Κάρι: Ο τεράστιος Στεφ ανήκει στο TOP 10 παικτών ever (poll & vids)

Νίκος Καρφής
Κάρι: Ο τεράστιος Στεφ ανήκει στο TOP 10 παικτών ever (poll & vids)

bet365

Οι Γουόριορς επέστρεψαν στον θρόνο και το Gazzetta υποκλίνεται στον... εξωγήινο Στεφ Κάρι που δεν σταματά να μαγεύει τα πλήθη, βρίσκοντας μια θέση ανάμεσα στους κορυφαίους της ιστορίας.

Οι Γουόριορς καθάρισαν τους Σέλτικς μέσα στη Βοστώνη και επέστρεψαν στον θρόνο τους μετά το 2018. Πανηγύρισαν το τέταρτο πρωτάθλημα τους τα τελευταία οκτώ χρόνια, δείχνοντας πως είναι οι απόλυτοι κυρίαρχοι του παιχνιδιού. Μια ομαδάρα της εποχής μας με έναν μεγάλο πρωταγωνιστή. Ο Στεφ Κάρι οδήγησε το Γκόλντεν Στέιτ στο έβδομο πρωτάθλημα της ιστορίας του και δεν γινόταν να μην αναδειχθεί MVP των τελικών, αφήνοντας όλο τον πλανήτη με το στόμα ανοιχτό.

Η Βοστώνη πάλεψε, αλλά ο Κάρι γνώριζε πολύ καλά πως δεν γινόταν να χάσει το δαχτυλίδι του, μια στιγμή που τον έκανε να λυγίσει από συγκίνηση και χαρά. Ο κορυφαίος σουτέρ της ιστορίας έβαλε άλλο ένα... παράσημο στην σπουδαία καριέρα του και το Gazzetta γράφει για τον... μάγο που ανήκει πλέον στο TOP 10 των σπουδαιότερων παικτών της ιστορίας. Έχει μπει στην... κουβέντα με τον νέο του θρίαμβο.

Ο άνθρωπος που ηλεκτρίζει τα πλήθη

Ο Κάρι είναι ο ηγέτης, ο ιθύνων νους αυτής της ομάδας, ο σταρ που ανεβάζει και όλους τους υπολοίπους και τους κάνει να ξεπερνούν τον εαυτό τους τις περισσότερες φορές. Ειδικά στο Γκόλντεν Στέιτ, με ένα του τρίποντο μπορεί να ανάψει τη... σπίθα και να βάλει φωτιά στις κερκίδες. Είναι ο παίκτης του ΝΒΑ που ηλεκτρίζει τα πλήθη περισσότερα από κάθε άλλον και το κάνει χωρίς να χρειάζεται να καρφώσει.

O Kάρι είναι ο κορυφαίος σκόρερ των Ουόριορς, ο καλύτερος πασέρ της ομάδας, φυσικά ο καλύτερος σουτέρ που έχει δει ποτέ το άθλημα. Κουμανταδόρος του παιχνιδιού και πάντα ξέρει τι πρέπει να κάνει μέσα στο παρκέ για να ανεβάσει την ομάδα του. Στον επιθετικό τομέα αποτελεί τον παίκτη που περνάνε όλα από αυτόν, τόσο σε εκτέλεση όσο και σε δημιουργία. Οι... πολεμιστές δίχως εκείνον στο παρκέ χάνουν τον προσανατολισμό τους στην επίθεση, όπως συμβαίνει στην άμυνα όταν έλειπε ο Ντρέιμοντ Γκριν.

Ο Στεφ κάνει τους Γουόριορς συναρπαστικούς, μαγευτικούς, απρόβλεπτους, αφού μπορεί να σταματήσει και να σουτάρει από παντού πάνω στο γήπεδο. Δεν μπορείς να αφαιρεθείς ούτε ένα λεπτό γιατί θα σε σκοτώσει, ενώ αν επιστρατευτούν double teams και παγίδες πάνω του όπως συμβαίνει συνήθως, θα βρει τον ελεύθερο παίκτη με την πάσα του και εκείνος το μόνο που θα έχει, είναι να σκοράρει αμαρκάριστος. Ένα... σχολείο για το πως πρέπει να κινείται ένας παίκτης πάνω στο παρκέ με και χωρίς τη μπάλα. Ανυπέρβλητος, ανεξάντλητος, μέγας!

Ηγέτης με τα όλα του στους τελικούς

Στους τελικούς έκανε ότι ήθελε κόντρα στους Σέλτικς και τελείωσε τη σειρά με 31.2 πόντους, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα κατά μέσο όρο, 41.8% στα τρίποντα και 48% στα σουτ. Πήρε το βραβείο που τόσο του έλειπε από τη συλλογή του και το χάρηκε με την ψυχή του. Σε όλα τα ματς ήταν συγκινητικός πλην του Game 5 που ήταν λίγο άστοχος με 0/9 τρίποντα. Στα υπόλοιπα πέντε ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας του και πάντα παρών όπου χρειάστηκε. Υπέγραψε το break στο Game 4 και φυσικά καθάρισε και στο Game 6 και πάλι στη Βοστώνη. Πήρε από το χεράκι τους Γουόριορς και τους οδήγησε στην κατάκτηση του τίτλου.

Μάλιστα έγινε ο έκτος παίκτης ever με 4 πρωταθλήματα, 2+ βραβεία MVP και Finals MVP. Οι υπόλοιποι είναι οι ΛεΜπρόν, Τζόρνταν, Τζόνσον, Τζαμπάρ και Ντάνκαν. Θρύλος σε μια θρυλική λίστα. Υπόκλιση στον τεράστιο Στεφ Κάρι. Και έβγαλε όλη την ένταση, την χαρά, τα συναισθήματα του με το κλάμα του λίγο πριν τελειώσει το ματς για το τέταρτο πρωτάθλημα της καριέρας του. Γιατί ξέρει πολύ καλά πόσο μόχθησε για να επιστρέψει στην κορυφή. Γιατί όταν σε ρίχνουν από τον θρόνο, χρειάζεσαι να το λέει η καρδιά σου, να έχεις ατσάλινη θέληση και τεράστια ποιότητα για να μαζέψεις τα κομμάτια σου και να επιστρέψεις. Και ο Κάρι μαζί με την αρμάδα των Γουόριορς το έκανε τέλεια. Δεν δίστασε ούτε στιγμή.

Eπιπλέον μέτρησε 3.570 πόντους στα playoffs πριν το πρώτο του βραβείο MVP. Mόνο ο Κόμπι (4381) πέτυχε παραπάνω από εκείνον πριν κατακτήσει το πρώτο του MVP τελικών. Και τέλος έφτασε πλέον τους 32.5 πόντους μέσο όρο στην καριέρα του σε ματς που κλειδώνουν τον τίτλο. Με αυτή την επίδοση είναι δεύτερος στη λίστα με τους κορυφαίους ever πίσω από τον Μάικλ Τζόρνταν.

Άλλαξε το μπάσκετ

Αναμφίβολα υπάρχουν αρκετές παίκτες στην ιστορία του ΝΒΑ που έχουν αλλάξει το άθλημα. Έχουν φέρει την επανάσταση σε αυτό, έχουν βάλει την... σφραγίδα τους στη γιγάντωση. Παλιότερα ο Τζούλιους Έρβινγκ και φυσικά ο Μάικλ Τζόρνταν και πλέον ο Στεφ Κάρι. Μάκρυνε το γήπεδο και έστρεψε τους περισσότερους παίκτες και ομάδες στο τρίποντο, κάνοντας αναπόσπαστο κομμάτι του ΝΒΑ. Επηρέασε μια ολόκληρη εποχή και τελειοποίησε το πράγμα που είναι top. Το σουτ. Αλλά δεν είναι μόνο το σουτ και η μηχανική του. Είναι όλα αυτά τα στοιχεία που τον βοηθούν να φτάσει να πάρει το σουτ όπως ακριβώς θέλει. Ατέλειωτες ώρες δουλειάς και προπόνησης. Πλέον σουτάρει από παντού πάνω στο παρκέ. Αξεπέραστος στην κίνηση με ή χωρίς τη μπάλα. Μανούλα στο να κόβει τα πόδια των αντιπάλων και ικανός στο να πάρει το 100% των συμπαικτών του και να τους κάνει μάγκες.

Ο Κάρι... διδάσκει κάθε φορά που πατά το παρκέ και σε κάνει να αναρωτιέσαι αν όντως είναι άνθρωπος ή εξωγήινος. Μάλλον το δεύτερο. Τα πιο δύσκολα σουτ μοιάζουν με απλή υπόθεση με εκείνον. Το ΝΒΑ έχει διαφοροποιηθεί από τότε που γιγαντώθηκε ο Κάρι, άλλαξε ο τρόπος που παίζεται το άθλημα χάρη σε εκείνον. Τεράστια μορφή που χωρίς να έχει το σώμα, το μέγεθος και την αλτικότητα άλλων θρύλων, κατάφερε να μπει στο... Έβερεστ του μπάσκετ. Ανήκει πλέον στους 10 σπουδαιότερους παίκτες στην ιστορία του αθλήματος.

Που ανήκει ο Κάρι ανάμεσα στους κορυφαίους της ιστορίας;

Αναμφίβολα μιλάμε για τον κορυφαίο σουτέρ της ιστορίας. Κάτοχος τεσσάρων πρωταθλημάτων με τους Ουόριορς και δύο φορές MVP του ΝΒΑ, ενώ φέτος πήρε στα χέρια του και βραβείο MVP των τελικών. Είναι το πρόσωπο μιας ομάδας που από το 2015 μέχρι το 2022 έπαιξε σε 6 τελικούς και κατέκτησε 4 πρωταθλήματα. Η προσφορά του στο άθλημα και τα όσα έχει καταφέρει στην καριέρα του δίνουν μια θέση ανάμεσα στους σπουδαιότερους παίκτες της ιστορίας. Τα όσα πρεσβεύει, ο τρόπος που έφτασε στην κορυφή, η μαγεία με την οποία άλλαξε το άθλημα του μπάσκετ και ανάγκασε παίκτες και ομάδες να χορέψουν στον ρυθμό του. Όμως που ακριβώς ανήκει;

Για εμάς ο Κάρι έχει πατήσει για τα καλά πλέον στο TOP 10 των κορυφαίων παικτών ever. Πλέον θα θέλαμε να δούμε αν αυτή την άποψη την συμμερίζονται και οι αναγνώστες του Gazzetta. Από την κορυφαία λίγκα του πλανήτη έχουν παρελάσει τεράστιες μορφές όπως ο Τζόρνταν, ο Τζαμπάρ, ο ΛεΜπρόν, ο Κόμπι, o Mάτζικ, ο Ράσελ, ο Τσάμπερλεϊν, ο Μπερντ, ο Σακίλ, ο Ντάνκαν, ο Ρόμπερτσον, ο Ολάζουον, ο Ντουράντ, ο Έρβινγκ (Dr.J), ο Ουέστ, ο Καρλ Μαλόουν, ο Νοβίτσκι, ο Γκαρνέτ, ο Πίπεν και πολλοί άλλοι. Όμως που ανήκει ο σταρ των Ουόριορς και κορυφαίος τριποντέρ της ιστορίας; Ανήκει στο TOP 10; Ή μερικοί θεωρούν πως πάει για TOP 5; Έφτασε η ώρα να ψηφίσετε για το που θα βάζετε τον μέγα Στεφ Κάρι.

Loading...

@Photo credits: NBA/Getty Images
 

NBA Τελευταία Νέα