Τζόρνταν: Το περίφημο Flu game έγινε 25 ετών (vid)

Τζόρνταν: Το περίφημο Flu game έγινε 25 ετών (vid)

Τζόρνταν: Το περίφημο Flu game έγινε 25 ετών (vid)

bet365

Το flu game συνοδεύει και διογκώνει τον μύθο του Μάικλ Τζόρνταν. Η βραδιά που αγωνίστηκε με συμπτώματα ίωσης και διέλυσε τους Γιούτα Τζαζ στο Game 5 των τελικών του 1997.

Μην αφήσεις μία μικρή λεπτομέρεια, να χαλάσει μία θρυλική ιστορία. Το περίφημο flu game συνέβη σαν σήμερα, πριν από 25 χρόνια.

Ο... θρύλος αναφέρει πως ο Μάικλ Τζόρνταν στο Game 5 των NBA Finals αγωνίστηκε με συμπτώματα ίωσης. Μολονότι εξουθενωμένος και αφυδατωμενος, πέτυχε 38 πόντους και οδήγησε τους Σικάγο Μπουλς στη νίκη, για το 3-2 στους τελικούς.

Η φωτογραφία του με τον Σκότι Πίπεν να τον κουβαλάει εκτός αγωνιστικού χώρου έχει μείνει στην ιστορία. Μόνο που το ντοκιμαντέρ Last Dance ήρθε για να αλλάξει μία μικρή λεπτομέρεια.

Η... αμαρτωλή πίτσα

Την παραμονή του αγώνα ο Τζόρνταν πείνασε. Και θέλησε να παραγγείλει μία πίτσα, αφού τα περισσότερα μαγαζιά στο Σολτ Λέικ είχαν κλείσει.

Βρέθηκε μία πιτσαρία, κατά τις μαρτυρίες της αλυσίδας Pizza Hut και ο Τζόρνταν την καταβρόχθισε. Μόνο αυτός! Λίγη ώρα αργότερα αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία.

Κάλεσε το γιατρό της ομάδας. Και η κατάστασή του, ενόψει του Game 5, ήταν εξαιρετική αμφίβολη. Στο τέλος, όχι μόνο κατάφερε να ξεπεράσει την αδιαθεσία. Αλλά αποδείχτηκε και κομβικός για το πρωτάθλημα που κατέκτησε η ομάδα του, το 5ο στην ιστορία της.

@Photo credits: NBA/Getty Images
 

NBA Τελευταία Νέα