Αντετοκούνμπο: «Είμαι γέρικη ψυχή, νιώθω βετεράνος εδώ και μία πενταετία» (vids)

Αντετοκούνμπο: «Είμαι γέρικη ψυχή, νιώθω βετεράνος εδώ και μία πενταετία» (vids)

Αντετοκούνμπο: «Είμαι γέρικη ψυχή, νιώθω βετεράνος εδώ και μία πενταετία» (vids)

bet365

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μπαίνει στη 10η σεζόν του στο NBA και δηλώνει μία... γέρικη ψυχή που θέλει να κερδίζει και δίνει τα πάντα στο παρκέ.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι εδώ και μερικά χρόνια ένας βετεράνος του NBA. Ο όρος δεν πρέπει να λαμβάνεται ως υποτιμητικός. Μετά τη συμπλήρωση οκτώ ετών στη λίγκα κάθε παίκτης λογίζεται ως βετεράνος.

Ο Giannis μάλλον αισθάνεται διαφορετικά, δηλώνοντας - σε συνέντευξή του στο NBC - «μία γέρικη ψυχή», μπαίνοντας στη 10η σεζόν της καριέρας του. Και είναι ακόμη 27 χρόνων.

«Είμαι γέρικη ψυχή πλέον. Στο μυαλό μου νιώθω πως είμαι βετεράνος εδώ και μία πενταετία. Αλλά όπως το κορμί μου έχω πολλή ενέργεια μέσα μου. Είμαι πεινασμένος και θέλω να πετύχω περισσότερα. Θέλω να βγαίνω εκεί έξω και να βοηθώ την ομάδα μου με κάθε τρόπο. Πολλοί γνωρίζουν πως είμαι νικητής. Λατρεύω να κερδίζω. Μου αρέσει να βγαίνω έξω και τα δίνω όλα στο παρκέ.

Πολύς κόσμος όντως δεν πιστεύει πως είμαι ήδη 10 χρόνια στη λίγκα και με βλέπουν σαν τον "νέο". Ξέρεις, τον νέο που έχει έρθει πρόσφατα αλλά στο τέλος της μέρας πάντα θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να κερδίζω παιχνίδια», εξήγησε ο Αντετοκούνμπο.

Και συνέχισε μιλώντας για την εξέλιξη του, στο σώμα και το πνεύμα, μετά από μία δεκαετία στο NBA. «Νιώθω διαφορετικός. Όταν ήμουν 18 έτρωγα cheeseburger και έπινα αναψυκτικά αλλά καθώς μεγαλώνεις συνειδητοποιείς πως αν θες μία μακρά ζωή πρέπει να έχεις ένα healthy lifestyle. Σίγουρα προσέχω το κορμί μου όσο περισσότερο μπορώ. Είναι η καλύτερη επένδυση που μπορεί να κάνει κάποιος, να επενδύσει στο σώμα του».

Ο Γιάννης που προσφέρει

Ειδική αναφορά έγινε στο κομμάτι της προσφοράς του. Με το πιο πρόσφατο εγχείρημά του να αφορά την υγεία. Και τη συνεργασία με μία εταιρία, προκειμένου να μπορεί να βοηθήσει όσους δεν μπορούν να πληρώσουν για την περίθαλψή τους.

«Είναι προσωπικό ζήτημα. Μεγαλώνοντας στην Ελλάδα δεν είχαμε πρόσβαση σε γιατρούς και πολλές φορές ο μπαμπάς μου ένιωθε φόβο να πάει στο νοσοκομείο. Φοβόταν την επίσκεψη στους γιατρούς, να πάει να μιλήσει μαζί τους ή να επισκεφτεί το νοσοκομείο λόγω του λογαριασμού. Δεν έχει σημασία από που είσαι ή ποια είναι τα δεδομένα, που μένεις ή τι κάνεις. Πρέπει να έχεις πρόσβαση σε αυτά. Πρέπει να έχεις πρόσβαση σε γιατρούς και νοσοκομεία. Είναι ανθρώπινο δικαίωμα», εξήγησε σχετικά.

Ο Γιάννης και ο Κόμπι

Ο Greek Freak αναφέρθηκε και στον αδικοχαμένο Κόμπι Μπράιαντ, μιλώντας για τον παιδικό ενθουσιασμό που έχει ο ίδιος και είχε ο πέντε φορές πρωταθλητής με τους Λος Άντζελες Λέικερς, μέχρι την απόσυρσή του.

«Δεν θα μοιραστώ τη συζήτηση που είχαμε κάνει, δεν είναι το στυλ μου. Αλλά μιλάγαμε γι αυτό, ναι. Το να είσαι παιδί, πάντα περίεργος. Πάντα να έχεις απορίες. Πάντα να θες να βελτιώνεσαι. Και αυτό είναι κάτι που ο Κόμπι έκανε μέχρι τα 38 του ακόμα και μετά από την απόσυρσή του. Ήθελε πάντα να γίνεται καλύτερος», ήταν τα λόγια του.

@Photo credits: NBA/Getty Images

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα