ΝΒΑ: Οι 5+1 κορυφαίοι free agents που περιμένουν την ευκαιρία τους (vid)

ΝΒΑ: Οι 5+1 κορυφαίοι free agents που περιμένουν την ευκαιρία τους (vid)

Νίκος Καρφής
ΝΒΑ: Οι 5+1 κορυφαίοι free agents που περιμένουν την ευκαιρία τους (vid)

bet365

Το Gazzetta ξεχωρίζει 5+1 περιπτώσεις παικτών από την αγορά των free agents.

Βρισκόμαστε στις αρχές Αυγούστου και υπάρχουν ακόμη αρκετοί ικανότατοι παίκτες στην αγορά που δεν έχουν βρει ομάδα, περιμένοντας καρτερικά να χτυπήσει το τηλέφωνο για να ψάξουν τον νέο σταθμό της καριέρας τους. Το Gazzetta έκανε το... ξεσκαρτάρισμα και ξεχώρισε τους 5+1 free agents στο ΝΒΑ που αξίζει να δούμε στην δεξαμενή των ελεύθερων που κρύβει ευκαιρίες.

ΛαΜάρκους Όλντριτζ (12.9 πόντοι, 5.5 ριμπάουντ πέρυσι)

Πολλοί είτε τον ξεχνούν, είτε τον υποτιμούν επειδή έχει πατήσει τα 36 και δεν έπαιξε ούτε δευτερόλεπτο στον αποκλεισμό των Νετς από τους Σέλτικς στα playoffs. Όμως ο βετεράνος ψηλός μπορεί να δώσει λύσεις σε όποιον του δώσει την ευκαιρία. Ένας εκ των πιο ποιοτικών ψηλών την τελευταία δεκαετία που ξέρει τον τρόπο να πληγώνει τον αντίπαλο με κινήσεις στο post, με σουτάκια μέσης απόστασης και φυσικά με το εξαιρετικό του fadeaway. Ο ΛαΜάρκους σούταρε με 55% εντός παιδιάς πέρυσι και διψά για έναν τίτλο μετά από 17 σεζόν στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη.

Καρμέλο Άντονι (13.3 πόντοι, 4.2 ριμπάουντ πέρυσι)

Μιλάμε για έναν εκ των κορυφαίων και πιο ταλαντούχων σκόρερ της ιστορίας που όμως δεν κατάφερε να φορέσει το πολυπόθητο δαχτυλίδι σε καμία από τις προσπάθειες του και ούτε στους Λέικερς του ΛεΜπρόν. Πρόκειται για έναν βετεράνο που μπορεί να βοηθήσει με την εμπειρία του και με την ποιότητα του όποια ομάδα τον αποκτήσει, προσφέροντας πόντους, ερχόμενος από τον πάγκο. Καθοριστικός σε πολλά ματς τα τελευταία χρόνια τόσο στους Λέικερς όσο και στους Μπλέιζερς. Δεν είναι παίκτης που αξίζει να μην έχει ομάδα στις 5 Αυγούστου. Τα τελευταία τρία χρόνια σούταρε με πάνω από 37.5% πίσω από τη γραμμή του τριπόντου.

Μοντρέζλ Χάρελ (13.1 πόντοι, 6.1 ριμπάουντ, 2 ασίστ πέρυσι

Έχει χάσει τον προσανατολισμό του από το 2020 μέχρι σήμερα, σε ένα διάστημα στο οποίο έχει αλλάξει τρεις ομάδες. Ένας ψηλός που έχει πάρει στα χέρια του το βραβείο του έκτου παίκτη το 2020 στην κορυφαία χρονιά της καριέρας του. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως ακόμα είναι 28 ετών και έχει μπροστά του ποιοτικά χρόνια, αν συμμορφωθεί και επικεντρωθεί στο μπάσκετ. Πάντως είχε και προβλήματα με τον νόμο Ο πάουερ φόργουορντ των Χόρνετς συνελήφθη, καθώς σε έλεγχο που έγινε στο αυτοκίνητό του εντοπίστηκαν σακουλάκια με μαριχουάνα. Ψηλός που δίνει ενέργεια στην επίθεση με τις δυναμικές κινήσεις του, αλλά θέλει δουλειά στην άμυνα.

Ντένις Σρούντερ (13.5 πόντοι, 4.6 ασίστ, 3.3 ριμπάουντ πέρυσι)

Έπαιξε σε 49 ματς με τη φανέλα των Σέλτικς πέρυσι πριν μετακινηθεί στο Χιούστον, εκεί όπου δεν έμεινε για πολύ και πλέον ψάχνει την νέα του περιπέτεια στο ΝΒΑ. Ο Γερμανός γκαρντ μπορεί να εξελιχθεί σε κλειδί για αρκετές ομάδες που θέλουν να προσθέσουν βάθος στον πάγκο τους και ταχύτητα στην περιφέρεια τους. Πάρα πολύ δύσκολα θα συνεχίσει να παίζει στο Χιούστον, αφού οι Ρόκετς πάνε σε rebuild και δίνουν τόπο στα νιάτα. Η θέση του είναι στο ΝΒΑ και η ποιότητα του αργά η γρήγορα θα κερδίσουν το νέο συμβόλαιο.

Kόλιν Σέξτον (16 πόντοι, 3.3 ριμπάουντ, 2.1 ασίστ πέρυσι)

Ο μεγάλος άτυχος της σεζον που πέρασε, αφού πρόλαβε να παίξει μόλις 11 ματς λόγω της ρήξης μηνίσκου που υπέστη. Στις δύο προηγούμενες σεζόν είχε μέσο όρο πάνω απο 20 πόντους και έδειχνε έφεση στο σκοράρισμα, ακόμα και αν μερικές φορές το παράκανε. Ο τραυματισμός του βοήθησε τον Γκάρλαντ να πάρει παραπάνω ευθύνες και να λάμψει, ενώ έγινε και All Star. Το Κλίβελαντ λογικά θα κάνει κίνηση να τον κρατήσει, ωστόσο αν δεν γίνει αυτό, θα υπάρξουν αρκετές ομάδες που θα παλέψουν για την υπογραφή του.

ΝτεΜάρκους Κάζινς (9 πόντοι, 5.6 ριμπάουντ, 1.5 ασίστ πέρυσι)

Και φτάνουμε στον παρεξηγημένο Ντεμάρκους Κάζινς που αν δεν είχε σοβαρούς τραυματισμούς στην καριέρα του και ήταν λίγο πιο ήρεμος στις αντιδράσεις του στο παρκέ, τώρα θα άνηκε στους κορυφαίους σέντερ της λίγκας. Ένας ποιοτικός ψηλός που έχει χάσει την χαρά και την σπιρτάδα του τα τελευταία χρόνια, κάτι που αποθαρρύνει αρκετές ομάδες να ασχοληθούν μαζί του και να του χαρίσουν την ευκαιρία για μια θέση στο ρόστερ τους. Tη σεζόν 2020-21 μέτρησε 8.9 πόντους, 6.4 ριμπάουντ κα 1.9 ασίστ σε Ρόκετς και Κλίπερς, ενώ την περσινή αγωνιστική περίοδο είχε 9 πόντους, 5.6 ριμπάουντ και 1.5 ασίστ σε Μπακς και Νάγκετς. Ψάχνει την... Ιθάκη του, παλεύοντας να πατήσει γερά στα πόδια του τα τελευταία χρόνια.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα