NBA: Ένας άνθρωπος φροντίζει όλες τις μπασκέτες εδώ και 30 χρόνια (vid)

NBA: Ένας άνθρωπος φροντίζει όλες τις μπασκέτες εδώ και 30 χρόνια (vid)

bet365

Και όμως, το ΝΒΑ διαθέτει έναν άνθρωπο που είναι υπεύθυνος για να μετράει το ύψος κάθε μπασκέτας και τσεκάρει πόσο καλά είναι βιδωμένη η μπασκέτα σε κάθε ένα από τα 29 γήπεδα της Λίγκας!

Η τέχνη του Ντρου Σόρενσον μοιάζει αξεπέραστη. Μετριέται σε ίντσες. Και το αποκορύφωμά της είναι η ικανοποίηση εκατοντάδων απαιτητικών σταρ του ΝΒΑ.

Η μπασκέτα πρέπει να βρίσκεται στο σωστό ύψος. Και η στεφάνη πρέπει να είναι βιδωμένη σωστά. Ούτε χαλαρή, ούτε σφιχτή. Μόνο τέλεια.

Και ο Ντρου Σόρενσον φροντίζει γι' αυτό εδώ και 30 χρόνια. Μία ζωή, δηλαδή. Ή σχεδόν η μισή ζωή του ΝΒΑ!

Ο Σόρενσον είναι ο άνθρωπος του ΝΒΑ, ο οποίος φροντίζει τις μπασκέτες και στις 29 αρένες (Λέικερς και Κλίπερς έχουν κοινή).

Πριν από μερικές ημέρες, οι παίκτες των Γουόριορς, πριν την έναρξη του τρίτου τελικού και πρώτου στη Βοστόνη, είχαν διαπιστώσει ότι η μπασκέτα δεν ήταν στο σωστό ύψος. Το συμπέραναν μετά από μερικά σουτ.

Πριν από αρκετές εβδομάδες, ο Τζόρνταν Πουλ είχε καταλάβει ότι η μπασκέτα, σε ένα ματς των playoffs κόντρα στους Ντένβερ Νάγκετς, είχε κάτι λάθος. Αποδείχτηκε ότι ήταν τοποθετημένη λάθος κατά μία ίντσα (2.5 εκατοστά).

Τριάντα χρόνια, 29 αρένες!

Η δουλειά του Σόρενσον δεν είναι να βρίσκεται σε κάθε αρένα, σε κάθε αγώνα. Θα ήταν αδύνατο να το κάνει. Ωστόσο, στο ξεκίνημα κάθε σεζόν ταξιδεύει σε όλα τα γήπεδα, μετράει τις μπασκέτες (πρέπει να βρίσκονται στα 3.048 μέτρα) - ακόμη και τις αναπληρωματικές - και επιβλέπει ότι οι στεφάνες θα μπορούν να αντέξουν τη δύναμη που θα ασκηθεί σε κάθε κάρφωμα.

Η διαδικασία επαναλαμβάνεται στα μέσα της χρονιάς. Όπως και πριν από το ξεκίνημα των playoffs! Μέσα στις υποχρεώσεις του είναι και η... μεζούρα για την απόσταση των πάγκων από το παρκέ, αλλά και του τραπεζιού της γραμματείας! Όλα σε απόλυτη αρμονία και σε συγκεκριμένες διαστάσεις.

Ο Σόρενσον δε διστάζει να χρησιμοποιήσει διάφορα εργαλεία, προκειμένου να διαπιστώσει αν μία μπασκέτα είναι στη σωστή θέση. Ειδικά με την τοποθέτηση μικροφώνων και καμερών πάνω στις μπασκέτες, η ισορροπία μπορεί να χαθεί με ευκολία.

Πάντα στην τσάντα του είναι εργαλεία που μετράνε την ισορροπία και κάθε φορά που είναι χρήσιμα.

Μετά το Game 3 των NBA Finals, και τις χαμένες ίντσες στο ένα καλάθι, το ΝΒΑ άρχισε καθημερινό έλεγχο στα καλάθια. Ειδικά από τη στιγμή που πέρα από την προπόνηση των δύο συλλόγων, κάνει και η ομάδα που επιχειρεί καρφώματα με τραμπολίνο!

Εκεί να δείτε χαμένες ίντσες...

@Photo credits: NBA/Getty Images

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα