NBA: «Σφραγίδα» στις αλλαγές του κανονισμού για το take-foul, μόνιμη και η διαδικασία του play-in

Newsroom
NBA: «Σφραγίδα» στις αλλαγές του κανονισμού για το take-foul, μόνιμη και η διαδικασία του play-in

bet365

Τις πιο αυστηρές ποινές σε περίπτωση φάουλ στον αιφνιδιασμό, αλλά και την μονιμοποίηση του play-in τουρνουά για την όγδοη θέση και την είσοδο στα playoffs αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΒΑ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΒΑ προχώρησε σε σύσκεψη κατά την οποία θέλησε να διαφοροποιήσει τον κανόνα για τα take-foul στο τρανζίσιον, αλλά και να φέρουν το play-in τουρνουά σε νόμιμη πλέον κατάσταση.

Ξεκινώντας από τη σεζόν 2022/23, σε περίπτωση φάουλ σε αιφνιδιασμό η ομάδα που επιτίθεται θα έχει τη δυνατότητα μίας ελεύθερης βολής που θα εκτελείται από οποιονδήποτε παίκτη, θα διατηρεί την κατοχή της μπάλας και το φάουλ θα χρεώνεται αντίστοιχα ως προσωπικό στον παίκτη που το διέπραξε.

Η εξέλιξη αυτή αλλάζει ό,τι γινόταν μέχρι σήμερα, αφού προηγουμένως ο παίκτης που αμυνόταν χρεωνόταν κανονικό φάουλ και σε περίπτωση που δεν συμπλήρωνε τις παραβάσεις μίας περιόδου, η αντίπαλη ομάδα έκανε απλώς την επαναφορά.

Σύμφωνα με τον νέο κανόνα, οι ομάδες μπορούν να κάνουν ένα φάουλ κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων λεπτών του τέταρτου δωδεκαλέπτου και των δύο τελευταίων λεπτών της παράτασης χωρίς να ενεργοποιηθεί η νέα συνθήκη.

Το δεύτερο θέμα που απασχόλησε την επιτροπή, ωστόσο, όπως τόνισε και ο κομισάριος Άνταμ Σίλβερ σε συνέντευξη Τύπου, αφορούσε το play-in τουρνουά το οποίο πλέον καθιερώνεται και... μονιμοποιείται! Οι ομάδες που ολοκληρώνουν την κανονική περίοδο στις θέσεις 7-10 θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν μία θέση στα playoffs κάθε σεζόν.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα