ΜαρΖόν Μπότσαμπ: Οι Μπακς του πρόσφεραν μία νέα ζωή (vids)

ΜαρΖόν Μπότσαμπ: Οι Μπακς του πρόσφεραν μία νέα ζωή (vids)

ΜαρΖόν Μπότσαμπ: Οι Μπακς του πρόσφεραν μία νέα ζωή (vids)

bet365

O ΜαρΖόν Μποτσάμπ έκλαψε γιατί κατάφερε αυτό που δεν περίμενε κανείς. Ούτε ο ίδιος. Αψήφησε κάθε δυσκολία. Απέφυγε να μείνει άστεγος, ξεπέρασε την κατάθλιψη. Και νίκησε. Για το μπάσκετ. Για τη φαμίλια του. Για τους Μπακς.

O ΜαρΖόν Μποτσάμπ δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του. Η φωτογραφία που απεικονίζει τη νέα ζωή του, αυτή δίπλα στον κομισάριο του ΝΒΑ, θα του θυμίζει για πάντα το παρελθόν του. Εκείνη τη στιγμή. Και θα του δίνει μία ματιά από την... κλειδαρότρυπα στο μέλλον.

Η επιλογή των Μιλγουόκι Μπακς στο Draft του 2022 έβαλε τα κλάματα. Γιατί θυμήθηκε πόσα έχει περάσει για να αποκτήσει την ευκαιρία να βρεθεί στο πλευρό του Γιάννη Αντετοκούνμπο, του Κρις Μίντλετον, του Τζρου Χόλιντεϊ.

Η ιστορία του 22χρονου σμολ φόργουορντ διεκδικεί βραβείο επιμονής. Και λύτρωσης.

Βλέπετε, προτού η πανδημία της covid-19 χτυπήσει αλύπητα τον πλανήτη, ο Μπότσαμπ λογίζονταν στο Top-60 των παικτών σε όλα τα Λύκεια των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι προτάσεις υποτροφιών έκαναν ουρά στο κουτί της αλληλογραφίας στο σπίτι του. Μόνο που ο Μπότσαμπ δε διάλεξε κάποιο φημισμένο κολέγιο, αλλά μία προπαρασκευαστική ακαδημία στο Σαν Φρανσίσκο, την Chameleon BX, η οποία φημίζεται για την προετοιμασία των παικτών που θέλουν να συμμετάσχουν στο Draft.

Φοβού τον κορονοϊό!

Ο κορονοϊός έβαλε... φρένο σε όλα. Στην πρόσβαση των προπονήσεων. Στα ταξίδια των προπονητών. Και ο Μπότσαμπ δεν μπορούσε παρά να αποδεχτεί τη σκληρή πραγματικότητά (του).

Το ενδιαφέρον για το παιχνίδι του άρχισε να... ξεφτίζει. Ακόμη και ο ίδιος άρχισε να χάνει τη «φλόγα» του.

Όταν ο 20χρονος (τότε) διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε να κάνει παραπάνω από τρεις προπονήσεις την εβδομάδα, πήρε τη μεγάλη απόφαση.

Επιστροφή στην πόλη Γιάκιμα, τη γενέτειρά του. Στο ίδιο παλιό και κακοσυντηρημένο διαμέρισμα με τη μητέρα και τα αδέλφια του.

Η επιλογή ήταν απλή: Ή εκεί ή στο δρόμο. Διάλεξε το πρώτο.

Στο μυαλό του κυριαρχούσαν σκέψεις σκοτεινές. Η επικρατέστερη ανάφερε ότι το μπάσκετ είχε τελειώσει γι' αυτόν. Έτσι απλά. Είχε περάσει σχεδόν ένας χρόνος από την ημέρα που είχε παίξει μπάσκετ. Ανταγωνιστικό μπάσκετ. Του έλειπε. Αλλά του δημιουργούσε και ένα πελώριο ερωτηματικό: Μπορώ να αγωνιστώ στο NCAA; Ή παραπάνω;

Η Γιάκιμα είναι διαβόητη για τις συμμορίες της. Αρκετοί φίλοι του είχαν καταλήξει σε μία απ' αυτές. Και ο ίδιος θα μπορούσε, αν δεν... ξυπνούσε την κατάλληλη στιγμή.

Η κατάθλιψη και η γλυπτική

Ο ίδιος έχει παραδεχτεί πως είχε πέσει σε ένα είδος κατάθλιψης. Η επέμβαση της μητέρας του ήρθε την κατάλληλη στιγμή.

Του συνέστησε να διαβάσει τη Βίβλο. Ενώ άρχισε να ασχολείται με τη γλυπτική.

Κάπου εκεί ήρθε στη ζωή του το κοινοτικό κολέγιο της πόλης, το οποίο θα του έδινε τη δυνατότητα να παίξει μπάσκετ. Όχι στο NCAA, αλλά να παίξει μπάσκετ.

Δύο πρώην παίκτες του ΝΒΑ, ο Ροντ Στρίκλαντ και ο Μάικ Μίλερ (πρωταθλητής με τους Μαϊάμι Χιτ του ΛεΜπρόν) τον βοήθησαν να βρει ένα διαφορετικό δρόμο.

Αυτόν προς την G-League. Ο πρώτος του πρόσφερε ένα συμβόλαιο στην ομάδα επίλεκτων της G-League, τους Ignite, ενώ ο δεύτερος είχε δώσει τη συγκατάθεσή του, αφού πρώτα έκανε προπονήσεις μαζί του.

Ο εξαψήφιος μισθός του χρησιμοποιήθηκε για να βοηθήσει τη φαμίλια του. Πλέον, στο ΝΒΑ ο ετήσιος μισθός του θα φτάσει στα επτά ψηφία. Και ο Μπότσαμπ ξέρει ότι δεν υπάρχει άλλος καιρός για δάκρυα. Τα κατάφερε.

@Photo credits: NBA/Getty Images

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα