Η περιφερειακή άμυνα έμενε πίσω. Και οι αντίπαλοι είχαν πολλά ελεύθερα σουτ. Χαρακτηριστικό είναι πως τα τέσσερα τελευταία χρόνια οι Μπακς έδιναν από 36.3 μέχρι 40.6 τρίποντα στους αντιπάλους τους ανά αγώνα.

Αριθμοί που τον τοποθέτησαν στην 30ή και τελευταία θέση της λίγκας τα τρία από τα τέσσερα χρόνια. Η μοναδική διαφοροποίηση ήρθε τη σεζόν 2020-2021 όταν τερμάτισαν 28οι!

Κάτι που τους κόστισε μία πρόκριση στην περσινή σειρά απέναντι στους Μπόστον Σέλτικς.

Πλέον, αυτό αλλάζει. Το παραδέχτηκε και ο Μπούντενχολζερ. Αλλά και ο βοηθός του, ο Τσαρλς Λι. Μάλιστα, ο τελευταίος το εφάρμοσε στην αναμέτρηση προετοιμασίας κόντρα στους Μέμφις Γκρίζλις, αφού ο «Κόουτς Μπαντ» ήταν εκτός λόγω μιας επέμβασης στο πόδι του. Και λογικά θα είναι κάτι που θα αντικρίσουμε και στα δύο ματς του Άμπου Ντάμπι κόντρα στους Ατλάντα Χοκς. Όπου αναμένεται να αγωνιστούν και όλοι οι παίκτες των Μπακς. Και θα είναι η «έκπληξη» των Μπακς απέναντι στους αντιπάλους τους.

Αυτό σημαίνει ότι οι παίκτες των Μπακς θα πρέπει να κυνηγούν κάθε φάση στην περιφέρεια και την ίδια στιγμή να έχουν την πρόκληση να κλείνουν τους διαδρόμους προς το καλάθι. Όπως κάνουν σχεδόν όλες οι ομάδες του κόσμου.

«Κάποιες φορές πρέπει να είμαστε εξυπνότεροι, άλλες περισσότερο σοφοί και πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα βρούμε έναν τρόπο να γίνουμε κάπως χαρούμενοι στο μέσο όρο», είπε ο κόουτς των Μπακς.

Και συνέχισε: «Έχουμε μία έξυπνη ομάδα. Οπότε θα είναι πιο εύκολο να επικοινωνήσουμε. Νομίζω ότι υπάρχει ελευθερία στον ανταγωνισμό και ίσως προκαλέσουμε την εξυπνάδα και δώσουμε την απαραίτητη έμφαση».

@Photo credits: NBA/Getty Images

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα