Γουόριορς: Έβδομος τίτλος, 4 πρωταθλήματα σε 8 χρόνια

Νίκος Καρφής
Γουόριορς: Έβδομος τίτλος, 4 πρωταθλήματα σε 8 χρόνια

bet365

Οι Γουόριορς έδειξαν πως είναι κυρίαρχοι των τελευταίων ετών στο ΝΒΑ, πανηγυρίζοντας τον τέταρτο τίτλο τους στα τελευταία οκτώ χρόνια.

Το Γκόλντεν Στέιτ γιορτάζει ξανά μετά από τέσσερα χρόνια. Οι Γουόριορς καθάρισαν τους Σέλτικς στο Game 6 μέσα στη Βοστώνη και πανηγύρισαν τον έβδομο τίτλο της ιστορίας τους. Έτσι έσπασαν την ισοβαθμία με τους Μπουλς και είναι μόνοι τρίτοι στη λίστα των κατακτήσεων πίσω από Σέλτικς και Λέικερς που μετρούν από 17 δαχτυλίδια.

Οι πολεμιστές απέδειξαν για άλλη μια φορά πως αποτελούν την πιο επιτυχημένη ομάδα των τελευταίων χρόνων. Κατέκτησε τέταρτο πρωτάθλημα τα τελευταία οκτώ χρόνια. Στεφ Κάρι, Κλέι Τόμπσον, Ντρέιμοντ Γκριν, Αντρέ Ιγκουοντάλα και Στιβ Κερ ήταν παρόντες και στα τέσσερα δαχτυλίδια του Γκόλντεν Στέιτ από το 2015 μέχρι σήμερα. Μια μίνι δυναστεία των ημερών μας που άλλαξε τον τρόπο που παίζεται το μπάσκετ, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον μυθικό Κάρι.

Τα υπόλοιπα δύο πρωταθλήματα των Γουόριορς ήρθαν το 1947 και το 1975. Έτσι πλέον οι πολεμιστές βάζουν πλώρη για παραπάνω, αφού αυτή η γενιά είναι η κορυφαία της ιστορίας τους. Και το σημαντικότερο οι κύριοι Κάρι, Τόμπσον και Γκριν, όπως και ο Πουλ φέτος είναι επιλογές τους από το draft, δηλαδή μιλάμε για ένα σύνολο που δημιουργήθηκε από τα draft για να φτάσει στην κορυφή του κόσμου και δεν έγινε με έτοιμους superstars. Φυσικά σημαντικό ρόλο στην αύξηση των τίτλων τους τα προηγούμενα χρόνια έπαιξε και ο Κέβιν Ντουράντ που κατέκτησε μαζί τους τα πρωταθλήματα του 2017 και του 2018, παίρνοντας σπίτι του το MVP τελικών.

 

NBA Τελευταία Νέα