NBA Finals 2022: Τα Game 5 γεννούν μύθους και απίθανες εμφανίσεις (vids)

NBA Finals 2022: Τα Game 5 γεννούν μύθους και απίθανες εμφανίσεις (vids)

bet365

Το κομβικό Game 5 ανάμεσα στους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς και στους Μπόστον Σέλτικς μπορεί να μας προσφέρει μία ακόμη μυθική εμφάνιση. Όπως έχει γίνει και παλιότερα.

Ένα Game 5 και μία ιστορία. Γεμάτη δόξα. Ο μύθος της αντηχεί, όσα χρόνια και αν περάσουν. Οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς υποδέχονται τους Μπόστον Σέλτικς στο Game 5 της φετινής σειράς των NBA Finals και όλοι περιμένουν τη δημιουργία ενός νέου μύθου.

Για να προσθέσει μερικές σελίδες ακόμη στο διήγημα «Ο θρύλος των Game 5 και πώς να τον αποκτήσετε». Στα 75 χρόνια της ιστορίας του ΝΒΑ στο πέμπτο ματς ενός τελικού έχουν γίνει πράματα και θάματα στο παρκέ.

Από παίκτες που είναι ήδη θρύλοι. Από κάποιους που βρίσκονται στο δρόμο της δόξας. Ποιος θα είναι ο επόμενος; Υπομονή λίγες ώρες.

Μάικλ Τζόρνταν (1997)

Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω πέρα από δύο λέξεις «Flu Game». Το βράδυ που ο Μάικλ Τζόρνταν αγωνίστηκε άρρωστος (με συμπτώματα ίωσης, μετά από κατανάλωση πίτσας), πέτυχε 38 πόντους (μαζί με 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ) στη νίκη των Σικάγο Μπουλς στο Σολτ Λέικ Σίτι με 90-88 για το κομβικό 3-2 στη σειρά των τελικών απέναντι στους Γιούτα Τζαζ.

Η εικόνα του MJ να αποχωρεί υποβασταζόμενος από τον Σκότι Πίπεν είναι μία από τις πιο δυνατές στην ιστορία του ΝΒΑ.

ΛεΜπρόν Τζέιμς - Καϊρί Ίρβινγκ (2016)

Μία από τις επικότερες σειρές όλων των εποχών. Στα κατάστιχα του ΝΒΑ έχει γραφτεί με πελώρια γράμματα, πως είναι η πρώτη φορά που μία ομάδα χάνει το πρωτάθλημα, ενώ ήταν μπροστά στο σκορ με 3-1.

Αν μπορούσε να το πετύχει κάποιος, αυτός θα ήταν ο ΛεΜπρόν Τζέιμς. Αλλά δεν ήταν μόνος. Είχε στο πλευρό του και τον Καϊρί Ίρβινγκ. Τον καλύτερο Ίρβινγκ που θα μπορούσε.

Οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς ήταν έτοιμοι να κλείσουν τη σειρά και να φωνάξουν «Γουόριορς στα πέντε». Μάταια. Ο ΛεΜπρόν πέτυχε 41 πόντους, μάζεψε 17 ριμπάουντ, έδωσε 7 ασίστ, έκανε 3 κλεψίματα και 3 τάπες.

Με τον Ίρβινγκ να προσθέτει 41 πόντους, με 17/24 σουτ, ανάμεσά τους 5/7 τρίποντα! Οι Καβαλίερς επικράτησαν με 112-97, μείωσαν σε 3-2 και έμειναν ζωντανοί για το θαύμα που θα ακολουθούσε.

Έλτζιν Μπέιλορ (1962)

Ο χρόνος πρέπει να γυρίσει πίσω. Πολλά χρόνια. Πριν το showtime των Λος Άντζελες Λέικερς, υπήρχε μία άλλη εποχή. Εκείνη του Έλτζιν Μπέιλορ. Ανάμεσα σε 437 Game 5 στους NBA Finals μόνο ένας παίκτης έχει ξεπεράσει τους 60 πόντους.

Και είναι ο Μπέιλορ. Σε μία εμφάνιση μυθική (61π., 22 ριμπ., 17/19 βολές), οι Λέικερς επικράτησαν των Μπόστον Σέλτικς με 126-121 για να πάρουν το προβάδισμα με 3-2.

Μπιλ Ράσελ (1961)

Ο Μπιλ Ράσελ ήταν ασταμάτητος. Έκλεισε τη σειρά των τελικών με τους Μπόστον Σέλτικς να επικρατούν με 4-1 απέναντι στους Σεντ Λιούις Χοκς (121-112 το Game 5), μετρώντας 30 πόντους και 38 (!) ριμπάουντ!

Μάλιστα, σε αυτή τη σειρά ο θρυλικός Ράσελ έγινε ο μοναδικός με τουλάχιστον 30 πόντους και 30 ριμπάουντ μέχρι αυτή τη στιγμή.

Παράλληλα, οι Σέλτικς κατέκτησαν το 3ο συνεχόμενο πρωτάθλημα τους. Το σερί τους θα έφτανε μέχρι τον αριθμό 8.

@Photo credits: NBA/Getty Images
 

NBA Τελευταία Νέα